کد خبر: ۸۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
واشنگتن:دولت بعد ملزم به اجرای برجام نیست
نماینده آمریکا در امور ایران تصریح کرد که سیستم قوانینی ایالات متحده به نحوی است که رئیس‌جمهور بعدی این کشور ملزم به اجرای برجام نیست. رابرت مالی نماینده ایالات متحده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با شبکه سی ان بی سی با تأکید بر اینکه زمان احیای برجام رو به اتمام است

گروه سیاسی: نماینده آمریکا در امور ایران تصریح کرد که سیستم قوانینی ایالات متحده به نحوی است که رئیس‌جمهور بعدی این کشور ملزم به اجرای برجام نیست. رابرت مالی نماینده ایالات متحده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با شبکه سی ان بی سی با تأکید بر اینکه زمان احیای برجام رو به اتمام است گفت در صورت احیای توافق هسته‌ای ایران، واشنگتن تحریم‌های ناسازگار با برجام را رفع خواهد کرد اما تحریم‌هایی که غیرمرتبط با برنامه هسته‌ای ایران است، همچنان حفظ خواهد شد. مالی در آغاز مصاحبه خود ضمن فاجعه‌بار توصیف کردن تصمیم دولت دونالد ترامپ ر‌ئیس‌جمهور سابق آمریکا برای خروج یکجانبه از برجام تصریح کرد: موضع جو بایدن و آنتونی بلینکن و دیگر اعضای تیم این است که بازگشت به برجام در راستای منافع ایالات متحده آمریکا است و تا حد زیادی برای مشاهده توقف پیشرفت ایران برای دستیابی به بمب و جلوگیری از تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا)ضروری است.

زمان برای احیای برجام رو به اتمام است
وی با اینحال بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخت و گفت که زمان برای بازگشت به برجام رو به اتمام است و ادامه داد: ما به وضوح به ایران گفته‌ایم که تنها چند هفته برای بازگشت به برجام زمان داریم. مالی تصریح کرد: محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در راستای منافع ایالات متحده است و ما می‌توانیم پس از آن به بسیاری دیگر از مسائل مرتبط با ایران رسیدگی کنیم...موضع کنونی ما و کشورهای اروپایی این است که بهترین مسیر پیش رو بازگشت به توافق هسته‌ای ایران در شرایطی است که ایران آمادگی داشته باشد به طور کامل به تعهداتش بازگردد.
نماینده آمریکا در امور ایران در ادامه در خصوص اظهارات اخیر نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه جهان اقدامی برای توقف چرخش سانتریفیوژهای ایران انجام نداده، گفت: ما همکاری نزدیکی با دولت اسرائیل داریم اما در خصوص این موضوع با آن‌ها اختلاف نظر داریم. جهان نباید اقدامی برای توقف چرخش سانتریفیوژهای ایران انجام می‌داد بلکه این برجام بود که ثابت کرد می‌تواند سانتریفیوژهای ایران را متوقف کند و تجربه سه ساله خروج از برجام نشان داد که سیاست فشار حداکثری برنامه هسته‌ای ایران را تسریع بخشید. مالی با اشاره به این موارد ادامه داد: هم‌اکنون ما آمادگی داریم در صورت آمادگی ایران به توافق بازگردیم و سهم خود را در لغو تحریم‌هایی که رئیس‌جمهور ترامپ مجدداً علیه ایران وضع کرد و با برجام ناسازگاری داشت، ایفا کنیم اما اگر ایران مسیر دیگری را انتخاب کند، ما نیز مجبور می‌شویم مسیر دیگری را در پیش بگیریم تا اطمینان حاصل کنیم ایران به بمب دست پیدا نخواهد کرد. در دیپلماسی باز است. این دیپلمات آمریکایی سپس ادامه داد: ما همچنان در دیپلماسی را باز نگه می‌داریم اما از دیگر ابزار استفاده می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح‌های اتمی دست پیدا نخواهد کرد و به سمت ساخت بمب حرکت نخواهد کرد.
راب مالی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه به چه دلیل با شرایطی که ایالات متحده آمریکا در خروج از برجام و نقض این توافق و ترور فرمانده قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به وجود آورده، جمهوری اسلامی ایران باید به آمریکا اعتماد کند، گفت: من نمی‌توانم خود را به جای آن‌ها بگذارم اما این مسئله حقیقت دارد که در سیستم ما، ما نمی‌توانیم رئیس‌جمهور بعدی را ملزم کنیم. دولت بعدی تصمیمات خود را خواهد گرفت.
بازگشت به برجام به نفع ایران و آمریکا است
نماینده آمریکا در امور ایران سپس حرف خود را اینگونه ادامه داد: دولت بایدن به وضوح اعلام کرده است که تا زمانیکه ایران به تعهداتش پایبند باشد، آمریکا نیز به تعهداتش ذیل برجام پایبند خواهد بود. بیایید هرچه سریع‌تر به برجام بازگردیم که این به نفع هر دو کشور ایالات متحده و ایران است و به آن برای رسیدن به درک‌ و تفاهم در دیگر مسائل تکیه کنیم. راب مالی سپس در خصوص تحریم‌ها و لغو آن‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را حفظ می‌کنیم و این تحریم‌ها ارتباطی به موضوع هسته‌ای ایران ندارد و به رفتار این کشور بازمی‌گردد اما اکثر تحریم‌های ناسازگار با برجام رفع خواهدشد. رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به فشار حداکثری را علیه ایران در دستور کار قرار داد.
جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند. بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد که البته کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

تعلیق نمایشی چند تحریم هسته‌ای؛ بازی جدید آمریکایی‌ها!
در حالی طرف آمریکایی در خصوص لغو بخشی از تحریم ها سخن به میان آورده که تعلیق چند تحریم هسته‌ای که هیچگونه تاثیر اقتصادی نیز به همراه نخواهد داشت بیش از آن که نشانه‌ای از حسن نیت آمریکا تلقی شود،آغاز بازی جدید مقصرنمایی است. وزارت خارجه آمریکا از بازگشت چند معافیت تحریمی در حوزه فنی هسته‌ای مرتبط با نیروگاه بوشهر، رآکتور اراک و رآکتور تحقیقاتی تهران خبر داد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا در توضیح این تصمیم گفت: اقدام انجام شده به منظور تسهیل در مسیر گفت‌وگوهای فنی صورت گرفته و نباید به عنوان سیگنالی برای بازگشت ایالات متحده به برجام تفسیر شود. تعلیق چند تحریم هسته‌ای که هیچگونه تاثیر اقتصادی نیز به همراه نخواهد داشت بیش از آن که نشانه‌ای از حسن نیت آمریکا تلقی شود، آغاز بازی جدید مقصرنمایی است. در حالی که هیئت‌های مذاکره کننده‌ در وین برای رایزنی‌های بیشتر به پایتخت‌ها بازگشته‌اند و پیشرفت مذاکرات عملا به اتخاذ تصمیم سیاسی از سوی آمریکا گره خورده، این اقدام نمایشی صرفا حرکتی برای کاهش فشارها بر واشنگتن و پیگیری بازی مقصرنمایی محسوب می‌شود.

شمخانی: حق هسته ای ایران با هیچ توافقی قابل محدود شدن نیست
در همین خصوص دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز تصریح کرد: حق قانونی ایران برای ادامه تحقیق و توسعه و حفظ توانمندی‌ها و دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای با هیچ توافقی قابل محدود شدن نیست. علی شمخانی ‌دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (شنبه) در توئیتی نوشت: حق قانونی ایران برای ادامه تحقیق و توسعه و حفظ توانمندی‌ها و دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای در کنار تامین امنیت آن در برابر شرارت‌های حمایت شده با هیچ توافقی قابل محدود شدن نیست. به گزارش فارس، دبیر شورای عالی امنیت ملی پیش از این نیز در توئیتی با بیان این‌که تاکنون ارتباط با هیأت آمریکایی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود، اعلام کرد: این روش تنها زمانی با روش‌های دیگر جایگزین می‌شود که توافق خوب در دسترس باشد.

امیرعبداللهیان: آمریکا حسن نیتش را در عمل نشان دهد
وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت: آمریکایی ها باید حسن نیت خود را در عمل و به صورت عینی نشان دهند. وزیر خارجه کشورمان نیز با تمدید برخی از معافیت های هسته ای اظهار کرد: ما به طرف‌های آمریکایی به واسطه برخی از افرادی که این روزها پیام هایی را منتقل می کنند اعلام کرده ایم که آن ها باید حسن نیت خود را در عمل نشان دهند. حسن نیت در عمل یعنی اینکه بر روی زمین اتفاق ملموسی رخ دهد. امیرعبداللهیان ادامه داد: لغو برخی از تحریم‌ها به معنای واقعی خود می تواند ترجمان حسن نیت‌شان باشد . آمریکایی ها از این موضوع صحبت می کنند ولی باید دانست آنچه که بر روی کاغذ رخ می دهد خوب است اما کافی نیست.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی اعلام کرده که ما نمی توانیم این تضمین را بدهیم که در صورت رسیدن به توافق دولت بعدی آمریکا توافق حاصل شده و برجام را اجرا کند، اظهار کرد: در بحث مذاکرات وین برای لغو تحریم ها یکی از موضوعات اصلی گرفتن تضمین های لازم به ویژه از طرف‌های غربی برای اجرای تعهداتشان است لذا آنچه که ایران در خصوص تضمین ها دنبال می کند در این راستا است. ما به دنبال اخذ تضمین در حوزه های سیاسی، حقوقی و اقتصادی هستیم و این موضوع را مطالبه می کنیم. در برخی از بخش ها توافقاتی حاصل شده است و تیم مذاکره کننده ما با جدیت اخذ تضمین‌های ملموس از طرف های غربی برای اجرای تعهداتشان را در جریان مذاکرات وین دنبال می کند.

ابراهیم عزیزی : فریب «آبنبات چوبی» آمریکا را نمی‌خوریم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی‌ها باید تفاوت بین لغو و تعلیق تحریم‌ها را بفهمند و بدانند که ما تعلیق تحریم‌ها را نمی‌پذیریم. ابراهیم عزیزی با تأکید بر ضرورت لغو همه تحریم‌ها، گفت: کشورهای اروپایی عضو برجام و آمریکا ثابت کردند که به تعهدات خود پایبند نیستند. آنان حتی به معاهدات و توافقنامه‌هایی که امضا می‌کنند، پایبند نیستند و بدقول هستند. وی با بیان اینکه کشورهای غربی عضو برجام ثابت کردند که نمی‌توان به آنان اعتماد کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران بارها آمریکا و کشورهای اروپایی عضو برجام را مورد آزمون قرار داده است اما در اکثر مواقع آنان نقض عهد کردند و به تعهدات خود پایبند نبودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سابقه بد غربی‌ها در برجام و حتی پیش از برجام به خوبی نشان می‌دهد که آنان به تعهدات خود عمل نمی‌کنند. غربی‌ها و به ویژه آمریکا باید بدانند که با وعده‌های تو خالی، پوچ و کم اثر خود راه به جایی نمی‌برند و نمی‌توانند ایران را راضی کنند. عزیزی با اشاره به اینکه وزارت خارجه آمریکا از بازگشت چند معافیت تحریمی در حوزه فنی هسته‌ای مرتبط با نیروگاه بوشهر، رآکتور اراک و رآکتور تحقیقاتی تهران خبر داده است، ادامه داد: مقامات آمریکا باید بدانند که نمی‌توانند با وعده‌های پوچ و بی‌حاصل خود چون تعلیق بخش کمی از تحریم‌های ایران گذشته سراسر منفی خود را کتمان کنند. جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه به این وعده‌های توخالی توجه نمی‌کند. وی تأکید کرد: چارچوب و سیاست جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کاملاً روشن است و ما بارها گفته‌ایم همه تحریم‌ها باید لغو شود. آمریکایی‌ها باید تفاوت بین لغو و تعلیق تحریم‌ها را بفهمند و بدانند که ما تعلیق تحریم‌ها را نمی‌پذیریم. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات آن است که همه تحریم‌های کشورمان لغو شود، باید لغو تحریم‌ها راستی آزمایی شود و از سوی دیگر غربی‌ها باید تضمین دهند که این بار به تعهدات خود پایبند خواهند بود. عزیزی با بیان اینکه تعلیق چند تحریم هسته‌ای فایده‌ای برای ما ندارد و همه تحریم‌ها باید به طور کامل لغو شود، گفت: ما هیچ مذاکره مستقیمی با آمریکایی‌ها نداریم و ملت ما هم پذیرای وعده‌های توخالی غربی‌ها نیست. بهتر است آمریکایی‌ها این آبنبات چوبی‌ها را به جو بایدن دهند تا خوابش نبرد!

نام:
ایمیل:
* نظر: