کد خبر: ۹۸۶۶
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
همزمان با کاهش تولید فولاد جهان، میزان تولید در کشور به 28 میلیون تن رسید
انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در آبان امسال 3.9 درصد و طی 11 ماه گذشته میلادی 8.5 درصد افزایش یافته و به 27.9 میلیون تن رسیده است. انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ با افزایش ۳.۹ درصدی به ۲.۹ میلیون تن رسیده است.



گروه صنعت و تجارت: انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در آبان امسال 3.9 درصد و طی 11 ماه گذشته میلادی 8.5 درصد افزایش یافته و به 27.9 میلیون تن رسیده است. انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ با افزایش ۳.۹ درصدی به ۲.۹ میلیون تن رسیده است. در حالی که تمامی ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماه نوامبر با کاهش تولید مواجه شده اند، ایران، هند و چین افزایش تولید داشتند که چین بیشترین افزایش تولید را به خود اختصاص داده است. همچنین براساس این گزارش، تولید فولاد ایران در ۱۱ ماه نخست ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۸.۵ درصدی داشته و به ۲۷.۹ میلیون تن رسیده است.
براساس این گزارش، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگ ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن ماه تاکنون این جایگاه را حفظ کرده است. همچنین براساس آمار این نهاد بین‌المللی، تولید فولاد ایران طی سال ۲۰۲۱ به ۲۸.۵ میلیون تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش ۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد. تولید فولاد در غرب آسیا همانند ماه گذشته در این ماه افزایشی شده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱.۶ درصد افزایش یافته و به ۴ میلیون تن رسیده است. کشورهای غرب آسیا که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته اند شامل ایران، قطر، عربستان و امارات هستند. با توجه به تولید ۲.۹ میلیون تنی ایران در ماه نوامبر، ۷۲.۵ درصد تولید فولاد غرب آسیا در اختیار ایران بوده است.
براساس این گزارش، چین با تولید ۷۴.۵ میلیون تن، هند با تولید ۱۰.۴ میلیون تن و ژاپن با تولید ۷.۲ میلیون تن، سه کشور نخست تولید فولاد در جهان هستند. تولید فولاد ترکیه با کاهش ۳۰.۷ درصدی بیشترین میزان افت را به خود اختصاص داده است. تولید فولاد ژاپن ۱۰.۷ درصد، آمریکا ۱۰.۵ درصد، روسیه ۹.۶ درصد، کره جنوبی ۱۸.۱ درصد، آلمان ۱۷.۹ درصد و برزیل ۱۶.۳ درصد کاهش یافته است. براساس آمارهای انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد چین ۷.۳ درصد و تولید فولاد هند ۵.۷ درصد افزایش یافته است. براساس این گزارش، تولید فولاد جهان در ماه نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۶ درصد کاهش یافته و به ۱۳۹.۱ میلیون تن رسیده است. همچنین تولید فولاد جهان در ۱۱ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۷ درصد افت کرده و به ۱۶۹۱.۴ میلیون تن رسیده است.
تولید فولاد در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در ماه نوامبر با کاهش ۱۷.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۰.۵ میلیون تن رسیده است. سایر کشورهای اروپایی یعنی بوسنی و هرزگوین، مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و انگلیس نیز کاهش ۲۵.۱ درصدی تولید داشتند و میزان تولید فولاد آنها به ۳.۲ میلیون تن رسیده است. بحران انرژی در اروپا و افزایش سرسام آور انرژی بر بسیاری از صنایع کشورهای اروپایی تاثیر منفی گذاشته است. حتی بسیاری از کارشناسان نسبت به از دست رفتن صنایع در این کشورها هشدار داده اند و برخی نیز از به خطر افتادن پایگاه صنعتی این اتحادیه خبر می‌دهند. کشورهای آسیا و اقیانوسیه که شامل استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، در ماه نوامبر ۲۰۲۲ یعنی آبان ماه امسال ۱۰۱.۴ میلیون تن فولاد تولید کردند که ۲.۷ درصد بیشتر شده است. تولید فولاد کشورهای آمریکای شمالی (شامل کانادا، کوبا، السالوادر، گواتمالا، مکزیک و آمریکا) نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶.۳ درصد کاهش یافته و به ۸.۹ میلیون تن رسیده است. تولید فولاد آفریقا که شامل کشورهای مصر، لیبی و آفریقای جنوبی است با کاهش ۱۱.۴ درصدی به ۱.۳ میلیون تن رسیده است. همچنین تولید فولاد کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (بلاروس، قزاقستان، مولداوی، ازبکستان)، روسیه و اوکراین در این بازه زمانی با ۲۴.۶ درصد کاهش به ۶.۵ میلیون تن رسیده که بیشتر به علت کاهش تولید روسیه و اوکراین بوده است. تولید فولاد کشورهای آمریکای جنوبی که شامل آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادر، پاراگوئه، پرو، اوروگوئه، ونزوئلا هستند، نیز با کاهش ۱۴.۳ درصدی به ۳.۴ میلیون تن تولید داشته‌اند.
انجمن جهانی فولاد، یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن های صنعتی در جهان است که در تمامی کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد عضویت دارد. این انجمن بین المللی، نماینده تولید کنندگان فولاد، انجمن های ملی و منطقه ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است. در این گزارش، ۶۴ کشور که ۹۸ درصد فولاد کل جهان را تولید می کنند، مورد بررسی قرار گرفته اند. از طرف دیگر آهن اسفنجی محصول پایین‌دستی زنجیره فولاد به شمار می‌آید و تولید آن به معنای تغذیه صنایع بالادست است. بدین ترتیب ایران در جایگاه یکی از تولیدکننده‌های بزرگ آهن اسفنجی جهان در تولید آن خودکفاست. در این بین به‌رغم رشد 19 درصدی تولید آهن اسفنجی در هفت ماهه نخست سال جاری مصرف داخلی آن 22 درصد بیشتر از پارسال بود و همین امر منجر به کمبود آن در بازار شد. از سوی دیگر صادرات این محصول هم 46 درصد کمتر از سال گذشته بود و به عبارت دیگر نصف شد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد کاهش موقت تولید آن در ارزآوری تاثیر بسزایی نداشته باشد، در حالی که مصرف سوخت صنایع را پایین می‌آورد. در این میان مدتی قبل بود که رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه‌ای به شرکت ملی گاز نسبت به محدویت‌هایی که برای تامین گاز واحدهای فولادی در فصل سرما وضع شده، ابراز نارضایتی کرد. این هشدار در صورتی مطرح شد که صنعت فولاد ایران هفت ماه نخست سال جاری را در مقایسه با همین بازه زمانی از سال گذشته با رشد مثبت تولید در سراسر زنجیره و در مقابل، رشد منفی صادرات مواجه شد. تنها صادرات میلگرد هشت درصد و فولاد میانی 18 درصد رشد را ثبت کردند. بررسی این آمار و ارقام گویای مازاد تولید فولاد در کشور است. در شرایطی که رشد منفی صادرات در 11 قلم از 13 قلم صادراتی نشان می‌دهد دست‌کم در سال جاری میلادی ارزآوری حاصل از صادرات محصولات فولادی هم دستاورد چشمگیری نداشته است. در چنین شرایطی کاهش مصرف گاز در صنایع فولادی می‌تواند منجر به تعدیل تولید و خروج کالای مازاد از بازار شود و در ازای آن کشور با کمبود سوخت در ماه‌های سرد رو‌به‌رو نشود.

نام:
ایمیل:
* نظر: