کد خبر: ۹۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
برهم صالح: خواهان سازش بین ایران و کشورهای عربی هستیم
رئیس‌جمهور عراق با بیان اینکه طی گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران مسائل مهمی تقویت شده‌اند، از لزوم سازش بین تهران و کشورهای عربی گفت.

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور عراق با بیان اینکه طی گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران مسائل مهمی تقویت شده‌اند، از لزوم سازش بین تهران و کشورهای عربی گفت.

برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق در گفت‌وگویی با شبکه آمریکایی «سی ان ان» به سوالاتی درباره سفر بایدن به منطقه، وضعیت عراق و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران پاسخ داد. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، صالح درباره گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران با بیان اینکه «عراق نقش بسیار مهمی در میانجی‌گری بین عربستان و ایران ایفا می‌کند»، افزود: «مذاکرات متعددی در بغداد بین ایران و دیگر همسایگان عرب انجام شد؛ در این گفت‌وگوها مسائل مهمی مطرح و تقویت‌ شده‌اند». رئیس جمهور عراق درباره پرونده‌ای هسته‌ای تهران خاطرنشان کرد: «باید توافقی هسته‌ای با ایران وجود داشته باشد، همچنان که لازم است نوعی آشتی و مصالحه بین ایران و کشورهای عربی ایجاد شود». وی در ادامه با اشاره به آثار و نتایج مذاکرات تهران-واشنگتن بر عراق، منطقه و جهان، اذعان کرد: «هیچ راه‌حل نظامی‌ای وجود ندارد و ما نیازمند یک پایان به روش دیپلماتیک برای این بن‌بست هستیم. ما به نظمی امنیتی در خاورمیانه نیاز داریم که بتواند کشورها را برای مبارزه با تروریسم، که یک مشکل بزرگ باقی مانده است، گرد هم آورد». صالح درباره وضعیت سیاست داخلی عراق گفت: «ما باید سر یک میز بنشینیم و در مورد مشکلاتی که رای‌دهندگان ما از آن‌ها می‌گویند، صحبت کنیم. در پایان [به این نتیجه می‌رسیم که] بله، آمریکا مهم است. بله جهان مهم است. مهم هستند، اما در عین حال، اولویت‌های خودمان نیز در بخشی از این جهان مهم هستند». مجری شبکه سی‌ان‌ان در بخشی از گفت‌وگو از رئیس‌جمهور عراق درباره ائتلاف ضمنی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی می‌پرسد، وی پاسخ می‌دهد: «من فکر می‌کنم که اگر دوباره تاریخ را مرور کنید، خواهید فهمید که این یک دستورکار برای تکرار تراژدی‌های وحشتناک گذشته است؛ این بخش از جهان نمی‌تواند به همین منوال ادامه یابد. ما خوش شانس هستیم که نفت داریم، اما ما مشکلات بسیاری هم داریم که چالش‌های جدی اقتصادی و اجتماعی جزء آن‌ها هستند». صالح درباره نیازهای عمومی منظقه افزود: «ما به ساختاری نیاز داریم که بتواند اقتصادهای ما را به هم پیوند دهد. ما به اقدام مشترک در برابر تغییرات آب و هوایی نیاز داریم؛ قطعاً مقابله با این چالش‌ها برای کشورهای ما مثل عراق، ایران، ترکیه و عربستان، به تنهایی کافی نیست».
وی درباره وضعیت سوریه خاطرنشان کرد: «در نهایت، سوریه باید به جمع کشورهای ما بازگردانده شود و ما باید راهی پیدا کنیم تا سوریه را از هرج و مرجی که امروز برای مدت طولانی گرفتار آن بوده است، خارج کنیم.» رئیس‌جمهور عراق در پایان تاکید کرد: «وقتی که که ما روی محورهای اصلی رقابت‌ها بین کشورها، بین ایرانی‌ها و سعودی‌ها، بین این و آن تمرکز می‌کنیم، در نهایت می‌بینیم که چالش‌های بزرگتری پیش روی هر کشوری در آن سوی جهان وجود دارد. نمی‌خواهیم به گذشته برگردیم، جایی که بخشی از یک مبارزه علیه دیگری هستیم؛ چرا که ما این کار را قبلاً کردیم و بهای سنگینی پرداختیم». پیش از این نیز، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر پیشبرد امور عراق در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس» گفته بود به نفع عراق است که به منظور کاهش تنش‌های منطقه‌ای برای نزدیک شدن ایران و عربستان سعودی تلاش کند. یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه گشوده شدن حریم هوایی عربستان برای هواپیماهای رژیم صهیونیستی مساله جدیدی نیست تاکید کرد: عربستان و اسرائیل از مدت‌ها قبل با یکدیگر در ارتباط بودند و امروز تنها این روابط را علنی کرده اند. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سفر روز جمعه خود به عربستان با اشاره به گشوده شدن حریم هوایی این کشور به روی پروازهای تمام شرکت های هوایی از جمله هوایپماهای اسرائیلی، ابراز امیداوری کرد که گشایش حریم هوایی عربستان گامی در جهت عادی سازی روابط با اسرائیل باشد. این در حالی است که بنا بر خبرهای درز کرده از روابط پنهان خاندان سعودی، عربستان و رژیم صهیونیستی سال هاست با یکدیگر به طور پنهانی در ارتباط هستند و امروز تنها این اتفاق به صورت علنی در سطح منطقه و جهان مطرح شده است.
عماد آبشناس کارشناس مسائل بین الملل در این زمینه در گفت وگو با ایسنا اظهار داشت: این جریانات پیش از این مساله خیانت برخی رهبران کشورهای عربی به خود جریان فلسطین و جریان جنگ اعراب با اسرائیل را ثابت کرده و نشان می دهد که این موضوعات از قبل نیز مطرح بوده و واقعیت داشته و سعودی ها از مدت ها قبل با اسرائیل در ارتباط بوده اند و امروز این روابط علنی شده است. وی تصریح کرد: حتی هواپیماهای اسرائیلی پیش از این نیز از فضای عربستان استفاده کرده‌اند اما بی سر و صدا، امروز سعودهای این فضا را به طور رسمی باز کرده اند در غیر این صورت نسبت به روابط گذشته این دو اتفاق خاصی نیفتاده است. این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: در حال حاضر رسانه های وابسته به آمریکا درباره سفر بایدن به منطقه فضا سازی می کنند، از سوی دیگر رسانه های اسرائیلی نیز به دلیل شرایط داخلی بدی که دارند تلاش می کنند تا از این فضا بهره برداری کنند. آبشناس درباره این که آیا اتحاد و یا ائتلاف عربستان و اسرائیل می تواند برای تحت فشار قرار دادن ایران در منطقه باشد؟ گفت: عربستان و رژیم صهیونیستی از قبل با هم متحد بودند و علیه ایران فعالیت می کردند، به عنوان مثال روزنامه واشنگتن پست رسما گزارشی را منتشر کرد مبنی بر این که در شرم الشیخ مقامات نظامی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با یکدیکر ملاقات داشته‌اند و لذا این همکاری ها از قبل وجود داشته و اگر این‌ها می توانستند اقدامی در قبال ایران انجام دهند، حتما این کار را می کردند. وی افزود: تا زمانی که ایران اقتدار دارد و از خودش دفاع می کند، طرف مقابل می داند در صورتی که بخواهد اقدامی علیه ایران انجام دهد برایش هزینه سنگینی خواهد داشت، در واقع بیش‌تر به دنبال هیاهوی تبلیغاتی هستند اما در صورتی که مطمئن شوند ایران نمی تواند از خودش دفاع کند یک ثانیه هم صبر نمی‌کنند از برخی کشورهای حوزه خلیج فارس گرفته تا رژیم صهیونیستی و آمریکا منتظر این هستند که ایران ضعیف شود تا وارد عمل شوند. همان اتفاقی که برای کشورهای دیگر منطقه از جمله عراق، سوریه و یا لیبی رخ داد. این کارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: کشورهای منطقه مخصوصا عرب‌ها توجه داشته باشند که چه اتفاقی در سطح بین المللی رخ داده، اروپایی ها در درگیری روسیه و آمریکا خود را دخالت دادند و دیدیم که چه بلایی سر آن‌ها و حتی اوکراین آمده است، 25 درصد از کل درآمد مردم اروپا با سقوط ارزش یورو برای اوکراین هزینه می شود و اوضاع وخیمی را از نظر اقتصادی شاهد هستند. آبشناس همچنین بیان کرد: عرب ها باید توجه داشته باشند خود را وسط درگیری دیگران نیاندازند، اختلافات آمریکا و اسرائیل از یک طرف و یا ایران و اسرائیل از طرف دیگر مساله ای نیست که عرب ها بخواهند خود را وسط بیاندازند.

نام:
ایمیل:
* نظر: