کد خبر: ۹۹۲۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
معامله آپارتمان در پایتخت 7/4 درصد رشد کرد؛
طبق اعلام بانک مرکزی، در آذر ماه امسال متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۴۸ میلیون و ۷۳ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۹ و ۴۷.۵ درصد افزایش یافته است.



گروه راه و مسکن: طبق اعلام بانک مرکزی، در آذر ماه امسال متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۴۸ میلیون و ۷۳ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۹ و ۴۷.۵ درصد افزایش یافته است. گزارش تحولات بازار مسکن در شهر تهران که از سوی بانک مرکزی منتشر شده، بیانگر این است که در آذر ماه تعداد معاملات انجام شده ۱۰.۲ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال قبل به‌ترتیب ۲۷.۲ و ۴.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد و بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۲۹ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.
این در حالی است که در میان مناطق ۲۲‌گانه شهر تهران بیشترین قیمت هر متر خانه ۹۴ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان در منطقه یک و کمترین آن با ۲۴ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ بوده است.
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب قیمت یک مترمربع بنا در آذر ماه امسال نیز حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع بنا با سهم ۱۱.۶ درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند و دامنه قیمتی ۳۵ تا ۴۰ و ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان با ۱۰.۵ و ۱۰.۳ درصد سهم در رتبه بعدی قرار دارد. از سوی دیگر، در آذر ماه امسال توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر اساس ارزش هر واحد نشان‌دهنده آن است که واحدهای مسکونی با ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تا دو میلیارد تومان با اختصاص سهم ۱۳.۶ درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را داشته‌اند.
همچنین، توزیع معاملات انجام شده مسکن براساس مناطق شهری در تهران حاکی از آن است که منطقه ۵ با ۱۵ درصد از کل معاملات، بیشترین سهم معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این، بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری در آذر ماه امسال نشان دهنده رشدی معادل ۲.۵ و ۳ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته است. البته رشد شاخص مذکور در آذر ماه در شهر تهران و کل مناطق شهری به‌ترتیب معادل ۴۱.۳ و ۴۶.۴ درصد است.
از طرف دیگر تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آذر ماه سال ۱۴۰۱ به ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۲۷.۲ و ماه مشابه سال قبل ۴.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.
براساس گزارش بانک مرکزی، در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۴۸۰.۷ میلیون ریال بود که حاکی از افزایش ۲.۹ درصدی نسبت به ماه قبل است. گزارش «تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در آذر ماه سال ۱۴۰۱» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این که تقاضای مصرفی از بازار مسکن خارج شده است گفت: بازار مسکن ناپایدار است و باعث بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران شده است. سید محمد مرتضوی در گفتگو با تسنیم درباره ساخت و ساز مسکن اظهار کرد: واقعیت این است که به‌صورت ماهانه و سالانه شاهد سقوط آمار صدور پروانه‌های ساختمانی هستیم و کاهش میل به ساخت و سازهای جدید را تجربه می‌کنیم. وی با بیان اینکه کاهش یا سقوط صدور مجوزهای ساختمانی انگیزه و اشتیاق سرمایه‌گذاران و سازندگان برای حضور در این بخش کاهش داده است به دلایل بروز این اتفاق اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین دلیل این است که بازار مسکن پیش بینی ناپذیر شده است.
افزایش قیمت تمام شده به واسطه تورم‌های مستمر در حوزه ساخت و ساز داشته‌ایم، ضمن این‌که دستمزدها نیز افزایش یافته و رشد قیمت‌ها به مصالح ساختمانی تسری پیدا کرده است. وی با اشاره به این‌که‌ طی روزهای اخیر نیز کارخانه‌های بتن آماده به‌دنبال افزایش قیمت‌ها به دلیل رشد قیمت سن و ماسه بوده‌اند، تصریح کرد: امیدواریم درخواست در این رابطه مصوب نشود، البته این مسئله خروجی افزایش قیمت شن و ماسه است.
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان در ادامه از تعطیلی برخی کارخانه‌های تولید سیمان به دلیل کمبود سوخت خبر داد و تاکید کرد: این موضوع تاثیر مستقیمی روی بتن گذاشته و به تبع آن قیمت‌تمام شده را دستخوش تغییراتی کرده است. از سوی دیگر میلگرد هم در هفته‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت ارز و کاهش سقوط پول ملی -که خوشبختانه خبرهای خوبی دراین باره با سیاست‌های جدید بانک مرکزی داشتیم- باعث شده تا قیمت فولاد و میلگرد 30 درصد افزایش یابد و جهش قیمت را به‌وجود آید. مرتضوی در عین حال بیان کرد:‌ این اتفاق در حالی روی داده که از منابع داخلی برای تولید فولاد و میلگرد استفاده می‌کنیم. وی با تاکید بر این‌که بازار مسکن غیرقابل پیش بینی است و قیمت تمام شده مسکن و به تبع آن قیمت فروش هم نامطمئن است، اظهار کرد: بازار معاملات به‌گونه‌ای پیش رفته که این بخش به یک بازار نامطمئن هم برای خریدار قیمت‌های ناپایدار تبدیل شده است. دو طرف نمی‌دانند تکلیف چیست و این مسئله سرمایه‌گذار را با ریسک بسیار بالا مواجه می‌کند. وی اضافه کرد: در این شرایط طبیعی است که سرمایه‌گذاران و سازندگان ترجیح می‌دهند کارهای اجرایی را متوقف کنند.
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این‌که افزایش قیمت و ناپایداری بازار مسکن باعث شده تا بسیاری از مردم از بازار مسکن خارج شوند، گفت: به‌دلیل افزایش هزینه‌های زندگی و این‌که سهم پرداختی بابت مسکن نیز در حال افزایش است، خانوارها را با ناتوانی روبرو کرده است. یعنی هر روز ناتوان‌تر می‌شوند. اگر زمان مناسب برای تامین سرمایه مسکن حدود 20 تا 30 سال باشد امروز به بالای یک قرن افزایش یافته است. واقعیت آن است که دوره انتظار برای خرید مسکن قابل مقایسه با هیچ کشوری نیست.
مرتضوی با ابراز این‌که غیرپایدار بودن بازار مسکن نگرانی‌های جدی را به وجود آورده است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد تنها موضوعی که باید برای ساماندهی بازار مسکن حل و فصل شود به کنترل تورم برمی‌گردد. تا وقتی برای مهار تورم برنامه‌ای نداشته باشیم آسیب‌ها در بازار مسکن کماکان وجود خواهد داشت. این هم به روابط بین‌‌المللی برمی‌گردد و این‌که تحریم‌ها را چگونه خنثی کنیم. وی تاکید کرد: تا زمانی که تورم را مهار نکنیم و ابزار مناسب را برای این کار نداشته باشیم و نتوانیم پیش بینی قطعی از بازار مسکن نداشته باشیم شرایط رو به بهبود نخواهد بود.

نام:
ایمیل:
* نظر: