نسخه چاپی
اقتصادنیوز نوشت: دیروز شاخص کل بورس بیش از ۱۱ هزار واحد رشد کرد و با این رشد، سرمایه گذاران نسبت به شکست محدوده مقاومتی امیدوارتر شدند. البته شکست این محدوده کار دشواری است چراکه از دو سال گذشته تا به حال، شاخص همواره درگیر آن بوده و نتوانسته از آن عبور کند.
گروهی از تحلیلگران تکنیکال معتقدند شاخص پس از ورود به کانال ۱.۷ میلیون واحدی، برای مدتی افت می کند و تا حدود ۱.۴ میلیون واحد هم پایین می رود. اما از نظر آن ها، این آخرین باری است که شاخص به چنین نقاط پایینی می رسد و پس از آن با یک رشد بزرگ مواجه خواهد شد.
گروه دیگری از تحلیلگران هم بر این باورند که شاخص تنها حدود ۱۰۰ هزار واحد افت خواهد کرد و دوباره به مسیر رو به رشد خود ادامه می دهد.
فعلا نمی توان تشخیص داد که کدام دسته از تحلیلگران پیش بینی درستی از مسیر آینده بازار دارند. اما آنچه که طبیعی به نظر می رسد این است که شاخص پس از عبور از محدوده ۱.۶ الی ۱.۷ میلیون واحدی، مدتی دست از رشد بیشتر می کشد تا سهام در بازار دست به دست شود و قیمت های جدید نمادها برای سرمایه گذاران عادی شود.
معمولا در روندهای صعودی که ادامه دار هستند، بازار مدتی در جا می زند یا افت می کند تا سهم ها کف های قیمتی بالاتری بسازند و شرایط برای رشد بیشتر آن ها فراهم شود.
در این میان آنچه که بیشتر از همه اهمیت دارد، حفظ ارزش معاملات خرد در ارقام بالاست. بازار باید با حجم و ارزش بالا معامله شود تا سناریو افت، دوباره ایجاد ترس نکند. هرچه ارزش معاملات بالاتر برود، برای بورس بهتر است چراکه عرضه ها منجر به افت قیمت های ترسناک نمی شوند.
فعلا ارزش معاملات خرد وضعیت خوبی دارد و روز گذشته هم ارزش معاملات ۹۹۰۰ میلیارد تومانی ثبت شد که نسبت به یکشنبه ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته بود.
همچنین شاخص قدرت خریداران حقیقی نیز با ثبت عدد ۱.۲۴ در پایان معاملات روز دوشنبه، قدرت بیشتر خریداران را به نمایش گذاشت. تزریق ۳۱۰ میلیارد تومان پول جدید به بازار سهام نیز اتفاق مثبت دیگری بود که منجر به هموارتر شدن مسیر رشد بازار می شود.
در این شرایط و با توجه به شیب صعودی شاخص در نیمه دوم زمان معاملات دیروز، برای بازار امروز می توان رشد نسبی قیمت ها را متصور بود که البته با توجه به قرار داشتن در محدوده مقاومتی، هر لحظه ممکن است عرضه ها بیشتر از میزان تقاضا شود و شاخص افت کند.