کد خبر: ۱۰۴۲۳
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
وزیر خزانه‌داری آمریکا: سلطه دلار در خطر است
طی چند سال اخیر در سطح جهانی مطالبات برای گذار از عصر پادشاهی دلار بر بازار مالی جهان افزایش پیدا کرده است. بسیاری از کشورهای جهان برای کاهش تاثیرات تحریم‌های آمریکا با حذف دلار از مبادلات مالی خود تاکید دارند. حالا شاهد هستیم که مقام‌های مسئول آمریکایی نیز به در خطر بودن سلطزه دلار به عنوان ابزار بزرگ آمریکا در تداوم ابر قدرتی پی برده‌اند.



گروه سیاسی: طی چند سال اخیر در سطح جهانی مطالبات برای گذار از عصر پادشاهی دلار بر بازار مالی جهان افزایش پیدا کرده است. بسیاری از کشورهای جهان برای کاهش تاثیرات تحریم‌های آمریکا با حذف دلار از مبادلات مالی خود تاکید دارند. حالا شاهد هستیم که مقام‌های مسئول آمریکایی نیز به در خطر بودن سلطزه دلار به عنوان ابزار بزرگ آمریکا در تداوم ابر قدرتی پی برده‌اند.
به گزارش تجارت، وزیر خزانه‌داری آمریکا اظهار کرد، واشنگتن با شرکای خود در حال مذاکره بر سر چگونگی استفاده کردن از دارایی‌های مسدود شده روسیه به نفع اوکراین است.
جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان گفت، واشنگتن معتقد است، روسیه باید هزینه بازسازی اوکراین را پوشش دهد. او اذعان کرد،‌ آمریکا مشغول بحث درباره راه‌های بالقوه استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه در غرب بوده اما همچنان تصدیق می‌کند، برخی محدودیتهای قانونی مسلم نسبت به کارهایی که بتواند با این دارایی‌ها انجام دهد، وجود دارند.
جنت یلن در پاسخ به این سوال که آیا روسیه باید پول "آسیب" وارد شده به اوکراین در جریان درگیری جاری بین کی‌یف و مسکو را بپردازد، پاسخ داد: "فکر می‌کنم این مسئولیتی است که جامعه جهانی توقع دارد روسیه به دوش بگیرد."
او افزود: "این چیزی است که ما در حال بحث بر سر آن با شرکای خود هستیم." او اضافه کرد: "محدودیت‌هایی قانونی نسبت به آنچه می‌توانیم با دارایی‌های مسدود شده روسیه انجام دهیم وجود دارد." وزیر خزانه داری آمریکا در مورد اینکه واشنگتن یا متحدانش به طور بالقوه امکان انجام چه کارهایی را با دارایی‌های مسکو در ضمن حفظ این محدودیتها بر آنها دارند، توضیح بیشتری نداد.
اظهارات یلن تنها چند روز پس از آن بیان شد که ویکتوریا نولاند، معاون امور سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا گفت، واشنگتن تلاش می کند تا مسکو را به مشارکت در پرداخت هزینه "همه چیز هایی که تخریب کرده" وادار کند.
به گفته نولاند، کنگره آمریکا، این اختیار را به وزارت دادگستری آمریکا داده تا از "دارایی‌های نامشروع تصرف شده از الیگارشهای روس" به منظور کمک به بازسازی اوکراین استفاده کند.
او در اظهاراتش ادعا کرد، "بحثهایی" بین واشنگتن و متحدانش درباره دارایی های بانک مرکزی روسیه در جریان است. به نوشته پایگاه راشاتودی، کشورهای غربی از زمان شروع جنگ بین مسکو و کی‌یف مجموعا ۳۰۰ میلیارد دلار از این دارایی ها را توقیف کرده‌اند.
همچنین نشریه آلمانی "دی ولت" نیز چند روز قبل با استناد به یک سند داخلی اتحادیه اروپا گزارش داد، این اتحادیه در نهایت باید دارایی‌های مسدود شده را به روسیه بازگرداند. بر اساس این گزارش در این سند تصریح شده است، اتحادیه اروپا نمی‌تواند این پول را به طور نامحدود در دست خود نگه داشته یا به اوکراین منتقل کند. پیشتر مسکو هرگونه تلاش بالقوه غرب برای انتقال دارایی های توقیف شده روسیه به اوکراین را "وحشی گری" خوانده بود. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ماه فوریه هشدار داد، روسیه نیز در صورت لزوم متقابلا پاسخی را به همان شکل خواهد داد. روسیه همچنین به دفعات اقدام غربی‌ها در مسدود کردن دارایی‌های خود را "سرقت" دانسته و همچنین هشدار داده این کار خلاف قوانین بین‌المللی است. جنت یلن همچنین اذعان کرد، تحریم‌های اقتصادی اعمال شده توسط آمریکا علیه روسیه و کشورهای دیگر باعث به خطر افتادن سلطه دلار در جهان شده چون کشورهایی که هدف آنها قرار گرفته‌اند به دنبال ارزهای آلترناتیو هستند. او در ادامه مصاحبه به سی.ان.ان گفت: "هنگام استفاده ما از تحریم‌های مالی که با نقش دلار ارتباط دارند، این ریسک وجود دارد که در گذر زمان این کار سلطه دلار را تضعیف کند."
وزیر خزانه داری آمریکا اذعان کرد:" البته این تحریم‌ها باعث تمایل چین، روسیه و ایران برای پیدا کردن یک ارز جایگزین می‌شود اما دلار به عنوان یک ارز جهانی استفاده شده و کار کشورهای دیگر برای یافتن یک ارز جایگزین با ویژگی‌هایی مشابه با دلار آسان نیست."
همزمان با ین اظهارات، رئیس بانک مرکزی اروپا با اشاره به اظهارات اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در مورد روابط با آمریکا، انتخاب میان پکن یا واشنگتن را موجب تضعیف اقتصاد و فقر بیشتر دانست.
به گزارش تارنمای شبکه خبری فاکس نیوز، کریستین لاگارد، گفت که با افزایش فشار سیاسی بر کشورها برای انتخاب میان آمریکا و چین، رشد اقتصادی در سراسر جهان کمتر می شود و این چیزی است که باید به هر روش ممکن از آن دوری کرد.
لاگارد این اظهارات را در پاسخ به سوال مجری شبکه سی‌بی‌اس آمریکا بر زبان می آورد؛ هنگامی که از وی درخصوص فشار فزاینده برای جانبداری از نظر اقتصادی میان آمریکا و چین و همچنین کاهش نفوذ جهانی واشنگتن پرسیده شد.
وی در پاسخ تاکید کرد که بی تردید رقابتی آشکار میان این دو اقتصاد بزرگ وجود دارد. این سیاستمدار فرانسوی در ادامه ابراز امیدواری کرد که واشنگتن و پکن بتوانند با یکدیگر گفت‌وگو کنند. وی در عین حال نسبت به ورود دشمنی به عرصه داد و ستد هشدار داد. رئیس بانک مرکزی اروپا یادآور شد که در همه روابط، چه تجارت، چه سیاست، چه توسعه اقتصادی و چه ثبات مالی، درگیری اجتناب ناپذیر نیست. سخنان این مقام اروپایی در حالی است که تشدید تنش ها میان واشنگتن و پکن بر سر تایوان، روابط چین با اروپا و سایر کشورهای دیگر را مورد توجه قرار داده است. این امر به ویژه در پی سفر هفته گذشته امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با همراهی اورسولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا، در کانون توجهات جهانی قرار گرفته است.

نام:
ایمیل:
* نظر: