پیش از این هم روز شنبه و بعد از معلوم شدن برنده انتخابات، حسن روحانی به محل دفتر کاری رئیس قوه قضائیه رفته و ضمن تبریک به سید ابراهیم رئیسی با وی دیدار و گفتوگو کرده بود.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری در حاشیه جلسه هیأت دولت خبر داد که سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری منتخب صبح دیروز در دفتر حسن روحانی، رئیسجمهوری با وی دیدار کرد. بهگزارش ایسنا واعظی در سخنانی با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز انتخابات بر ضرورت همکاری دولت دوازدهم با دولت آتی تأکید کرد و گفت که دولت و همه سپاسگزار مردم هستند که به ندای رهبرشان پاسخ مثبت دادند، الحمدلله با یک رأی خوب رئیسجمهوری آتی انتخاب شدند.
واعظی افزود: رئیسجمهوری منتخب هم رئیسجمهوری کسانی هستند که به آقای رئیسی رأی دادند، هم رئیسجمهوری کسانی است که به رقبای ایشان رأی دادند و همچنین رئیسجمهوری آنهایی است که به او رأی ندادند. رئیسجمهوری منتخب رئیسجمهوری همه ما است.
او یادآور شد: وظیفه تک تک اعضای دولت است تا روز ۱۳ مرداد تلاش کنند یک انتقال قدرت آرام داشته باشیم. همه گزارشها، اطلاعات و برنامههای آینده باید صادقانه و شفاف در اختیار شخص رئیسجمهوری منتخب و مجموعه ایشان قرار گیرد و در آینده به وزرا و مدیران دولت سیزدهم منتقل شود. وی گفت: حتی باید گام دیگری برداریم، برای ماههای اول تشکیل دولت سیزدهم مقدماتی فراهم کنیم که معاونین و وزرا راحتتر بتوانند به فعالیت بپردازند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری ادامه داد: من فکر میکنم هم در رابطه با مسائل داخلی و هم خارجی و اقتصادی همه باید تلاش و کمک کنیم. طبیعی است تا فشارهای خارجی هست دولت سیزدهم هم مشکل دارد. امیدواریم مردم بعد از انتخابات هم همراهی کنند. وی گفت: خواهش میکنم همه تفکرات و نحلهها و گروههای سیاسی رقابت را کنار گذاشته و در کنار دولت سیزدهم قرار بگیریم. هرچه به دولت سیزدهم و رئیسجمهوری منتخب کمک کنیم به مردم خود کمک کردهایم.
پیش از این علی ربیعی، سخنگوی دولت هم از بسیج همه ارکان دولت برای انتقال بهینه قدرت و نیز انتقال اطلاعات، آمار و گزارشها به دولت سیزدهم خبر داده و تأکید کرده بود تلاش میشود تا این انتقال، بدون بارکردن هزینههای اضافه به کشور و مردم انجام شود. او همچنین تصریح کرده است که بزودی مهمترین چالشهای پیش رو برای رئیسجمهوری منتخب ارسال خواهد شد.
پیش از این، اولین دیدار رئیسجمهوری منتخب با روحانی شنبه گذشته با اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری در محل قوه قضائیه انجام شده بود. رئیسی همچنین پیش از نخستین نشست خبری خود با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرده بود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری از توافق برای برداشته شدن حدود یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ خبر داد. به گزارش ایرنا، محمود واعظی در رابطه با نهایی شدن متن توافق در گفتوگوهای وین گفت: مذاکرات خیلی پیشرفت کرده است. درباره تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریمها برداشته شود. او با بیان اینکه الان بحثی در رابطه با بانک، بیمه، نفت و کشتیرانی نداریم، افزود: حدود یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ طبق این توافق برداشته میشود. همچنین توافق شده است که تحریم افراد و دستگاههای مربوط به بیت مقام معظم رهبری هم برداشته شود.
واعظی ادامه داد: اساس مذاکره ما از سال ۹۴ در رابطه با موضوعات هستهای بود. تمام تحریمهای هستهای در آن سال برداشته شد. چون تیم مذاکره کننده ما اجازه نداشت در رابطه با مسأله منطقه، حقوق بشر و تسلیحاتی و موشکی صحبت کند. لذا تحریمهایی که در این ارتباط بوده است از سال ۹۴ هم بوده است. الان صحبت میکنیم که تحریمهای باقی مانده کدام به برجام و کدام به قبل ۹۴ ربط دارد. الان هم ممکن است برخی از تحریمهای مربوط به اشخاص و موضوعات پیش از مذاکرات سال ۹۴ باقی بماند؛ که آنها را هم دارند مذاکره میکنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه برجام موضوع بسیار مهمی است، افزود: رئیس جمهوری دستور داد عراقچی به محض رسیدن به تهران با ظریف خدمت آقای رئیسی برسند و گزارش کاملی بدهند و بگویند پیشرفتها چه قدر بوده و محدودیتها را اعلام کنند. این گزارش یک ساعت و نیم طول کشید و همه موارد اعلام شد.
وزیر خارجه آلمان: به پیشرفتهایی در مذاکرات وین رسیدهایم
«هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان روز گذشته در یک نشست خبری مشترک با «آنتونی بلینکن» همتای امریکایی خود که به برلین سفر کرده است، درباره مذاکرات وین گفت: «به پیشرفتهایی در مذاکرات وین رسیدهایم اما برخی موانع هنوز درخصوص توافق هستهای حل نشده است.» به گزارش ایرنا، وزیر خارجه آلمان با بیان اینکه مذاکرات وین درباره توافق هستهای ایران آسان نیست، افزود: «ما انتظار داریم که با روی کار آمدن جو بایدن در امریکا و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بتوانیم به توافق هستهای بازگردیم.»