کد خبر: ۹۱۱۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
با اجرای سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی در بازار ارز طی سه روز گذشته قیمت دلار بیش از ۱۲۰۰ تومان کاهش یافته است. البته آن‌طور که صرافی‌ها می‌گویند: اگر بازار با همین روند پیش برود و عرضه همچنان بالا باشد، در روزهای آینده قیمت دلار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.

 
با اجرای سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی در بازار ارز طی سه روز گذشته قیمت دلار بیش از ۱۲۰۰ تومان کاهش یافته است. البته آن‌طور که صرافی‌ها می‌گویند: اگر بازار با همین روند پیش برود و عرضه همچنان بالا باشد، در روزهای آینده قیمت دلار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.
‏با مجوز بانک مرکزی، صادرکنندگان می‌توانند با قیمت توافقی ارز خود را در بازار بفروشند و صرافی‌ها نیز می‌توانند تمام نیازهای واقعی متقاضیان ارز را در بازار پاسخگو باشند؛ این مجوز ارزی موجب شده تا بدون استفاده از منابع بانک مرکزی و بازار متشکل ارزی و تنها با استفاده از ارزهای حاصل از صادرات، بازار شاهد افزایش عرضه و کاهش نوسانات قیمتی باشد.
عقب ماندن تقاضا از عرضه

از سوی دیگر به نظر می‌رسد با افزایش عرضه‌ها، تقاضای ارز از عرضه عقب افتاده است. مصطفی قمری وفا؛

مدیر روابط‌عمومی بانک مرکزی روز گذشته در توئیتی خبر داد: «از حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارز ‎صادرکنندگان که امروز ‎صرافی‌ها عرضه کردند، تنها برای ۷۰۰ هزار دلار تقاضا وجود داشت؛ یعنی کمتر از ۴۰ درصد!»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فعالان بازار می‌گویند: همزمان با آغاز روند نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، خریداران ارز که اتفاقاً تعدادشان در هفته گذشته بالا بود نظاره‌گر شده‌اند و منتظرند تا قیمت‌ها ارزان‌تر شود.
احمد لواسانی، رئیس‌سابق کانون صرافان با تأکید بر اینکه به‌هیچ‌وجه کمبودی در میزان ارز بازار نداریم، گفت: ارز کافی از صادرکنندگان در دست صرافی‌ها وجود دارد ولی مشکل صرافی‌ها کمبود تقاضا برای خرید ارز است.
وی افزود: صرافی‌ها از این بیم دارند که در روزهای آینده مقدار بیشتری از قیمت دلار کاهش یابد و آنها دچار ضرر شوند.
به گفته لواسانی، طبق مصوبه بانک مرکزی در صرافی‌ها به هر فرد تا سقف دو هزار دلار یا دو هزار یورو فروخته می‌شود، اما در حال حاضر چون تقاضا برای خرید ارز به‌اندازه عرضه نیست و مازاد عرضه داریم، اگر بانک مرکزی اجازه دهد، توان عرضه بیشتر از این مقدار هم برای هر فرد وجود دارد.
کامران سلطانی‌زاده دبیرکل کانون صرافان هم درباره وضعیت بازار ارز بعد از اجرای سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی، اظهار داشت: با توجه مصوبات اخیر بانک مرکزی در مورد تصحیح نرخ عرضه ارز صادرکنندگان، از روز گذشته شاهد افزایش تماس و درخواست برای فروش ارز از طریق صادرکنندگان در بازار هستیم.
وی افزود: اجرای مصوبات ارزی طی دو روز گذشته در بازار، موجب آرامش فضای معاملات و امنیت ذهنی خریداران شده است؛ عملاً بسیاری از خریداران دست نگه داشته‌اند و منتظرند قیمت‌ها بازهم کاهش یابد.
دبیرکل کانون صرافان همچنین از کاهش ۱۳۰۰تومانی دلار در بازار طی دو روز گذشته خبر داد و تصریح کرد: این میزان کاهش قیمت ارز موجب شده است که روند کاهشی با سرعت بیشتری طی شود.
سلطانی‌زاده به مردم توصیه کرد که از حضور و معامله در بازار متشنج پرهیز کرده و برای خرید صبر کنند تا بازار به ثبات برسد.
عقب‌گرد سکه به کانال ۱۵ میلیون
ریزش دلار، بازار طلا را هم تحت‌تأثیر قرار داد. محمد کشتی آرای کارشناس بازار طلا و جواهر در گفت‌وگو با پایگاه خبری ایبِنا، با اشاره به وضعیت قیمت سکه در روز سه‌شنبه بیان کرد: قیمت هر اونس طلا به یک هزار و ۸۲۹ دلار رسیده و باتوجه ‌به کاهش قیمت ارز، قیمت طلا و سکه هم تحت‌تأثیر قرار گرفت و بدین ترتیب سکه طرح جدید با قیمت ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان دادوستد شد. همچنین قیمت نیم‌سکه و ربع ‌سکه هم به ترتیب به ۸ میلیون و ۷۸۰ و ۵ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان
رسید.
وی ادامه داد: سکه یک گرمی بانک مرکزی هم امروز با قیمت ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان دادوستد شد که به نسبت دیروز با کاهش زیادی همراه بوده علاوه ‌بر این، قیمت هر مثقال طلای آب شده هم به ۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان رسید.
کشتی آرای تصریح کرد: هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت یک میلیون و ۴۶۵ هزار تومان دادوستد شد و هر گرم طلای ۲۴ عیار هم با قیمت یک میلیون و ۹۵۱ هزار تومان به فروش رسید.
نام:
ایمیل:
* نظر: