کد خبر: ۲۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
چین به ویژه شهر ووهان در این کشور، تحت سیطره ویروسی کشنده به نام کرونا است. تا حدی که شهر ووهان را به قرنطینه درآورد.

آفتاب یزد- گروه شبکه: چین به ویژه شهر ووهان در این کشور، تحت سیطره ویروسی کشنده به نام کرونا است. تا حدی که شهر ووهان را به قرنطینه درآورد. این ویروس نگرانی‌های گسترده‌ای را به سبب انتقال سریع آن به فرد دیگر، در میان مردم سراسر جهان به وجود آورده است و این موضوع در میان چینی‌ها که درکانون کرونا قرار دارند به مراتب بدتر است از همین رو دولت چین برای مقابله با کرونا ضمن راهکارهای اولیه
از جمله محدودیت در پروازها و یا کنترل ویژه مسافران در فرودگاه‌ها، دست به اقداماتی زده است که بسیار جالب توجه است.
> ساخت بیمارستان در 10روز
از آنجا که شهر ووهان به دلیل افزایش شمار بیماران با کمبود تخت بیمارستانی روبه رو شده، دولت چین تصمیم گرفت که طی
ده روز یک بیمارستان هزار تختخوابی را در این
شهر بسازد. از همین رو تمام امکانات خود را به کار بسته تا این بیمارستان در موعد مقرر افتتاح شود. آخرین تصاویر منتشر شده از وضعیت ساخت این بیمارستان گویای این مسئله است که ساخت بیمارستان با پیشرفت قابل توجهی روبه رو است. البته مسئولان این کشور خبر از ساخت بیمارستان دیگری آنهم در 15 روز را نیز داده بودند. ساخت چنین بیمارستانی در این ابعاد و در ده روز را می‌توان از راهکارهای منحصر به فرد چین دانست.
> از فریادهای امیدوارانه
تا ابداع ترفندهای جالب
در این میان خود مردم چین نیز بیکار ننشسته‌اند و برای مقابله با کرونا روش‌های عجیبی را به کار بسته‌اند. مردم این کشور علاوه بر ماسک با پوشاندن صورت خود با کیسه و بطری‌های پلاستیکی سعی در عدم ابتلا به این بیماری را دارند. از سوی دیگر مردم شهر قرنطینه شده ووهان با فریادهای شبانه از بالکن خانه‌هایشان یکدیگر را به استقامت و دوام آوردن دربرابر ویروس کُشنده کرونا تشویق می‌کنند. آنها فریاد می‌زنند: «جیائو» که در زبان و فرهنگ چینی به معنای «روغنش را زیاد کردن است» و اصطلاحا به معنای استقامت و ادامه مبارزه تا رسیدن به پیروزی است.
> ساخت اپلیکیشن برای غذا آوردن
از دیگر اقدامات جالب توجه چین برای مقابله با ویروس کرونا ساخت اپلیکیشنی برای غذا آوردن برای مردم در قرنطینه ووهان است. ساکنان شهر قرنطینه و ویروس‌زده «ووهان» در استان «هوبی» (هه‌بی) چین در تهیه غذا با چالش‌های اساسی روبه‌رو هستند. در واقع به دلیل محدودیت‌های شدید تعریف شده برای ساکنان، خرید از سوپرمارکت یا خوردن در خارج از خانه برای شهروندان ووهان دیگر آسان نیست. این محدودیت‌ها برای کند شدن شیوع ویروس کرونا وضع شده‌اند. اپلیکشین چینی «وایبو» (Weibo)
پر از شکایت و غر‌و‌لند مردمی است که در تهیه غذا با مشکل روبه‌رو شده‌اند. یکی از شهروندان ووهان در این باره در پیجش نوشته است: «برخی از سبزیجات خاص پیدا نمی‌شوند و قیمت برخی از غذاها و مواد غذایی نیز افزایش یافته است. حتی تحویل غذا نیز خطراتی در پی دارد.» «شینگ شینگ یین» دانشجویی در ووهان نیز
در این باره گفت: «من قبلا به دفعات در هفته غذای بیرون سفارش می‌دادم. اما اینک تعداد سفارشات بسیار کمتر شده چون نمی‌خواهم با فرد آورنده غذا در تماس مستقیم باشم.» حال در این میان یک شرکت ارسال غذا در چین در حال استفاده فناوری برای حل این مشکل است. بازار پیک و ارسال مواد غذایی در چین در سال‌های اخیر با سرعت زیادی رشد کرده و شرکت «موی‌توان» (Meituan) با 440میلیون مشتری و 700هزار قاصد روزانه بزرگترین شرکت ارسال مواد غذایی این کشور محسوب می‌شود. اینک این شرکت قصد دارد در این شرایط بحرانی با تکیه بر فناوری به حمایت از مردم قرنطینه ووهان و دیگر شهرهای استان هوبی بپردازد. «موی‌توان» (MEITUAN) با حمایت شرکت «تنسنت»( تنسنت یکی از غول‌های بزرگ اینترنت در چین است) یک اپلیکیشن تحویل غذا را به گونه‌ای تنظیم کرده که مشتریان و قاصدان نیازی به دیدار چهره به چهره نداشته باشند. به کمک اپلیکیشن جدید شرکت «موی‌توان»، کاربران می‌توانند از آورنده غذا بخواهند که بسته غذا را به پذیرش ساختمان تحویل دهد یا آن را در راه‌پله‌ها بگذارد. آنها همچنین می‌توانند از طریق این برنامه به صورت مستقیم با پیک غذا ارتباط برقرار کنند و در مورد رها کردن غذا در محل مورد نظر خود صحبت کنند. همچنین شرکت «مای‌توان» روزانه 1000 بسته و مواد غذایی سالم برای پخت و پز را برای کادر پزشکی فعال در ووهان ارسال می‌کند. شرکت «مای‌توان» قفسه‌های قفل‌داری را در بخشی ار بیمارستان قرار داده که بدون نیاز به تماس قفل می‌شوند. این کار باعث می‌شود غذا هیچ تماسی با آورندگان نداشته باشد. از طرفی این قفسه‌ با QR کد توسط کادر بیمارستانی باز خواهد شد. از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌ها مانند فیس بوک، «وی‌ورک» و گروهی از بانک‌ها مانند «مورگان استنلی» از کارمندان خود خواسته‌اند تا از خانه کار کنند. چنین اقداماتی باعث افزایش تقاضا در سفارش غذا از بیرون می‌شود. اپلیکیشن رایگان «بدون-ارتباط» شرکت «موی‌توان» برای اولین بار در ووهان راه‌اندازی شد. این برنامه در سراسر چین وارد بازار شد و اینک در 184 شهر این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. «موی‌توان» اعلام کرده است: انتظار داریم این برنامه تا پایان هفته در سراسر چین عملیاتی شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: