کد خبر: ۹۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
رئیس جمهور فرانسه: معماری امنیتی آینده اروپا باید شامل تضمین برای روسیه باشد
در شرایطی که مناسبات کشورهای غربی به رهبری آمریکا با روسیه طی یک سال گذشته سطحی گسترده از تنش و آشوب را به خود دیده است، دولت فرانسه در موضع‌گیری‌ای ناگهانی به پوتین برای توافق درون اروپایی چراغ سبز نشان داده است.



گروه سیاسی: در شرایطی که مناسبات کشورهای غربی به رهبری آمریکا با روسیه طی یک سال گذشته سطحی گسترده از تنش و آشوب را به خود دیده است، دولت فرانسه در موضع‌گیری‌ای ناگهانی به پوتین برای توافق درون اروپایی چراغ سبز نشان داده است.
در واقع، رئیس‌جمهور فرانسه تاکید کرده، معماری امنیتی آتی اروپا باید شامل ضمانتهایی برای روسیه باشد. به گزارش خبرگزاری تاس، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد: ما باید درباره معماری امنیتی که در آینده قرار است در آن زندگی کنیم، فکر کنیم. من مشخصا درباره صحبت‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره اینکه ائتلاف ناتو دارد به مرزهای روسیه نزدیک می‌شود و تسلیحات تهدیدآمیز را مستقر می‌کند، صحبت می‌کنم.
ماکرون در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی فرانسوی تی.اف.۱ که در جریان سفر رسمی اخیر خود به آمریکا انجام داد، گفت اروپا باید معماری امنیتی آینده خود را آماده کند. ماکرون گفت: این به معنی این است که یکی از نکات اساسی که ما باید به آن بپردازیم - همانطور که پوتین همیشه گفته است - نگرانی از نزدیک شدن ناتو به درهای روسیه و استقرار تسلیحاتی است که می تواند روسیه را تهدید کند.
رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه متذکر شد: این مساله بخشی از مذاکرات صلح اوکراین خواهد بود و ما باید خود را برای اتفاقات بعد از جنگ اوکراین آماده کنیم و بررسی کنیم که چطور می‌توانیم از متحدانمان محافظت کرده و همزمان به روسیه ضمانتهایی درباره امنیتش هنگام بازگشت طرفها به پای میز مذاکره ارائه کنیم.

افزایش انتقادات از پاریس
مقامات زیادی در اوکراین و غرب به شدت مخالف هرگونه مذاکره با پوتین که منجر به امتیاز دادن به او پس از نزدیک به ۱۰ ماه جنگ شود، به خصوص با مشاهده اینکه اوکراین در سه ماه گذشته نیروهای روسیه را از چند منطقه بزرگ به عقب رانده، هستند. اما اظهارات ماکرون حاکی از آن است که او با مسکو در خصوص درخواست دریافت تضمین‌های امنیتی همدردی می‌کند؛ درخواستی که قبل از شروع جنگ در اوکراین محور دیپلماسی فشرده اما شکست‌خورده قرار گرفت.
در همین زمینه، شاهد هستیم که فرانسه با ادامه واردات سوخت‌ هسته‌ای از روسیه به تامین مالی جنگ ولادیمیر پوتین متهم شده است و یک سازمان مدافع محیط زیست این اقدام فرانسه را شرم‌آور خواند. به گزارش روزنامه تلگراف، سازمان غیردولتی صلح سبز که مدافع محیط زیست است، روز جمعه اعلام کرد: این مسئله که همچنان اورانیوم توسط کشورهای اروپایی خریداری می‌شود تا در نیروگاه‌های هسته‌ای در سرتاسر این قاره استفاده شود، شرم‌آور است.
این سازمان مردم نهاد چند روز پیش، از لحظه ورود چندین بشکه اورانیوم خام و غنی‌شده از روسیه به بندر دانکرک در شمال فرانسه فیلمبرداری کرد. هم‌زمان با اینکه بروکسل قادر نبوده تا واردات سوخت هسته‌ای از روسیه را در هشت بسته تحریمی خود علیه مسکو قرار دهد، این واردات از روسیه به اروپا همچنان قانونی هستند.
درحالیکه اروپا از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی روسیه کاهش داده است اما بخش هسته‌ای اروپا به شدت به واردات روسیه آن هم به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون یورو اورانیوم در سال وابسته است.
پائولین بویر، مسئول کمپین‌های انتقال انرژی و هسته‌ای در سازمان مردم نهاد صلح سبز گفت: «ادامه تجارت هسته‌ای با روسیه آن هم در شرایطی که جنگ همچنان ادامه دارد، شرم‌آور است.» این سازمان غیردولتی از فرانسه خواست تا تمامی روابطش با صنعت هسته‌ای روسیه را قطع کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در ماه اوت مدعی شد، نیروهای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تاسیسات نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را بمباران کردند و پس از این ادعا گفت: «ترور هسته‌ای روسیه نیازمند پاسخ قاطعانه‌تر از سوی جامعه جهانی از جمله اعمال تحریم‌ها علیه صنعت هسته‌ای روسیه و سوخت هسته‌ای این کشور است.»
تداوم موج خصومت لندن عیله مسکو
بر خاف فرانسوی‌ها به نظر می‌رسد، کشور انگلستان همچنان بر موضع‌گیری سفت‌وسخت خود در قبال مسکو یقین دارد. در جدیدترین کنش، وزیر امور خارجه انگلیس هشدار داد، پوتین شاید از هرگونه مذاکرات صلح درباره اوکراین به عنوان فرصتی برای تجدید قوای نیروهای روسی به منظور حمله جدید بهره ببرد.
به گزارش پایگاه خبری ایونینگ استاندارد، «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس گفته که قدرت‌های غربی باید بسیار هوشیار باشند، اگر که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دنبال ابتکار عمل مذاکرات با هدف پایان دادن به درگیری در اوکراین باشد. وی در مصاحبه‌ای با روزنامه دیلی تلگراف همچنین ادامه داد، این خطر احتمالی وجود دارد که پوتین از آتش‌بس برای آموزش نیروهای بیشتر و تولید مهمات و بازسازی و احیای خسارات به نیروهای مسلح روسیه و مسلح کردن نیروهای ارتش استفاده کند.
هشدار وزیر خارجه انگلیس پس از آن مطرح شد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت آماده گفت‌وگو با پوتین است اگر که رئیس جمهوری روسیه واقعا به دنبال پایان جنگ در اوکراین باشد که البته این دورنما به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد.
در این میان، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز گفته که به گفت‌وگوهایش با رئیس جمهوری روسیه به منظور جلوگیری از تنش بیشتر در جنگ اوکراین دستیابی به نتایج قطعی‌تر مانند تضمین ایمنی نیروگاه‌های اتمی در اوکراین ادامه می‌دهد.
با این حال، وزیر خارجه انگلیس که اخیرا در نشست وزرای خارجی کشورهای عضو ناتو در بخارست شرکت داشت، این مساله را زیر سوال برد که آیا پوتین واقعا حسن نیت دارد یا خیر. وی ادامه داد: این مساله نشان می‌دهد که اگر مذاکرات صلح از سوی پوتین مطرح شود، ما باید بسیار با دقت عمل کنیم.
این دیپلمات ارشد انگلیسی در ادامه صحبت‌هایش گفت:‌ اگر روسیه از هرگونه توقف در جنگ به عنوان پوششی برای تجدید قوا استفاده کنند، این مساله می‌تواند باعث بیشتر شدن تنش و شدت گرفتن درگیری شود. شاید این جنگ شش، ۱۲ یا حتی ۱۸ ماه طول بکشد.

نام:
ایمیل:
* نظر: