کد خبر: ۹۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
«تجارت» از آخرین وضعیت قیمت مسکن و اجاره بها گزارش می دهد؛
طبق آمار بانک مرکزی، بالاترین قیمت هر متر آپارتمان در تهران ۸۷ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان و پایین‌ترین قیمت ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در شهریور ماه ثبت شده که فاصله ۶۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومانی قیمت در گران‌ترین و ارزان‌ترین منطقه را نشان می‌دهد.

گروه راه و مسکن: طبق آمار بانک مرکزی، بالاترین قیمت هر متر آپارتمان در تهران ۸۷ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان و پایین‌ترین قیمت ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در شهریور ماه ثبت شده که فاصله ۶۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومانی قیمت در گران‌ترین و ارزان‌ترین منطقه را نشان می‌دهد. بانک مرکزی در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، به بررسی تغییرات قیمتی و تعداد معاملات انجام شده در آپارتمان و ساختمان­‌های مسکونی در مناطق ۲۲گانه تهران در شهریور ماه سال جاری پرداخته است. براساس این گزارش، متوسط قیمت هر متر خانه در تهران به ۴۳ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان رسیده که بیشترین قیمت هر متر خانه ۸۷ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در منطقه یک و کمترین آن با ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۹ بوده است؛ بنابراین، فاصله قیمت هر متر آپارتمان در گران‌ترین و ارزان‌ترین منطقه تهران حدود ۶۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان است.

در همین حال متوسط اجاره‌بها در شهر تهران طی یک ماه گذشته ۴.۶ درصد افزایش داشت که از دلایل اصلی آن می‌توان به رکود در بخش فروش، افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و انتقال فشار تورمی از قیمت مسکن به بخش اجاره اشاره کرد. اگرچه بازار مسکن در بخش خرید و فروش به ثبات رسیده، ولی وضعیت حوزه رهن و اجاره متفاوت از بخش خرید و فروش است. تنها در یک ماه گذشته اجاره بها در شهر تهران ۴.۶ درصد افزایش داشته که رشد بیش از چهار برابری را در مقایسه با میزان افزایش قیمت مسکن به ثبت رساند. شاخص رشد سالیانه کرایه مسکن نیز در پایتخت ۴۱ درصد و در کل مناطق شهری کشور حدود ۴۷ درصد بود. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه مسکن در تهران طبق شاخص بانک مرکزی ۳۶.۳ درصد و در کل کشور (مطابق گزارش مرکز آمار) ۳۲.۶ درصد بود.
تورم ماهیانه در هر دو شاخص فروش مسکن و اجاره بها در کل کشور نیز ۳.۵ درصد به ثبت رسید.
با فروکش کردن انتظارات کاهشی در حوزه فروش، رشد قیمت خانه در آخرین ماه از نیمه اول سال به پایین‌ترین سطح خود از فرورین تا کنون رسید و افزایش ماهیانه ۱.۱ درصد را به ثبت رساند. با توجه به نوسانات قیمت در محله‌های مختلف و رشد اندک بازار در شهریورماه به نوعی می‌توان گفت که بازار در بخش خرید و فروش به ثبات کامل ر سیده است. طبق اعلام بانک مرکزی شهریور امسال رشد ماهیانه و سالیانه قیمت مسکن در تهران به ترتیب ۱.۱ و ۳۶.۳ درصد بود. آمار و ارقام نشان می‌دهد که با وجود ثبات نسبی قیمت مسکن در شهر تهران، بازار اجاره در پایتخت و کل کشور تا حدودی ملتهب است. عواملی همچون تورم عمومی (۴۲ درصد)، میزان افزایش دستمزد (۵۷ درصد)، جبران عقب ماندگی بازار اجاره نسبت به قیمت مسکن، پر شدن ظرفیت بازار ملک، رکود معاملات، انتقال انتظارات تورمی از بخش خرید و فروش به سمت بازار اجاره و کاهش بازدهی بازارهای رقیب مسکن از دلایل رشد اجاره‌بها ارزیابی می‌شود.
روند کاهشی معاملات شهر تهران که از تیرماه امسال آغاز شده در شهریورماه نیز ادامه پیدا کرد. شهریور امسال ۶۰۳۳ فقره معامله مسکن در تهران منعقد شد که از کاهش ۲۳ و ۲۲.۵ درصدی به ترتیب نسبت به مرداد امسال و شهریور پارسال حکایت دارد. تجربه نشان می‌دهد در زمان استراحت بازار مسکن و ثبات قیمت‌ها، بازار اجاره به تدریج عقب ماندگی خود را جبران می‌کند.
در این میان دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور گفت: تورم و افزایش قیمت در بازار مسکن برای نیم فصل دوم سال همچنان تداوم خواهد داشت. فرشید پورحاجت در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت بازار مسکن کشور و همچنین پیش بینی آینده بازار مسکن در ۶ ماهه دوم سال اظهار کرد: علی رغم همه صحبت‌های انجام‌شده در خصوص تولید مسکن، حمایت از بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه مسکن در یک سال گذشته تاکنون باید گفت که هیچ افق روشنی پیش روی بازار مسکن کشور نیست.
وی افزود: آنچه در بازار مسکن شاهد هستیم برخلاف صحبت‌های انجام‌شده از سوی دولت است و شرایط تولید مسکن در کشور بسیار پرمخاطره، پر ریسک و سخت است و متاسفانه هیچ نظارت و کنترلی نیز از سوی دستگاه‌های متولی انجام نمی‌شود و علی رغم این مساله خود دستگاه‌های متولی نیز به مشکلات دامن می‌زنند.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با اشاره به پیش‌بینی‌ها برای وضعیت بازار مسکن در ۶ ماهه دوم سال گفت: تورم و افزایش قیمت در بازار مسکن برای نیم فصل دوم سال همچنان تداوم خواهد داشت. باید پذیرفت که بازار مسکن بخشی از اقتصاد است و تا زمانی که اقتصاد کشور در تلاطم باشد، نباید انتظار داشت که بازار مسکن وضعیت مناسبی داشته باشد. پورحاجت عنوان کرد: باید به بحث تولید مسکن در کشور توجه جدی شود که متاسفانه در یک ساله اخیر علی رغم همه صحبت‌های انجام شده از سوی دولت و تاکید رئیس جمهور بر این مساله، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. وی با اشاره به اینکه آمار پروانه‌های ساختمانی در کشور کاهش چشمگیری داشته است، ادامه داد: شرایطی که اکنون در بازار مسکن مشاهده می‌شود، عدم رغبت انبوه‌سازان واقعی کشور به تولید مسکن به دلیل مشکلات این حوزه است. دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در پایان با اشاره به ناکارآمدی دستگاه‌های اجرایی مسئول در حوزه ساخت مسکن در کشور خاطرنشان کرد: با توجه شرایط موجود باید گفت که نه تنها در ۶ ماه آینده بلکه در یک سال آینده وضعیت بازار مسکن خوب نخواهد شد و همچنان با تورم قیمت مواجه خواهیم بود.
از طرف دیگر یک فعال صنعت ساختمان گفت: بانک، بنگاه اقتصادی است و نمی‌توان آن را مجبور کرد خارج از ضوابط و توان خود به بخش‌های مختلف از جمله بخش مسکن تسهیلات بدهد. مجید نیک‌نژاد می گوید: در مسکن مهر گفتند می‌خواهیم برای اقشار کم‌درآمد، خانه بسازیم؛ در حالی که قبل از اجرای این پروژه، قوانینی مثل مسکن روستایی، مسکن کم‌درآمدها، فناوری‌های نوین، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را داشتیم که باید مطابق با آن کارها پیش می‌رفت. رییس انجمن انبوه‌سازان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پیش از مسکن مهر در بودجه‌ برای مسکن اقشار کم‌درآمد سالیانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان تعیین شده بود ولی به یکباره حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان به طرح مسکن مهر برای اقشار کم‌درآمد اختصاص داده شد. این در حالی است که یک سوم سود تسهیلات ساخت سالانه یک میلیون واحد فقط در سال اول ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: