کد خبر: ۵۲۰۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا روزگذشته سوگند یاد کرده و به طور رسمی قدرت را در این کشور در دست گرفت.



به گزارش ایلنا؛ پس از فراز و فرود‌های گسترده، بالاخره دیروز مراسم تحلیف «جو بایدن»، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده برگزار شد. از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ساعت ۱۷ به وقت تهران به همراه همسرش با بالگرد نیروی هوایی آمریکا این کاخ را ترک کرد. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از خروج از کاخ‌سفید در جمع هواداران خود سخنرانی کرد. وی گفت: «از همه ممنونم. با هر استانداری دوره ما عالی بود. ارتش آمریکا را بازسازی کردیم، از جمله نیروی جدید فضایی. ما دولتی عادی نبودیم. ما توانستیم سطح رضایت بی‌مانندی به دست آوریم. اگر پاندمی کرونا نبود، آمار ما بسیار بهتر می‌بود. ما بهترین کشور در جهان هستیم و بهترین اقتصاد را داریم. با وجود پاندمی خوب توانستیم از پسش بربیائم و به معجزه پزشکی که همان واکسن است رسیدیم.»
> روزی در شکلی متفاوت باز خواهیم گشت
ترامپ گفت: «باعث افتخار من بود که رئیس‌جمهور شما بودم. همیشه برای شما مبارزه می‌کنم. همیشه به شما می‌گویم که آینده آمریکا هیچ‌گاه بهتر از این نبوده است. برای دولت جدید آرزوی موفقیت می‌کنم. آن‌ها پتانسیل انجام کاری سترگ را دارند.» وی افزود: «از شما
خداحافظی می‌کنم و روزی در قالب و شکلی متفاوت باز خواهیم گشت!»
در حالی که «دونالد ترامپ» آخرین سخنرانی خود به عنوان ریاست جمهوری آمریکا را انجام داد، «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری منتخب و همسرش جیل بایدن در کلیسای سن‌متیو واشنگتن دی‌سی مشغول اجرای مراسم عشای ربانی بود. همه چهار رهبر کنگره از جمله میچ مک کانل رهبر جمهوریخواهان سنا و چاک شومر رهبر دموکرات‌های این مجلس، وی را در جریان دیدار از کلیسای سنت متیو همراهی کردند. سپس «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا به همراه همسرش و «کاملا هریس»، معاون خود وارد ساختمان کنگره شدند.
>بایدن و هریس سوگند یاد کردند
پس از آن «جو بایدن» به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهوری جدید آمریکا سوگند یاد کرد. قبل از آنهم «کامالا هریس» به عنوان معاون رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا سوگند خورد. وی اعلام کرد که به طور آزادانه و بدون هیچ تردید ذهنی این سمت را بر عهده می‌گیرد. هریس نخستین زن و نخستین آمریکایی با تبار آفریقایی- آسیایی است که این سمت را بر عهده می‌گیرد.
> نخستین سخنرانی بایدن
«جو بایدن»، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا پس از تحلیف در کنگره سخنرانی کرد. وی در این مراسم گفت: «امروز روزی برای آمریکا و دموکراسی است. امروز روز امید است. آمریکا از چالش‌های بسیاری برخاسته است. امروز نه پیروزی یک کاندیدا بلکه یک آرمان را جشن می‌گیریم. اراده مردم شنیده و اجرا شده است. بار دیگر آموختیم که دموکراسی ارزشمند و حساس است و اکنون دموکراسی به این نتیجه رسیده است».
بایدن گفت: «به جلو که نگاه می‌کنیم، خود را ملتی می‌بینیم که باید باشیم و خواهیم شد. از پیشینیان خود تشکر می‌کنم و می‌دانم که قدرت ملت ما و قانون اساسی‌مان اجرایی خواهد شد.» بایدن تاکید کرد که روح خود را برای اتحاد آمریکا اختصاص خواهد داد و برای مقابله با بزرگ‌ترین دشمن این کشور یعنی نفرت و تشتت تلاش خواهد کرد. وی افزود که واقعیت بی‌رحمانه نژاد‌پرستی در آمریکا که باعث تفرقه در این کشور شده است، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها است. بایدن گفت که هر زمان که با هم متحد شدیم، توانستیم پیروز شویم. باید به هم به چشم همسایه نگاه کنیم نه دشمن. بدون وحدت، هیچ صلحی در کار نیست. ما خواستار خشونت نیستیم و باید مانند ایالات متحده آمریکا با چالش‌ها رو‌به‌رو شویم. رئیس‌جمهوری جدید آمریکا گفت که سیاست‌ورزی نباید آتشی شعله‌ور باشد که هر چیز را در مسیر خود نابود می‌کند.
بایدن تاکید کرد که رئیس‌جمهوری همه آمریکایی‌ها خواهم بود.
وی افزود: «وضعیت کنگره به جنگ داخلی کشیده بود و با این حال دوام آوردیم و اکنون اینجاییم. سال‌ها پیش هزاران زن تظاهرات کرده و اکنون راه آن‌ها را ادامه می‌دهیم. روز‌ها پس از یورش به کنگره، آن‌ها خیال می‌کردند که می‌توانند با خشونت دموکراسی را خاموش کنند. این اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد، نه امروز، نه فردا و فردا‌های پس از آن. اگر کسی با من مخالف است عیبی ندارد. این یعنی دموکراسی! تفاوت آرا یعنی دموکراسی. به همان اندازه که برای موافقانم کار می‌کنم برای مخالفانم چنین می‌کنیم. سنت آگوستین زمانی گفت که مردم انبوهه‌ای هستند که هدفی مشترک آن‌ها را گرد هم می‌آورد. هدف مشترک ما آمریکایی‌ها چیست؟ افتخار، فرصت، دموکراسی و همچنین حقیقت!»
وی افزود که ما به دنبال تعامل با تمامی جهان هستیم و پیوند‌های از میان رفته را بار دیگر احیا می‌کنیم. وی افزود: «بیایید یاد کسانی را که به خاطر پاندمی از دست دادیم گرامی بداریم، به یاد کسانی که جا مانده‌اند، زنان و کودکان و همسران. اکنون زمان آزمایش است. دموکراسی در بوته آزمایش قرار دارد: تغییرات اقلیمی و نابرابری. اکنون زمان جسارت است چراکه کار‌های بسیاری باید صورت بگیرد. ما
را مورد قضاوت قرار می‌دهند که چطور این بحران‌ها راپشت سر گذاشتیم. در این ساعات دشوار، باید بتوانیم مسئولیت خود را برعهده بگیریم و فصل جدیدی از تاریخ آمریکا را رقم می‌زنیم. بیایید سهم خود در تاریخ کشورمان را ایفا کنیم و زمانی که زمان مرگ‌مان رسید بچه‌هایمان بگویند که تمام تلاش‌مان را کردیم و زمین را بهبود بخشیدیم. در برابر شما و مردم وعده می‌دهم که از قانون اساسی دفاع کنیم، از دموکراسی و آمریکا. ما فصلی جدید مبتنی بر امید و روشنی و صداقت را شکل می‌دهیم. این داستانی باشد که ما را پیش ببرد.»
نام:
ایمیل:
* نظر: