کد خبر: ۴۲۲۱
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن تشریح زمان و نحوه توزیع، عرضه و قیمت واکسن آنفلوآنزا، گفت: امسال به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که یکی از اعضای خانواده بتواند با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی خود و دو نفر دیگر از اعضای خانواده‌اش، تا سقف سه عدد واکسن آنفلوآنزا دریافت کند.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن تشریح زمان و نحوه توزیع، عرضه و قیمت واکسن آنفلوآنزا، گفت: امسال به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که یکی از اعضای خانواده بتواند با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی خود و دو نفر دیگر از اعضای خانواده‌اش، تا سقف سه عدد واکسن آنفلوآنزا دریافت کند. دکتر سید حیدر محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا، گفت: باید توجه کرد که سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن را برای گروه‌هایی که تزریق این واکسن برایشان ضروری است، مانند افراد مسن، بیماران پیوندی، قلبی-تنفسی، زنان باردار و... پیش‌بینی کردیم. این در حالیست که امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از کرونا تامین ۲.۵ میلیون دوز واکسن را برای این گروه‌ها در نظر گرفته‌ایم.
وی درباره زمان توزیع واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر در شبکه بهداشتی، گفت: واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر و کادر بهداشت و درمان به صورت رایگان در اختیار معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار می‌گیرد و توزیع آن از ابتدای مهر ماه آغاز خواهد شد.محمدی افزود: در حوزه تامین واکسن برای سایر افراد هم نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشتیم؛ به طوری که در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا مصرف شده بود، اما برای امسال تامین ۱۶ میلیون دوز واکسن را پیش بینی کرده ایم. البته همانطور که بارها اعلام شده، تصور می‌کنیم که امسال به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و... احتمال آلودگی به ویروس آنفلوانزا بسیار کمتر از سال قبل باشد. وی تاکید کرد: باید توجه کرد که اصلا ضرورتی ندارد که همه‌ مردم واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، بلکه اولویت در این زمینه با گروه‌های در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های زمینه ای و نقص ایمنی و... است.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره زمان توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها و نحوه عرضه آن به مردم نیز گفت: آنطور که تاکنون برنامه‌ریزی شده، واکسن آنفلوانزا از ابتدای مهر در داروخانه‌ها برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال توزیع می‌شود؛ به طوری که این افراد می‌توانند با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی خود واکسن را دریافت کنند. سپس در فاز بعد محموله‌های بعدی واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها توزیع خواهد شد و سایر افراد می‌توانند برای تهیه واکسن به داروخانه‌ها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملی را دریافت کنند.وی اظهار کرد: در عین حال باتوجه به وضعیت شیوع کرونا و ضرورت کاهش رفت و آمد و تجمع مردم در داروخانه‌ها، به شکلی برنامه‌ریزی شده  که یکی از اعضای خانواده بتواند با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی خود و دو نفر دیگر از اعضای خانواده‌اش، تا سقف سه عدد واکسن دریافت کند. در این صورت هم شاهد کاهش تجمع در داروخانه خواهیم بود و هم عرضه واکسن به نحوی است که کمترین امکان سوءاستفاده در این حوزه وجود خواهد داشت.
محمدی با بیان اینکه برای ارائه واکسن سه نوع قیمت داریم، گفت: گروه اول شامل همان دو و نیم میلیون دوز است که به صورت رایگان توزیع می‌شود. گروه دوم سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که باید با ثبت کد ملی و احراز هویت واکسن را از داروخانه‌ها با قیمت حدود ۴۲ هزار تومان تهیه کنند. برای کودکان زیر ۵ سال هم واکسن سه ظرفیتی در داروخانه‌ها توزیع می‌شود. بعد از اینکه توزیع واکسن بین این گروه‌ها تمام شد؛ بر اساس میزان تقاضای موجود سراغ گروه‌های دیگر می‌رویم.وی تاکید کرد: اگر میزان تقاضا بیشتر از آن ۱۶ میلیون دوزی باشد که وارد خواهیم کرد، مجبور می‌شویم با ارز نیمایی وارد کنیم که در این صورت قیمت بیشتری خواهد داشت.
واکسن آنفلوآنزا تاثیری در مهار کرونا ندارد
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اینکه واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در مهار کرونا ندارد، در عین حال گفت: امسال زنان باردار واکسن آنفلوآنزا دریافت می‌کنند.به گزارش ایسنا، دکتر محسن زهرایی گفت: وزارت بهداشت برای اولین بار برنامه ریزی کرده است که واکسیناسیون خانم‌های باردار برای آنفلوآنزا را امسال انجام دهد. وی افزود: واکسن از مداخلات بهداشتی بسیار موفق و از بهترین و موثرترین مداخلات بهداشتی در حفظ سلامت جان انسان‌ها در جهان است.وی ادامه داد: واکسنِ بیماری‌ها با هم تفاوت می‌کند. هر واکسن برای یک بیماری خاص است و اثربخشی اش هم بر روی همان بیماری است. یعنی واکسن‌ها به صورت کاملا اختصاصی سیستم ایمنی بدن انسان‌ها را تحریک می‌کنند که بتوانند علیه همان بیماری در بدن آمادگی لازم را برای محافظت ایجاد کند.
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، گفت: واکسن بیماری‌های فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سرخک برای بالا بردن سیستم دفاعی بدن اثربخشی 95 درصدی دارند. ولی واکسن آنفلوآنزا اثربخشی حدود 40 تا 60 درصدی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد. در گروه‌های سالمند و در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ممکن است این اثربخشی به کمتر از 50 درصد هم برسد.زهرایی تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا به عنوان یک سپر دفاعی قطعی محسوب نمی‌شود و اینکه فکر کنیم بعد از زدن واکسن فرد مبتلا به آنفلوآنزا در پاییز و زمستان نمی‌شود، غلط است.وی بیان کرد: اگر واکسن هم زده شود همچنان فرد باید اقدامات پیشگیرانه مثل شستن دست‌ها، پرهیز از تماس با افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا و ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی را انجام دهد.رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: ولی واکسن می‌تواند در گروه‌های پرخطر موثر باشد. به همین خاطر به این افراد توصیه می‌کنیم واکسن بزنند. زهرایی افزود: این افراد پرخطر دو دسته اند؛ یک عده به دلیل شغل‌شان پرخطر محسوب می‌شوند. مثل کارکنان حرفه‌های مختلف پزشکی که با بیماران سر و کار دارند. این عده اگر آنفلوآنزا بگیرند هم به کادر درمانی دیگر منتقل می‌کنند هم چند روز از ارائه خدمت به سایر بیماران عقب می‌افتند لذا در همه کشورها این کادر جزو اولویت اول دریافت واکسن هستند.وی ادامه داد: بعضی گروه‌های دیگر نیز هستند که اگر آنفلوآنزا بگیرند چون ریسک عوارض در آنها به دلیل بیماری‌های زمینه ای بالا می‌رود، توصیه می‌شود واکسن دریافت کنند. مثل زنان باردار که سازمان جهانی بهداشت آنها را در اولویت قرار داده است. وی اضافه کرد: بعضی گروه‌ها نیز بیماری زمینه‌ای دارند. مثل افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند یا شیمی درمانی می‌شوند یا ایدز دارند یا بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی مزمن دارند و ممکن است فرم شدیدتری از آنفلوآنزا را بگیرند. در مجموع افرادی از گروه‌های خاص هستند که باید واکسن بزنند.
وی تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا اختصاصی عمل می‌کند و از کرونا که اکنون تبدیل به پاندمی جهانی شده است، جلوگیری نمی‌کند. این واکسن می‌تواند نهایتا حدود 40 تا 60 درصد روی بیماری آنفلوآنزا موثر باشد. ولی در مهار کرونا به هیچ وجه نقشی ندارد. بنابراین این گمان که با دریافت واکسن آنفلوآنزا فرد در برابر کرونا بیمه می‌شود حرف کاملا اشتباه و غیرعلمی است. وی افزود: ممکن است این نگرانی در جامعه باشد که به دلیل وجود کرونا و همزمانی آن با آنفلوآنزا در فصول سرد سال خیلی از افراد که در گروه‌های پرخطر هم نیستند فکر کنند باید واکسن آنفلوآنزا بزنند. در حالی که اینطور نیست و بسیاری از صاحبنظران عقیده دارند همین اقدامات پیشگیرانه برای کرونا مثل ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی و شستشوی مرتب دستها از ابتلا به آنفلوآنزا هم تا حد بسیار زیادی جلوگیری می‌کند.رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: در نتیجه خیلی از صاحبنظران علوم پزشکی معتقدند احتمالا با رعایت این مسایل امکان شیوع آنفلوآنزا امسال نسبت به سال‌های پیش کاهش پیدا کند. اما گروه‌های پرخطر حتما باید واکسن آنفلوآنزا بزنند. وی ادامه داد: برای امسال تدارک حجم بالایی از واکسن دیده شده که در زمان مقرر گروه‌های پرخطر می‌توانند مراجعه و دریافت کنند. سایر افراد غیرپرخطر نیازی به دریافت واکسن ندارند.بنابر  اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: البته این واکسن منع دریافت بسیار محدودی دارد. یعنی فردی که بیماری زمینه‌ای ندارد هم می‌تواند واکسن بزند اما اگر این کار را بخواهیم انجام دهیم آن گروه‌های پرخطر از دریافت واکسن محروم می‌مانند. چون ظرفیت تولید واکسن آنفلوآنزا در دنیا سالانه حدود 350 تا 500 میلیون دز است در صورتی که جمعیت دنیا بیش از 7 میلیارد نفر است؛ لذا در تمام دنیا گروه‌های پرخطر برای دریافت واکسن اولویت دارند.وی در پایان تاکید کرد: برای همه افراد چه پرخطر چه کم خطر همچنان توصیه ما رعایت اصول بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.
۱۵۶ فوتی جدید کرونا در کشور 
سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد بروز و فوتی ناشی از کروناویروس در ۲۴ ساعت گذشته را اعلام کرد. به گزارش ایسنا، دکتر لاری گفت: از روز 23 شهریور تا روز ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۸۲ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۴۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر رسید. لاری افزود: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۵۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۳۱۳ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تا روز ۲۴ شهریور، ۳۴۸ هزار و ۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۳۷۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.به گفته لاری، تا روز ۲۴ شهریور، سه میلیون و ۵۸۶ هزار و ۸۴۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.وی در توضیح استان‌های در شرایط قرمز کرونا گفت: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری همچنین درباره استان‌های در شرایط هشدار گفت: استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر: