کد خبر: ۵۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
حسن روحانی در مراسم آیین تجدید میثاق هیئت دولت با آرمان‌های امام راحل(ره) با بیان اینکه راه امام باعث بقای نظام می‌شود، گفت: راه امام تنها به این نیست که کلمات امام را بخوانیم و تکرار کنیم، مهم اجتهاد در کلام امام است



اگر ما از کلمات و راه امام استنباط کردیم که اگر در شرایط امروز امام می‌خواست راه‌حل بدهد، چه راه حلی بود؟
به نوشته ایرنا، رئیس دولت تدبیر و امید افزود: اجتهاد پویا در راه امام مهم است، راه امام و توسعه راه امام برای ما اهمیت دارد امام در منشور برای ما تبیین کرد که ارزش‌ها انقلاب ثابت است، اما روش‌ها ثابت نیست. در هر زمانی و در هر شرایطی ما باید روش صحیح و درست منطبق با شرایط زمان را برای اهداف بلند انتخاب کنیم. راه امام (ره) به این معناست که امروز به خوبی از سیره امام و از کلام امام استنباط کنیم که راه مان را به خوبی برگزینم و انتخاب کنیم.
رئیس جمهوری گفت: امام (ه) در آن نطق تاریخی بر آرای نسل حاضر تاکید کرد و حتی اشاره کرد که آرا نسل دیروز نمی‌تواند مبنا برای نسل امروز باشد. در هر مقطعی مردم باید با آرا خود نظام مورد نظر خود را برگزینند. امام در همان نطق به قاعده نفی سلطه اشاره کرد که مردم نسبت به سرنوشت خود می‌توانند تصمیم بگیرند. اینجا آن مسیر و راه درستی است امام (ره) حاکمیت اسلام را با حکومت مردم در کنار هم تلفیق می‌کند و به ما می‌گوید که چگونه باید مسیر را ادامه دهیم.
روحانی در ادامه به انتخابات و آمدن مردم پای صندوق‌های آرا در طول ۴۲ سال از انقلاب اشاره کرد و گفت: در اکثر انتخابات‌های ما گاهی جمعیت بیش از دوسوم و بیش از ۷۰ درصد مردم پای صندوق آرا آمدند. وقتی دوسوم جمعیت پای صندوق آرا می‌آیند این رای تنها به ثمره نیست، به شجره هم است. میوه‌ای که می‌چینند و به آن اعتقاد دارند از آن درختی است که آن درخت را پذیرفته و قبول کرده است.
وی افزود: آرای مردم پای صندوق هم به ثمره و هم به شجره است. هم به انتخاب فرد در آن انتخابات و هم رای به نظام است. این که امام (ره) به ما فرمود آرای مردم در هر نسل و هر زمان، زمانی محقق می‌شود که ما یک انتخابات پرشور رقابتی پیش پای مردم بگذاریم. اگر مردم ۷۰ و چند درصد پای صندوق آرا آمدند، منشور ۱۲ بهمن امام (ره) ادامه پیدا کرده و آن راه را ادامه دادیم.
رئیس جمهور با تاکید بر این که سال بسیار سختی را پشت سرگذاشتیم، گفت: از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال هم با مشکلات جنگ تحمیلی اقتصادی و هم با مشکلات کرونا روبرو بودیم، اما من در محضر روح بلند امام (ره) می‌توانم به جرات بگویم که در این دوران سخت جنگ تحمیلی و در دوران سخت کرونا که هر دو دست به دست هم داده و مردم ما را در رنج و فشار قرار داده بود همه ما تلاش کردیم و از همه توان و امکان مان برای کاهش رنج مردم استفاده کردیم. وی افزود: امروز هم علایم و آثار اقتصادی و هم علامت صحت و سلامت جامعه در برابر این ویروس نشان می‌دهد که ملت ما ملت موفقی بوده است. هرجا ما در کنار مردم بودیم و هرجا مردم را قانع کردیم و هر جا مردم به صحنه آمدند ما در هر مشکل و معضل جامعه توانستیم به پیروزی برسیم. امروز هم معتقدیم تا مردم در کنار نظام هستند و تا مردم پذیرفتند که ما خادم آنها هستیم می‌توانیم راه و مسیر امام (ره) را برای سال‌ها و ده‌ها و برای قرن‌ها ادامه دهیم.
رئیس جمهوری در پایان دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و ورود به چهل و سومین سال انقلاب اسلامی را به ملت ایران و خاندان بزرگ امام و به یادگار عزیز امام تبریک گفت و گفت: امیدواریم روح امام (ره) از ما راضی باشد و توانسته باشیم در حد توان مسیر و راه امام را طی کرده باشیم و در ادامه راه تا پایان دولت بتوانیم پیمانمان را با امام راحل تا ساعت آخر حفظ کنیم.
>سید حسن خمینی چه گفت؟
سیدحسن خمینی نیز در مراسم تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت با آرمان‌های امام خمینی(س) گفت: انقلاب اسلامی دستاوردهای سلبی و ایجابی بزرگی دارد؛ آرمان‌هایی هم دارد و آفاتی هم پیش روی او است. بزرگترین دستاورد سلبی انقلاب، نفی سلطنت است. روزی که انقلاب پیروز شد، بعد از 2500 سال ریشه یک تفکر پوسیده در جامعه ما کنده شد. دستاورد دیگرش نفی استبداد یک قزاق بی‌سواد است. دستاورد دیگر آن نفی وابستگی به کشورهای دیگر است.
یادگار امام افزود: فراموش نکنیم که از مشروطه و شاید سال‌های قبل از مشروطه تمام سیاسیون ایران و حتی آزادی خواهان چشم به خارج داشتند. اگرچه بعدا آزادی خواهان خودشان را از آن داستان جدا کردند ولی اینکه در آغاز مبارزه باید نگاه به بیرون باشد را تقریبا همه آنها داشتند. انقلاب در اهداف سلبی به توفیق رسیده و در این مملکت قطعا مردم با تبعیت از امام و سیاستمداران، اندیشمندان، دانشگاهیان و حوزویان این دستاوردهای بزرگ را به دست آوردند.
وی با بیان اینکه انقلاب دستاوردهای ایجابی بزرگی داشته است، تصریح کرد: بزرگترین آنها تلفیق خواست مردم و خواست خدا در یک حکومت جدید است. در طول تاریخ ایران آزادی خواهی، استقلال خواهی و دینداری همواره با هم همراه نبودند و اتفاقا شکست‌ها همین جا بود. ولی انقلاب تنها حرکتی در چند سده اخیر است که این هر سه با هم تلفیق شدند.
سیدحسن خمینی ادامه داد: این دستاوردهای ایجابی در قالب قانون اساسی به عنوان یک میراث و در قالب وصیت امام، راه و خط امام به عنوان یک میثاق ملی در آورد. چون امام را پذیرفته بودند و از افق قلب و جان و روح آنها و تعهدی که او با مردم و مردم با او داشتند، خون خویش را در این راه به امضا گذاشتند. امروز این آرمان‌های سلبی و ایجابی پیش روی ما است. آفاتی هم پیش روی ما هست.
وی یادآور شد: امیرالمومنین(ع) عوامل سقوط حکومت ها، دولت‌ها و تمدن‌ها را در چهار چیز خلاصه می‌کند. مهمترین آنها این است که «تحقیر افاضل» شود. هرگاه بزرگان شما در انتهای صف قرار گرفتند و اندیشه، فرد یا گروهی توانست جامعه را از معرض خدمتگزاری افاضل حذف کند، به نظرم زنگ خطر برای آن جامعه است. دیگری «تضییع اصول» است؛ اینکه امر مهم به فراموشی سپرده شود. این نکته‌ای است که در سخنان رهبر معظم انقلاب بسیار هست.
یادگار امام تاکید کرد: هرکسی دلسوز کشور است این را می‌داند که هیچ چیزی در حال حاضر مثل مشکل معیشت مردم، گرانی، بیکاری و فقر نمی‌تواند به سستی پایه‌های نظام منجر شود. برای اینکه بزرگترین شاهد پیروزی انقلاب، کارآمدی نظام است. همت دولت در طول این سال‌ها و به خصوص دورانی که ترامپ نابخردانه و ظالمانه و در اوج حقد و کینه شدیدترین تحریم را اعمال کرد، ستودنی است. اما امروز جمهوری اسلامی باید از هرچیزی می‌تواند استفاده کند تا مشکلات معیشتی مردم برطرف شود. هیچ مانعی نباید عزم و اراده دولت و عبور از موانع ناخواسته برای رسیدن به رفاه عمومی و بالندگی اقتصادی مانع شود.
وی افزود: نام نیک امام و لسان صدقش در میان همه ما به نیکی هست و امروز من و شما وظیفه داریم که این نام را زنده نگه داریم. همت بیشتر با شجاعت بیشتر این تذکار نیک را گرامی بدارید.
نام:
ایمیل:
* نظر: