کد خبر: ۹۸۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
پوتین: روسیه آماده گفتگو درباره اوکراین است
پوتین گفت که روسیه آماده گفتگو با تمامی طرفین ذیربط برای حل و فصل بحران اوکراین است اما تاکنون از مذاکره خودداری شده است.



گروه سیاسی: پوتین گفت که روسیه آماده گفتگو با تمامی طرفین ذیربط برای حل و فصل بحران اوکراین است اما تاکنون از مذاکره خودداری شده است.
به گزارش تجارت به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به تلویزیون Rossyia ۱ گفت: "ما حاضریم با همه شرکت کنندگان در این روند [درگیری در اوکراین] درباره برخی راه‌حل‌های قابل قبول مذاکره کنیم، اما این مشکل خودشان است. این آنها هستند و نه ما که از مذاکره امتناع می‌کنند."
رهبر روسیه همچنین گفت که روسیه در اوکراین کار درستی انجام می‌دهد.
پوتین خاطرنشان کرد: اقدامات روسیه در مورد درگیری در اوکراین با هدف دفاع از منافع این کشور و مردم آن است. من متقاعد شده‌ام که در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. ما از منافع ملی خود، منافع شهروندان و مردم خود محافظت می‌کنیم. ما چاره‌ای جز محافظت از شهروندان خود نداریم.
رهبر روسیه یادآور شد که مسکو از سال ۲۰۱۴ تلاش کرده تا راه حلی دیپلماتیک برای بحران اوکراین بیابد، اما کی‌یف به رهبری غرب تمایلی به مذاکره نشان نداده است: "اگر اوکراین و ناتو از مناقشه کنونی پیروز بیرون بیایند، سرنوشت روس‌های قومی در دونباس و کریمه چه خواهد شد؟ هسته اصلی سیاست مخالفان ژئوپلیتیک ما تجزیه روسیه - روسیه تاریخی - است. تفرقه بینداز و حکومت کن - این چیزی است که آنها همیشه سعی کرده‌اند انجام دهند و اکنون نیز در تلاش برای انجام آن هستند."
پوتین تاکید کرد: در همین حال، مسکو اولویت متفاوتی دارد، زیرا هدف آن "اتحاد مردم روسیه" است.
رئیس جمهور روسیه گفت که روسیه مشتاق به بحث درباره "راه‌حل‌های قابل قبول" با همه طرف‌های درگیر در اوکراین است. از پوتین همچنین در مورد تحویل برنامه‌ریزی شده سامانه دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین پرسیده شد. او گفت: "البته، ما آنها را ۱۰۰٪ از بین خواهیم برد."روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از "منابع آگاه" گزارش داد، رئیس جمهوری روسیه این روزها متکی به مقام‌هایی است که همه واقعیت را به او نمی‌گویند. این روزنامه در ادامه نوشت: چند نفر از مقام‌های کنونی و سابق روسیه و افراد نزدیک به کرملین به روزنامه وال‌استریت ژورنال آمریکا گفتند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری این کشور، به چهره‌ای منزوی بدل شده است که «توان یا خواست باورکردن واقعیت درمورد مقاومت موفقیت‌آمیز اوکراین را ندارد».
منابع مذکور به این روزنامه آمریکایی گفتند که پوتین هر روز ۷ صبح روزش را با خواندن گزارشی کتبی در مورد جنگ آغاز می‌کند که محتاطانه به نحوی تنظیم شده است که در آن بر موفقیت‌ها تاکید شود و شکست‌ها کم‌اهمیت جلوه داده شوند. این اوضاع به‌خصوص در زمان همه‌گیری کرونا بدتر از پیش شده بود: زمانی‌که پوتین از اقامتگاه معمولش در حومه مسکو به اقامتگاه دوردستی در نزدیکی دریاچه والدای (۴۰۰ کیلومتری پایتخت) و اقامتگاه تابستانی ریاست‌جمهوری در سوچی، واقع در کرانه دریای سیاه، نقل‌مکان کرد و حلقه اطرافیانش کوچک‌تر از پیش شدند.
مقام‌های روسیه و آمریکا که با این روزنامه گفت‌وگو کرده‌اند، می‌گویند پوتین از مدت‌ها قبل می‌ترسید که مورد تعقیب دیجیتال قرار گیرد و به همین دلیل، از اینترنت استفاده نمی‌کند. این باعث شده است که او بیشتر به گزارش‌هایی متکی باشد که مشاوران با سویه ایدئولوژیک تهیه می‌کنند. منابع مطلع گفته‌اند که اخبار جنگ تا چند روز بعد به پوتین نمی‌رسد.
این روزنامه آمریکایی علاوه‌بر مقام‌های روسیه، با مقام‌های کنونی و سابق آمریکایی و اروپایی نیز صحبت کرده و یکی از مهم‌ترین منابعش، یک افسر ارشد اطلاعاتی سابق روسیه است. این گفت‌وگوها طی چندین ماه انجام شدند و گزارش مفصل این روزنامه روز جمعه به قلم اوان گرشکوویچ، توماس گروو، درو هنشاو و جو پارکینسون منتشر شد.
در گزارش وال‌استریت ژورنال آمده است:‌ «فرماندهان خط مقدم به اداره امنیت فدرال، جایگزین کاگ‌ب، گزارش می‌دهند و این اداره گزارش‌ها را ویراستاری می‌کند و به‌دست کارشناسان شورای امنیت می‌دهند و سپس به دست نیکولای پاتروشف، دبیر شورا، می‌رسند، همان جنگ‌طلب ارشد که در اقناع آقای پوتین برای اشغال اوکراین نقش مهمی داشت.»
گزارش این روزنامه از شرح نبرد نیروهای روسیه برای لیمان، شهر کوچکی در شرق اوکراین، آغاز می‌شود. بنابر این گزارش، پوتین اواخر سپتامبر درحالی در تماس تلفنی با فرماندهان خط مقدم، فرمان عقب‌نشینی نکردن را داده بود که مشخص بود اطلاعات دقیقی از وضعیت واقعی جنگی ندارد. به گفته افسر اطلاعاتی روسیه که با وال‌استریت ژورنال صحبت کرده است، نیروهای خط مقدم ارتش روسیه تجهیزات کافی نداشتند و تحت محاصره نیروهای اوکراینی قرار داشتند که با اسلحه‌هایی که از غرب گرفتند به برتری در زمین نبرد رسیده بودند. اما پوتین مصرانه فرمان به ادامه مقاومت داد؛ تا زمانی‌که چند روز بعد (در روز اول اکتبر) روس‌ها پس از کشته‌شدن ده‌ها نفر از نیروهایشان و جاگذاشتن مقادیر بسیاری مهمات مجبور به عقب‌نشینی از لیمان شدند.
از دیگر نمونه‌ها، زمانی بود که پوتین ماه سپتامبر طی نشستی در ازبکستان با همتای چینی خود، شی جینپینگ، دیدار کرد. به گفته منابع آگاه، پوتین با خیال راحت به شی گفت مسکو جنگ را در اختیار دارد، اما ظرف چند روز پس از این دیدار، روسیه صدها کیلومتر مربع از بخش‌هایی‌را که در آن‌ها پیشروی کرده بود، از دست داد.
این روزنامه در جمع‌بندی از یافته‌های خود، نوشت: «پوتین انتظار داشت جنگ در اوکراین سریع، مورد علاقه مردم و موفقیت‌آمیز باشد. او ماه‌ها حاضر به پذیرش واقعیت نبود:‌ این جنگ به باتلاقی هزینه‌بار بدل شده است و او منزوی و بی‌اعتماد بر صدر ساختار قدرتی قرار دارد که برای تایید جهان‌بینی خصومت‌آمیزش و دور نگاه داشتن او از اخبار مایوس‌کننده طراحی شده است.»
اکاترینا وینوکورووا، از جمله مقام‌های سابق کرملین است که با اسم خود با وال‌استریت ژورنال صحبت کرده است. او از اعضای شورای حقوق بشر بود که شخص پوتین انتخابش کرده بود، اما ماه گذشته از جایگاهش برکنار شد. خانم وینوکورووا گفت: «افرادی که در اطراف پوتین‌اند، از خود حفاظت می‌کنند. آن‌ها عمیقا باور دارند نباید کاری کنند که رئیس‌ جمهوری ناراحت شود.»

نام:
ایمیل:
* نظر: