کد خبر: ۸۲۳۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
بودجه ۱۴۰۱ با در نظر گرفتن ادامه شرایط تحریمی بسته شده و این برای مردم نگرانی‌هایی را در خصوص ادامه فشار اقتصادی و مشکلات و سختی‌های ناشی از آن به دنبال دارد. اما این یک حسن است که دولت بودجه را بر مبنای محدودترین وضعیت و شرایط مضیقه ببیند که در این حالت واقعی‌تر است.

رحیم زارع
عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس

بودجه ۱۴۰۱ با در نظر گرفتن ادامه شرایط تحریمی بسته شده و این برای مردم نگرانی‌هایی را در خصوص ادامه فشار اقتصادی و مشکلات و سختی‌های ناشی از آن به دنبال دارد. اما این یک حسن است که دولت بودجه را بر مبنای محدودترین وضعیت و شرایط مضیقه ببیند که در این حالت واقعی‌تر است. در این حالت اگر این روال ادامه پیدا کرد دولت می‌تواند یک مدیریت بهتری در همه حوزه‌ها اعم از مدیریت کردن هزینه‌های جاری، معیشت، واردات کالاهای اساسی و... داشته باشد. همچنین دولت با در نظر گرفتن شرایط واقعی و حتی بدترین حالت ممکن یک برنامه‌ریزی مناسب‌تر انجام داده تا بهتر تصمیم بگیرد. بالاخره این یک فرضیه این است که دولت می‌گوید من در بدترین شرایط بودجه را می‌بینم و براساس آن برنامه کاری خود را تنظیم می‌کنم و این این یک ابتکار عمل به دولت می‌دهد. اگر هم فضای بهتری ایجاد شد و وضعیت درآمدی دولت بهبود پیدا کرد، طبیعتا می‌تواند برنامه‌های جدیدی را به اولویت‌های کاری خود اضافه کند. مساله مهم این است که ما نباید برای مردم بزرگنمایی و غلو کنیم و باید بودجه را براساس واقعیت ببینیم.
البته برخی موارد همچنان نگران کننده است که نهادهای فرهنگی مختلفی با عنوان بودجه فرهنگی از دولت بودجه دریافت می‌کنند که باعث نگرانی است، در حالی که بودجه نهادهای فرهنگی چندسال که کلا قطع یا خیلی محدود و کم شد و پرداختی زیادی هم نداشت؛ همین امسال هم که در بحث آسیب‌های اجتماعی و فرهنگ و ... در تبصره ۱۴ آوردیم هنوز به صورت جدی پرداخت نشده و بیشتر هدفمندی به سمت پرداخت نقدی به مردم رفته است. اما باید توجه داشت که در مجموع کشور ما فرهنگی است، زیربنای اقتصاد و سیاست فرهنگ است ما با این بهانه‌ها نباید به فرهنگ کم‌توجهی کنیم. همه این‌ها به اندازه یک پروژه بزرگ ملی نمی‌شود، در یک پروژه بزرگ ملی که مثلا ۴-۵ هزار میلیارد است، مگر چقدر بودجه فرهنگی است؟
مثلا بودجه عمرانی وزارت فرهنگ از یک پروژه فاضلاب در آباده کمتر است، حالا در فضای مجازی این حوزه فرهنگ را می‌کوبند.
بحث دیگر احتمال گرانی سوخت در سال آینده با توجه به مطرح شدن بحث اصلاح یارانه‌های پنهان است. قیمت سوخت هیچ افزایشی پیدا نمی‌کند، دولت می‌خواهد یارانه پنهان را مدیریت کنند، اما قیمت سوخت حتما افزایش پیدا نمی‌کند. واقعیت این است که اقتصاد ما دو عامل اثرگذار دارد یکی دلار است و یکی بنزین، این دو مستقیم روی زندگی عادی مردم اثرگذار هستند، به همین خاطر افزایش قیمت سوخت نخواهیم داشت.

نام:
ایمیل:
* نظر: