کد خبر: ۷۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
این روزها قطعی برق در حال تبدیل شدن به یکی از معضلات بزرگ جامعه ما است. قطعا قطعی برق بسیاری از امور شهروندان را مختل ساخته و اعتراض مردم را برانگیخته است.





زیرا سال هاست که برق و استفاده از آن به جزو جدانشدنی از زندگی تبدیل شده است. اما در پی قطعی‌های مکرر برق در کشور برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه قطعی برق باعث اختلال در روند درمان بیماران و همچنین فوت برخی از بیماران در بیمارستان‌های کشور شده است. بیمارستان‌ها به دلیل حیاتی بودن امور به برق اضطراری مجهز هستند و این برق باید توانایی پاسخ دهی به نیاز‌های بیماران مختلف را داشته باشد.ما در این گزارش تلاش کرده‌ایم صحت و سقم این اخبار را پیگیری کنیم زیرا در شرایط بحران انتقال اخبار درست یکی از اصلی‌ترین وظیفه اصحاب رسانه است زیرا نباید با اخبار نادرست استرس و اضطراب مضاعفی را به مردم منتقل کرد.
nفاجعه قطعی برق در بیمارستان‌ها
قطعی برق در نقاط مختلف کشور مشکلات بسیاری را ایجاد کرده و زندگی مردم را گرفتار کرده است. قطعی برق در بیمارستان‌ها بسیار خطرناک و حتی موجب مرگ بیماران می‌شود. فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد در آی‌سی‌یو برق‌ها رفته، بیماران یکی‌یکی در حال اکسپایر شدن هستند و دستگاه هم نیست و...این فیلم در صفحه دکتر محمدرضا هاشمیان – فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری نیز منتشر شد. این پزشک متخصص که از روز اول مواجهه ایران با کرونا در تلاش برای بهبود حال بیماران درگیر با این ویروس کشنده هستند؛ است در گفتگو با رکنا در مورد این فیلم و اتفاقاتی که قطعی برق برای بیمارستان‌های ایران , بخصوص بیماران بخش کووید 19 ایجاد می‌کند چنین گفت: اینبار فیلم این صحنه منتشر شده است اما ما با چنین صحنه‌هایی بارها مواجه شده ایم. اکسیژن که قطع می‌شود بعضی از ونتیلاتورها از دچار اختلال عملکرد می‌شوند. بعضی از ونتیلاتورها که توربینی هستند کاملا از کار می‌افتند. رفت و آمد اکسیژن بسیار اثر بدی بر بیمار دارد. وقتی که چنین اتفاقی می‌افتد؛ تا کادردرمان بتوانند اکسیژن راتکمیل کنند گاها مشاهده شده که بیماران مبتلا به کووید جان می‌سپارند. بارها گفته‌ام که متاسفانه وزارت بهداشت جزئیات مرگ بیماران کووید 19 را
منتشر نمی‌کند.

nعلت مرگ بیماران قطعی برق است؟
دکتر هاشمیان در مورد اینکه آیا جدول دقیق قطعی برق به بیمارستان‌ها اعلام شده است یا خیر تا با توجه به این جدول با چنین غافلگیری قطعی برقی کادردرمان مواجه نشوند، گفت: این موارد را روسای بیمارستان‌ها می‌دانند.دکتر هاشمیان در ادامه تاکید داشت: مسئله‌ای که در مورد قطعی برق و مواجه شدن این شرایط برای دستگاه ونتیلاتور که وزارت بهداشت در اختیار بیمارستان‌ها قرار داده است این است که وزارت بهداشت بدون هماهنگی و بررسی انجمن و دستگاه ونتیلاتور را خریداری کرده است که این دستگاه‌ها با قطعی برق دچار اختلال شدید در عملکرد می‌شوند. دستگاه ونتیلاتور تلویزیون نیست که با متصل شدن به برق اضطراری عملکردش بدون اختلال ادامه داشته باشد. کوالیتی دستگاه ونتیلاتور کاملا دچار افت می‌شود.برق اضطراری کیفیت عملکرد را کاهش می‌دهد و فشار اکسیژن کم می‌شود و بیمار ازدست می‌رود.دکترهاشمیان با گفتن از اینکه افت اکسیژن بیمار کووید بسیار خطرناک است افزود: افت اکسیژن برای بیماران کووید که زیر اکسیژن هستند بسیار حیاتی است و جانشان را به خطر می‌اندازد.دکترهاشمیان در مورد اینکه چند درصد بیماران مبتلا به کرونا در ایران در حد فاصل قطع برق و اتصال دوباره به برق اضطراری دچار افت اکسیژن حیاتی شده و جان خود را از دست داده‌اند چنین توضیح داد: نمیدانیم. وزارت بهداشت به صورت دقیق علت مرگ بیماران کووید را اعلام نکرده است. این جز اسرار طبقه‌بندی شده وزارت بهداشت است که تحت هیچ شرایطی اعلام نمی‌شود.تیم جدید وزارت بهداشت شاید بتواند جزئیات فوت را یافته و اعلام کند و آمار دقیق مرگ و میر کرونایی مشخص شود.
nسیستم‌های برق اضطراری به احتمال قوی با اهمال رو به رو شده است
در این خصوص همایون سامه‌یح نجف‌آبادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره به آفتاب یزد گفت:«بیمارستان‌ها به سیستم برق اضطراری مجهز هستند اما دو مسئله وجود دارد:چندین سال بود که ما در کشور قطعی برق نداشتیم به همین دلیل رسیدگی به این سیستم‌ها به احتمال قوی با اهمال رو به رو شده است. از سوی دیگر فرسودگی این سیستم‌ها وجود دارد که این هم مزید بر علت است. اما بسیاری از بیمارستان‌ها سیستم برق اضطراری دارند و از این سیستم هم استفاده می‌کنند. اخباری مبنی بر اینکه در اتاق عمل قطعی برق باعث مرگ بیمار شده است من تحقیق کردم و این مسئله یعنی فوت بیمار در اتاق عمل به دلیل قطعی برق صحت ندارد. »
nبیماران در خانه در معرض خطر هستند
در ادامه زهرا شیخی عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به آفتاب یزد گفت:«بر اساس بررسی‌هایی که من انجام دادم کلیه بیمارستان‌ها برق اضطراری دارند و امکان قطعی برق وجود ندارد.اما امکان دارد در برخی از بیمارستان‌ها کشش برق اضطراری مورد سوال باشد. از سوی دیگر عده‌ای از بیماران درگیر با کرونا در خانه باید از دستگاه‌های اکسیژن استفاده کنند و این دستگاه‌ها به برق نیاز دارند و امکان دارد در زمان قطعی برق حیات این عده در معرض خطر قرار بگیرد ما در حال پیگیری این موضوع نیز هستیم. »
nمردم از لحاظ روانی حد تحملی برای تاب‌آوری در شرایط بحرانی دارند
ما درباره صحت این موضوع به سراغ چند تن از پزشکان نیز رفتیم که همه آن‌ها اذعان داشتند که بیمارستان‌ها مجهز به برق اضطراری هستند و بعید است در بیمارستان‌ها برق قطع شود زیرا جان بیمار کاملا در خطر می‌افتد و بیمارانی وجود دارند که بدون دستگاه‌های مختلف برای چند دقیقه هم امکان زنده ماندن ندارند. در آخر به سراغ بابک قرائی مقدم پزشک متخصص رفتیم و نظر او را درباره قطعی برق و بیماری کرونا منعکس کرده ایم.بابک قرائی مقدم پزشک و کارشناس در این باره به آفتاب یزد گفت:« بیمارستان‌ها به برق اضطراری مجهز هستند زیرا به هر حال برای موارد اضطراری به برق نیاز دارند. اما باید بحث کلی‌تری در این زمینه مطرح شود.شرایط کشور ما از لحاظ بیماری و مبارزه مردم با بیماری کرونا بسیار شرایط وخیمی است. ما الان در شرایط گرمای وحشتناک که واکسیناسیون به خوبی انجام نگرفته است شاهد آن هستیم که مردم در این گرما به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهند. در این اثنا مسئله قطعی برق هم اضافه شده است. مردم از لحاظ روانی حد تحملی برای تاب‌آوری در شرایط بحرانی دارند. ما به مردم مدام می‌گوییم پروتکل‌ها را رعایت کنید ولی الان در چنین شرایطی مردم چگونه می‌توانند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند؟ در گرمای 40 درجه جنوب کشور مثل سیستان و بلوچستان و خوزستان در زمان قطعی برق و گرمای شدید چگونه مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نیز تاب می‌آوردند و رعایت می‌کنند. دیگر مردم حتی تحمل استفاده از ماسک را هم نیز ندارند. در شرایطی که ویروس دلتا در کشور شیوع پیدا کرده است و سرعت سرایت پذیری 50 درصد بیشتر از ویروس اولیه را دارد. مردم با قطعی برق رفاه نسبی اندک خود را نیز از دست داده اند. عده‌ای که توانایی مالی دارند به مسافرت خارج می‌روند و در آن جا واکسن دریافت می‌کنند یا همین قشر ثروتمند در داخل کشور به واکسن‌های میلیونی دسترسی دارند اما سایر اقشار این جامعه حتی دسترسی مناسب به برق ندارند. نمی‌شود فقط به مردم گفت پروتکل‌های بهداشتی را همچنان رعایت کنید.هنوز جمعیت بالای 70 سال کشور ما به صورت کامل واکسیناسیون نشده اند. از طرف دیگر مسئولین درصدد آن هستند که مهرماه مدارس را بازگشایی کنند مگر امکان این بازگشایی‌ها در این شرایط وجود دارد؟ مردم تحت فشار هستند و انتظار داشتند که بعد از تولید واکسن‌های مختلف در داخل کشور حداقل واکسیناسیون به درستی انجام شود. قطعی برق میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را کمتر می‌کند زیرا حتی با قطعی برق بسیاری از سیستم‌های تهویه قطع می‌شوند و انتقال بیماری راحت‌تر صورت می‌گیرد.بسیاری از کشور‌ها به زندگی عادی خود بازگشته‌اند اما در کشور ما همچنان پیک‌های مختلف در حال جولان است و واکسیناسیون به درستی انجام نشده است و به تازگی قطعی مکرر برق هم به دیگر درد‌ها اضافه شده است.مردم و سیستم درمانی توان محدودی برای تحمل فشار‌ها دارند.»
نام:
ایمیل:
* نظر: