سخنگوی دولت گفت: مردم مایل به ایجاد هر تحولی هستند باید صندوق های رای را برای این تغییرخواهی ها پاس بدارند. امیدواریم همه سلایق آنچنان حضوری در انتخابات داشته باشند که مردم تجلی دیدگاهها، امال، آرزوها و رویاهای خود را در این زمینه بیابند.
به گزارش ایلنا، علی ربیعی در نشست خبری گفت: امروز که صدای حمایت از عدالت و آزادی خواهی مردم فلسطین از پنج قاره جهان شنیده می شود و وجدان جهانی در برابر این بربریت رخنه کرده در قرن بیست و یکم بیدار شده، همچنان پشتیبانی از این دادخواهی جهانی در کنار مردم فلسطین ایستاده ایم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه فضای انتخاباتی کشور گفت: مشارکت حداکثری در ۱۴۰۰ بیش از هر دوره دیگری برای حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران ضروری است. بی تردید دولتی بدون پشتوانه آرای قاطبه ملت، از آنچنان سرمایه اجتماعی برخوردار نخواهد بود که بتواند در دورانی که تحریم و کرونا، فشارهای اقتصادی و اجتماعی زیادی را بر جامعه تحمیل کرده و مردمی که نیازمند بهره برداری از مقاومت خود و تحولات پساتحریمی و پساکرونایی در زندگی خود هستند را پاسخگو باشد. ربیعی گفت: از سویی دیگر در دنیای پرتلاطم و در حال شکل گیری تحولات منطقهای و نظم جهانی جدید، نخواهد توانست در جایگاهی مناسب برای منافع ملی ایران قرار گیرد. زیرا کسب جایگاه شایسته ایران در منطقه و جهان امروز حد بالایی از سرمایه اجتماعی را طلب می کند که نیازمند مشارکت حداکثری مردم در انتخاب رییس جمهور و دولت آینده است. غلبه بر مسائل داخلی و حضور پرقدرت در عرصه های بین المللی مستلزم یک دولت قوی است و دولت قوی با مشارکتی بالا حاصل خواهد شد. وی ادامه داد: همگان باید به مشارکت حداکثری متعهد بوده و تمام تلاش خود را برای تحقق آن بکار گیریم، به نحوی که تمام آحاد جامعه در یک سبد انتخاباتی بتوانند خواست و مطالبه خود را در سیمای نامزدها تجلی یافته ببینند. دولت همانگونه که در ثبت نامها مطابق مر قانون اساسی عمل کرد، از این پس نیز در امتداد همین حرکت دولت برای فراهم آوردن زمینه حضور مردم در پای صندوق ها و نیز حراست از آرا با شفافیت تمام تلاش خواهد نمود.
وی افزود: قطعا رسانه ملی و همه رسانه هایی که به نحوی مستقیم و غیرمستقیم از بودجه عمومی استفاده می کنند، رفتاری منصفانه و با فرصت های برابر برای همه نامزدها خواهند داشت؛ هم فرصتهای برابر به همه آنان باید داده شود و هم از اقدامات سلبی و تخریبی مستقیم و غیرمستقیم، اجتناب صورت گیرد.
وی تاکید کرد: به رغم اینکه همواره تبلیغات بدخواهان و برخی مواضع در داخل بی اثر نشان دادن آرای مردم را القا کرده اند، اما شاهد بودیم که در این سالها با رای قاطع مردم ایران در سالهای ۹۲ و ۹۶ و تکیه بر دیدگاه مورد نظر اکثریت جامعه، چطور دولت توانستاز تداوم روندی که در نتیجه فهم غلط از جهان، ایران را به سمت دام تعارضهای صهیونیست ساخته، سوق می داد ، جلوگیری کند، تله هایی که منجر به ضایع شدن حق و منافع مردم از اقتصاد جهان می شد و نیز ایران را در معرض تهدیدات بین المللی قرار داده بود. اما با وجود به قدرت رسیدن ترامپ و حامیان صهیونیستی اش، آمریکای قدرتمند بالاخره وادار به اعتراف به شکست در جنگ اقتصادی شد و بالاخره در همین روزها به سمت حضوری قدرتمند و عزتمند در معاهدات بینالمللی حرکت میکند. سخنگوی دولت گفت: هر چند ترامپ دستاوردهای دولتهای یازدهم و دوازدهم رادچار چالش کرد و خسارت بزرگی به ملت ایران وارد آمد، اما می خواهم بگویم که باز هم دولت برخاسته از آرای مردم بود که ترامپ با آن همه قدرت شیطانی، به انزوای اخلاقی در جهان کشیده شد، و حتی در ایالات متحده آمریکا دولتی با وعدهبازگشت به برجام به روی کار آمد. وی افزود: اگر دولت، همراهی مردم را در 8 سال گذشته با خود نداشت، مقاومت سه ساله و پیروزمندانه را به دست نمی آورد، هرچند مردم در این دوره فشارهایی را نیز متحمل شدند و دولت، نقدها و نگرانی های آنان را نیز به جان خریداری کرد و برای حفظ مصالح و آرامش جامعه پاسخهای آنانی که سهم زیادی در نگرانی ها را داشتند نیز ندارد. دولت حداقلی نمیتواند و نخواهد توانست مطالبات حداکثری جامعه را پیگیری کند.
سخنگوی دولت در مورد حضور گسترده اعضای دولت یازدهم در ثبت نام انتخابات برای دفاع از کارنامه دولت در مناظره هاست گفت: سال ۹۲ را فراموش نکرده ایم که چه تعداد از اعضای دولت وقت در انتخابات شرکت کرده برخی از اعضای دولت اعم از وزیر، معاون اول، رییس دفتر و شماری دیگر وارد عرصه انتخابات شدند و حتی رئیس جمهور وقت برخی افراد را تا وزارت کشور برای ثبت نام همراهی کرد. در حافظه ما مانده که چطور آنروز خیلی ها این امر را مزموم نمی دانستند و حتی خوشحال هم بودند. یقین بدانید در عصر ارتباطات دل خوش کردن به گزاره فراموشکاری جامعه یک خطای فاحش است.
وی ادامه داد: درخصوص هماهنگی برای ثبت نام در انتخابات هیچگونه تصمیم تشکیلاتی و برنامه ریزی شده در این خصوص وجود نداشته و هر کدام از همکاران من بر اساس یک تصمیم شخصی و حق شهروندی خود و بطور طبیعی مانند افراد وابسته به سایر نهادها وارد انتخابات شده اند. احتمالا این امر از نظر مخالفان دولت فقط برای این ۳ نفر مشکل زا هست.
ربیعی گفت: به سنت ۸ سال گذشته، مخالفان دولت همواره به بیان القائاتی بغضآور پرداختهاند و طوری صحبت کرده و منفیانگاری میکنند که انگار دولت در بهترین شرایط قرار داشته است. آنها تمایل دارند به مردم نگویند که دولت در بدترین شرایط تحمیل شده نه تنها در طول تاریخ بلکه در جهان قرار گرفته بود اما دولت به همراه ملت شریف، ایستادگی کرد و اجازه نداد تا رویای بدخواهان درباره فروپاشی ایران و به استیصالرسیدن مردم تا حد انفجار، تعبیر شود.
وی افزود: بیشترین فشار به دولت و متعاقب آن معیشت و زندگی مردم در نقطه ای آغاز شد که رسانه های برانداز نظام در خارج و مخالفان دولت در داخل به هم رسیدند و مخالفان داخلی، میخواستند دولت برآمده از صندوق رای را هدف قرار دهند و تخریب نمایند اما نمی دانستند امید مردم و جامعه را هدف قرار دادهاند. سخنگوی دولت ادامه داد: امیدواریم تمام ارکان و رسانه هایی که مستقیم و غیرمستقیم از پول بیت المال استفاده میکنند و تریبونهای عمومی و نهادها، اصل بیطرفی را رعایت کنند. متاسفانه سابقه خوبی در این خصوص در اذهان جامعه وجود ندارد. سخنگوی دولت درباره برخی اتهام زنیها به دولت و عدم رعایت اخلاق انتخاباتی گفت: متاسفانه برخی از نامزدها با بی انصافی و بدون توجه به جنگ اقتصادی و تحریمهای بی سابقه و فراگیری کرونا، برنامه تبلیغاتی خود را حمله و هجمه به هشت سال گذشته بنا نهادهاند و با رویکردی نفیانگارایانه به میدان آمدهاند و امیدواریم شاهد برنامههای ایجابی کاندیداها هم باشیم و بطور مشخص صورت مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را ترسیم کنند.
وی افزود: با تخریب دولت و فرود آوردن آن، کسی فرازی نخواهد داشت. همه دولتها بخشی از تاریخ این انقلاب هستند و فراموش نکردیم در دورهای افرادی برای جلب رای، تمامی دولتها و دستاوردهای دولت های پس از انقلاب را تخریب کردند و امروز به کلیه دستاوردهای نظام طعنه میزنند.