کد خبر: ۵۸۷۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
با احتساب ۱۹ روزی که از اسفند ماه گذشته و مبدا ماجرا یعنی سوم بهمن ۹۹، حالا ۴۶ روز از آن حادثه‌ی تلخ یعنی درگیری عنابستانی و سرباز نیروی انتظامی می‌گذرد.



پلیس مصرانه پیگیر شکایت خود از نماینده خاطی است اما محمود احمدی بیغش در گفت و شنودی کوتاه با آفتاب یزد روی چند موضوع دست می‌گذارد؛ انفعال مجلس، واکنش سریع و بی‌دلیل رئیس مجلس که تلاش کرد عوام را اقناع کند نه این که ماجرا کنکاش شود، خطای محرز آن شخصی که فیلمی ناقص از ماجرا را در فضای مجازی منتشر کرد و اوضاع بد اقتصادی جامعه. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم می‌گوید: «ده سال قبل اگر بود آن سرباز راه را باز می‌کرد و بفرما هم می‌زد، بگردید دنبال ریشه‌های اجتماعی ماجرا نه محکوم کردن یک نماینده مجلس!»

آفتاب یزد - رضا بردستانی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و استاندار خراسان شمالی در دولت دهم در واکنش به این موضوع که پلیس همچنان پیگیر «سیلی عنابستانی به صورت سرباز نیرو ی انتظامی» است به آفتاب یزد گفت: «واکنش سریع و بررسی نشده‌ی قالیباف به این ماجرا، نشان داد برخی برای رسیدن به پله یا پله‌هایی بالاتر حتی ارزش و اعتبار جایگاه ریاست قوه‌ی مقننه را نیز پاس نمی‌دارند در حالی که رئیس مجلس یا نباید واکنش نشان می‌داد یا در نهایت دستور بررسی همه‌ی عوامل دخیل در این ماجرا را صادر می‌کرد تا حقی از طرفین ماجرا سلب نشود.»
اشاره‌ی محمود احمدی بیغش نماینده حوزه انتخابیه شازند در هشتمین و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به توئیتی است که محمدباقر قالیباف در توئیتر منتشر کرد و نوشت: «در برابر قانون همه مساوی هستند. مجلس به کسانی که به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنند افتخار می‌کند و ‫اولین مدافع‬حقوق آن‌ها است. در حادثه اخیر، به محض شنیدن اولین گزارش‌ها، دستور بررسی دقیق ماوقع صادر شد؛ در صورت احراز تخلف، هیئت نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه بررسی و برخورد قانونی خواهد کرد.» برداشت این نماینده‌ی مجلس آن است که قالیباف برای اقناع افکار عمومی، عوامگرایانه رفتار کرد و مجلس و نماینده‌ی مورد اشاره یعنی «اصغر عنابستانی» را در موضع اتهام محرز شده قرار داد.
احمدی بیغش خاطرنشان می‌کند: «در دیگر موارد نیز مجلس همینگونه منفعل عمل کرده که حکایت از ناآشنایی به جایگاه و شان مجلس و نماینده‌ی پارلمان بودن است.»
> سوم بهمن و اتفاقی تلخ!
اوایل بهمن ماه - سوم بهمن ۱۳۹۹ - امسال بود که خبر درگیری با یک سرباز نیروی انتظامی در فضای رسانه‌ای کشور منتشر شده و بلافاصله افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار داد، زیرا در طرف دیگر درگیری نه افرادی که معمولا به ذهن می‌آید، بلکه این‌بار یک نماینده مجلس شورای اسلامی بر سر ورود غیرقانونی به خط ویژه اتوبوس با سرباز پلیس راهور درگیر شده و به گفته این سرباز یک سیلی نیز به گوش او نواخته بود. موضوع به سرعت و در ابعاد وسیعی منتشرشده و گرچه در ابتدا علی اصغر عنابستانی که از سبزوار وارد مجلس شده موضوع را تکذیب کرد، اما حمایت فرمانده ناجا، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ و... از سرباز مذکور حاکی از آن بود که اصل ماجرا با آنچه که این عضو مجلس شورای اسلامی عنوان کرده تفاوت دارد. انتشار ویدیویی از صحنه درگیری این موضوع و اظهارات این نماینده مجلس بار دیگر با واکنش افکارعمومی مواجه شد و سرانجام عنابستانی با انتشار ویدیویی اقدام به عذرخواهی «بابت تمام کارهای کرده و نکرده» کند. با انتشار این ویدیو تا حدی از حجم اظهارات بعدی مسئولان کاسته و این قول داده شد که پرونده این اقدام در محاکم قضائی پیگیری شود. با گذشت حدود یک ماه از ویدیوی عذرخواهی علی اصغر عنابستانی، ایسنا آخرین وضعیت این پرونده را از دو مقام مسئول پیگیری
کرده است.
> پیگیری ادامه دارد
سردار حسین ذوالفقاری، معاون انتظامی وزیر کشور در گفت‌وگو با ایسنا درباره این موضوع گفت: این مسئله بین نیروی انتظامی، مجلس و قوه‌قضائیه است. ما هم درجلسه‌ای موضوع را مطرح کردیم و با توجه به اینکه دستگاه قضا و مجلس و ناجا موضوع را پیگیری می‌کنند، دیگر ما در وزارت کشور ورود جداگانه‌ای به مسئله نداشتم. او با اشاره به برگزاری جلسه‌ای در این خصوص گفت: در این جلسه بنا شد موضوع دقیقا بررسی شود و بر اساس آنچه که در صحنه اتفاق افتاده دستگاه قضائی حکم را صادرکند. ذوالفقاری افزود: در همین جلسه مذکور فرمانده محترم ناجا و مجلس موضوع را پیگیری کردند و بناشد گزارشی تهیه شود و در نهایت تصمیم‌گیری با سیستم قضائی است.
> شکایت از نماینده خاطی پا برجا است
سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا درباره آخرین وضعیت پرونده درگیری علی اصغر عنابستانی با سرباز پلیس راهور گفت: این موضوع هم اکنون ازطریق مقام قضائی دنبال می‌شود. ایشان یکبار دعوت شدند و موضوعات هم آنجا مطرح شد. هادیانفر با تاکید بر اینکه مقام قضائی همچنان پیگیر این موضوع است، گفت: ملاقات‌ها و جلسه‌های بعدی و... نیز انجام خواهد شد و ما منتظر اقدامات قضائی هستیم. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا درباره اینکه آیا پلیس شکایت خود را در این خصوص پس گرفته است یا خیر گفت: شکایت ما همچنان پا برجاست و دستگاه قضائی در حال رسیدگی به آن است. ارجاع موضوع به دستگاه قضائی و انتظار برای صدور رای از سوی این قوه، نه تنها مطالبه دو مقام مسئول، بلکه مطالبه جدی افکار عمومی نیز محسوب می‌شود. شاید اگر پیش از این و در ماجرای درگیری با یک سرباز پلیس در فرودگاه مهرآباد و مواردی مشابهی از این دست، قاطعیت بیشتری در برخورد با عاملان انجام شده و موضوع به یک دیده بوسی و عذرخواهی ختم نمی‌شد، امروز شاهد تکرار این نوع اتفاق نبودیم.
> ای کاش عنابستانی تکذیب نمی‌کرد!
به آقای احمدی بیغش می‌گوییم از اولین رسانه‌هایی بودیم که با آقای عنابستانی تماس گرفتیم و خواهان شرح ماوقع شدیم اما نماینده‌ی سبزوار در مجلس اساساً پیاده شدن از ماشین را تکذیب کرد چه برسد به سیلی زدن را!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه‌ی مجلس یازدهم می‌گوید: «شنیده‌ام پلیس گفته پیگیر ماجرا تا انتها است، قبول! اما آیا پیگیر آن افسری که از صحنه فیلم گرفت و مثل خبرنگاران مصاحبه کرد نیز خواهند شد؟!»
احمدی بیغش که مصر است؛ «آدم باید دیوانه باشد که ابتدا به ساکن از ماشین پیاده شود و به صورت سرباز سیلی بزند» می‌افزاید: «فیلمی که در فضای مجازی منتشر شد و آن جو را علیه نماینده و مجلس به وجود آورد تمام ماجرا نبود! من معتقدم پلیس بیش از آن که پیگیر موضوع عنابستانی باشد باید به این نتیجه برسد که آن افسر خاطی با چه نیتی فیلمی را در فضای رسانه‌ای منتشر کرده که نشان دهنده تمام ماجرا نبوده است.»
نماینده‌ی مردم شازند (استان مرکزی) در مجلس شورای اسلامی که در انتقاد به سفر قالیباف به روسیه و حواشی به وجود آمده در نطقی در مجلس خطاب به رئیس مجلس گفته بود: «وقتی روحانی شما را نپذیرفت چطور انتظار داشتید پوتین شما را بپذیرد!؟» در ادامه به برخی موضوعات حاشیه‌ای نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «آن روز که مشاور رسانه‌ای آقای قالیباف اظهارات نماینده‌ی مجلس را محکوم کرد من فاتحه‌ی عقلانیت و حقوق نمایندگان در این دوره را خواندم(!) چگونه ممکن است شخصی که در جایگاه یک مشاور است به نماینده‌ای که بر اساس اصل ۸۶ قانون حق اظهار نظر دارد تذکر بدهد بعد ما انتظار داشته باشیم افکار عمومی در چنین مواقعی پشتیبان پارلمان باشد آن هم وقتی بر سر یک انتقاد ساده روزها است جواب
سلام ما را نمی‌دهند!»
> این حادثه ریشه‌های اجتماعی عمیقی دارد
محمود احمدی بیغش نماینده حوزه انتخابیه شازند در هشتمین و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که؛ «اگر ده سال قبل بود آن سرباز راه را باز می‌کرد و جدلی هم پیش نمی‌آمد... پس بروید ببینید چه بر سر جامعه آورده‌ایم که تا این اندازه کم تحمل شده است؟!» ادامه می‌دهد: «وقتی می‌بینیم رهگذری با مشت روی ماشین نماینده مجلس می‌کوبد یعنی این مسئله را باید ریشه‌یابی کرد و ریشه‌ی این پرخاش ها، بی‌تقوایی ها، عصبانیت‌ها و به هم پریدن‌ها معیشت است و اوضاع بد اقتصادی واگرنه مردمی که در گذشت و مهربانی سرآمد هستند هرگز به نماینده خود بی‌احترامی نمی‌کردند که کار به این جاها بکشد!»
> افکار عمومی به کمتر از اخراج عنابستانی راضی نمی‌شود!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس که اصرار دارد ریشه‌ی چالشی شدن درگیری اصغر عنابستانی و سرباز نیروی انتظامی «انتشار فیلمی است که دربرگیرنده‌ی تمامی ماجرا نبوده است» می‌گوید: «پرخاش و درگیری در این فقره تنها بخشی از ماجرا است در تکذیب موضوع نیز معتقدم لابد نماینده تحت فشار بوده اما آن چه برای من عجیب است تلاش رئیس مجلس برای همراهی با عوام زدگی است و حالا که کار به این جا رسیده لابد انتظار داریم عنابستانی از مجلس اخراج شود در حالی که موضوع به این اندازه بزرگ نبوده و می‌شد از همان ابتدا به گونه‌ای دیگر برخورد کرد.»
احمدی بیغش در پایان خاطرنشان می‌کند: «من هرگز تلاش ندارم از رفتار همکار خودم در مجلس دفاع کنم اما منصفانه نیز نیست که همه‌ی تقصیر ماجرا بر سر عنابستانی آوار شود این موضوع اگر مدبرانه مدیریت شده بود هم حق سرباز نیروی انتظامی محفوظ می‌ماند هم باقی عوامل در ماجرا نیز به قدر سهمی که داشته‌اند مجازات می‌شدند.»
محمود احمدی بیغش تاکید می‌کند پلیس به موازات پیگیری شکایت خود از اصغر عنابستانی باید با انتشار دهنده‌ی آن فیلم جنجالی نیز برخورد کند کسی که در جایگاه حقوقی برای مصاحبه و انتشار بخشی از ماجرا نبوده، ماجرایی که حیثیت مجلس را خدشه دار کرد هرچند مجلس نیز بی‌تقصیر نیست و نتوانست عاقلانه و مدبرانه با موضوع برخورد کند. »
نام:
ایمیل:
* نظر: