کد خبر: ۷۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
دولت دوازدهم روزهای پایانی خود را سپری می کند و بحث بر سر این است که دولت سیزدهم چه مواردی را در حوزه اقتصادی باید مورد توجه قرار دهد.





باید بدانیم که دولت رئیسی میراث دار مشکلات فراوانی است. معیشت، اشتغال، کسری بودجه، مسائل مربوط به نظام بانکی، مسائل مربوط به صندوق های بازنشستگی و ... از مسائلی است که دولت سیزدهم باید در رفع مشکلات مربوط به آنها تلاش کند. اما باید حل مسائل و مشکلات مربوط به معیشت، اشتغال و کسری بودجه را در 6 ماهه اول بطور کامل ساماندهی کند. البته دولت جدید با وجود تمام چالش ها، فرصت های بزرگی دارد که دولت های قبلی نداشتند. این دولت با مجلس و قوه قضائیه در تعارض نیست و مشکلی نیز با مراکز تصمیم گیری ندارد و با نهادهای بالا دستی و پایین دستی همراه است. بنابراین آورده های خوبی داریم اما برای ساماندهی توانایی های مادی و معنوی نیازمند یک نظام خوب مدیریتی هستیم. خوشبختانه آقای رئیسی از قدرت، توانایی و سعه صدری که بتواند تمام این ظرفیت ها را جمع کند، برخوردار است. نکته مهم این است که اگر دولت سیزدهم نتواند در مدت 2 سال این تهدیدها و فرصت ها را ساماندهی کند قطعا با مشکلات فراوانی روبرو خواهد شد زیرا حجم مشکلات قبلی در بخش های مختلف به مشکلات جدید افزوده خواهد شد و به مشکلات بزرگتری تبدیل میشود که مدیریت آن بسیار سخت خواهد بود. رئیسی باید اقدام به تشکیل کابینه اقتصادی قوی، حرفه‌ای و معتقد کند. کابینه دولت سیزدهم باید از توانایی های فنی، علمی، حرفه ای و تجربی به اندازه کافی برخوردار باشد تا بتواند معضلات اقتصادی موجود را بفهمد و مسلط به معضلات باشد و بداند که اقتصاد ایران اکنون در چه مرحله ای است و چه چالش ها و فرصت هایی دارد، بنابراین شرط اول کابینه دولت آینده برای حل مشکلات اقتصادی داشتن دانش و تجربه کافی است. شرط دوم این است که افرادی به عنوان وزیر عهده داری بخش های مختلف کابینه شوند که با روش ها، سیاست ها، منش ها و آرمان های انقلاب اسلامی با موضوعات برخورد کنند و این افراد با همان روش و منش و اعتقاد در جاهایی که پیروز بوده ایم مثل صنایع دفاع و بخش های فناوری علمی عمل کنند زیرا برای موفقیت در این بخش ها در کنار داشتن آرمان ها و روحیه انقلابی از دو بازو دانش و تجربه برخوردار بوده‌ایم. شرط سوم برای داشتن یک کابینه موفق روحیه است لذا در کابینه دولت آینده باید افراد با روحیه، امیدوار و جسور مسئولیت داده شود و از بکارگیری افرادی مایوس، ناامید و افسرده خودداری شود.
نهایت اینکه در دولت آینده برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی باید اتاق های فکری متشکل از وزرا و مسئولین اجرایی جوان و کارشناسان و صاحبان نظران تجربه تشکیل شود تا ضمن بهره برداری از ایده های کارشناسانه از تجربیات مختلف در حل مشکلات استفاده شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: