کد خبر: ۹۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
29 خرداد رئیس‌جمهور قزاقستان قاسم توقایف در رأس هیأت بلندپایه وارد ایران می‌شود. قزاقستان به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه و پهناورترینِ آن‌ها، از جایگاه ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.

29 خرداد رئیس‌جمهور قزاقستان قاسم توقایف در رأس هیأت بلندپایه وارد ایران می‌شود.  قزاقستان به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه و پهناورترینِ آن‌ها، از جایگاه ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.  این کشور که به سوئیس منطقه آسیای مرکزی معروف است، دارای روابط استراتژیک با کشورهای این منطقه و همچنین روسیه و چین است. سفر قاسم توقایف به ایران بعد از سفر رئیس‌جمهور تاجیکستان و ترکمنستان به ایران نقطه عطفی در روابط ایران با کشورهای منطقه آسیای مرکزی بودکه با سفر توقایف می‌‌تواند این روابط گسترش یابد.

امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، روز یکشنبه 8 خرداد در صدر هیأت بلندپایه سیاسی ـ اقتصادی به دعوت رسمی رئیس جمهور ایران، به تهران آمد. یکی از وجوه راهبردی میان ارتباط دو کشور، امضای تفاهم افتتاح خط تولید پهپاد ابابیل 2 پس از سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سرلشکر باقری به دوشنبه بود. سفر امامعلی رحمان به ایران و بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار درخصوص اشتراک موضع میان ایران و تاجیکستان درخصوص تهدیدات امنیتی موجود در افغانستان و نیز تشکیل دولتی فراگیر در این کشور پرده از وجه راهبردی روابط طرفین برداشت.

نخستین سفر «سردار بردی‌ محمداف» به تهران در مقام ریاست جمهوری ترکمنستان در روز 24 خردادماه و همزمان با سی‌امین سالگرد برقراری روابط بین دو کشور انجام شد. گفتنی است محمداف پیش از این در ۱۹ دی ماه سال گذشته به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور وقت این کشور به ایران آمده بود. در این سفر دوروزه پس از دیدار و گفت‌وگوی دوجانبه در سطح عالی، نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور برگزار و چند سند و تفاهمنامه همکاری بین تهران و عشق‌آباد امضا شد.

در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری امیر قطر «حمد بن جاسم آل ثانی» در صدر هیأت بلندپایه‌ای وارد ایران شد. در این سفر اسناد مشترک همکاری که در سفر رئیس جمهور به قطر در تاریخ 2 اسفند 1400منعقد شد، مورد بررسی قرار گرفت. امیر قطر بر موضع مشترک با جمهوری اسلامی برای حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای تأکید ‌‌کرد. اهمیت این سفر از آن جهت است که دولت سیزدهم رویکرد جدیدی در قبال همسایگان خود آغاز کرده و با اولویت قرار دادن همسایگان، روابط ایران با این کشورها در مرحله جدیدی از حیات خود قرار گرفته است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱ در یک سفر بسیار مهم منطقه‌ای عازم کشور عمان شد. از نکات بارز سفر یک روزه رئیس جمهور به عمان استقبال باشکوهی بود که سلطان هیثم البوسعیدی از آیت‌الله رئیسی به عمل آورد که بازتاب گسترده‌‌ای در رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی داشت. این سفر در راستای سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی در دولت جدید صورت می‌‌گیرد.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در روز 20 خردادماه به تهران وارد شد. ایران و ونزوئلا در طول دو دهه گذشته با یکدیگر «ائتلاف استراتژیک» قوی داشته‌اند و ارزیابی‌ها و مطالعات درباره روابط ایران و ونزوئلا عمدتاً از همین دوره پررنگ‌تر شده است. اتحاد این دو کشور نه تنها از نظر سیاسی و تجاری که از نظر گفتمانی نیز قابل توجه بوده است. در کنار همکاری گسترده در حوزه‌های اقتصادی، دیپلماتیک و انرژی، همبستگی دو کشور در مخالفت با دشمنی مشترک به نام ایالات متحده معنای متفاوتی پیدا کرده است. پیوندهای قوی بین هر دو کشور، با وجود فاصله جغرافیایی قابل توجهی که بین آنها وجود دارد...
نام:
ایمیل:
* نظر: