کد خبر: ۱۰۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
در حالی که بازارهای جهانی نفت خام با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه روسیه تحت فشار است، روند رو به افزایش صادرات نفت خام ایران تهران برای بازار نفت که با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه نفت روسیه زیر فشار است، تسلی‌بخش خواهد بود.




در حالی که بازارهای جهانی نفت خام با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه روسیه تحت فشار است، روند رو به افزایش صادرات نفت خام ایران تهران برای بازار نفت که با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه نفت روسیه زیر فشار است، تسلی‌بخش خواهد بود.  برآوردها حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از محموله‌های نفت خام ایران به مقصد چین بارگیری می‌شوند. بر اساس داده‌های مؤسسه‌های ورتکسا و کپلر، دو شرکت معروف تحلیلی آمارهای کشتیرانی و حمل محموله‌های نفت خام، صادرات نفت خام در نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در ۴ سال گذشته رسید. مؤسسه مشاوره انرژی فکتس گلوبال انرژی (FGE)، پیش‌بینی کرد که فروش محموله‌های نفت خام و فرآورده‌های نفتی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد. این جهش در حالی رخ داده است که تحریم‌ها علیه مسکو، عرضه نفت از سوی این تولیدکننده کلیدی بازار را با چالش روبه‌رو خواهد کرد.
اما آنچه برای اقتصاد ایران مهم است تاثیرگذاری این افزایش و فروش نفت ایران است یعنی مردم باید به نوعی این رشد در سفره های خود احساس کنند. در حالیکه تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و فشار تقاضا بر عرضه در بازار گویای موضوع دیگری است. یعنی هرچند ایران توانسته بنابر اعتراف رسانه‌های غربی، صادرات نفت را افزایش دهد اما به نظر هنوز نتوانسته در انتقال آن ه داخل به دلیل مشکلات بانکی موفق باشد.  در مشکل انتقال پول نفت نیز دوعامل مهم تاثیرگذار است؛ تحریم های غرب که باعث شد بسیاری از کشوها مانند هند در قبال خرید نفت کالا دهند و یا بحث پیوستن ایران به اف ای تی اف است که همکاری بسیاری از بانک‌ها با ایران را با مشکل مواجه کرده است. بنابر لازم است دولت در کنار افزایش فروش نفت، سیاست تنش زدایی از سیاست خارجی که با احیای روابط با عربستان آغاز کرد را تداوم دهد.
نام:
ایمیل:
* نظر: