در نهمین روز از تجاوز صهیونیستها به غزه، منابع آگاه همچنان از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرکهای صهیونیستنشین نزدیک به مرز لبنان، اطراف غزه و باز شدن در پناهگاهها خبر میدهند.
کتائب عزالدین القسام دیروز اعلام کرد که در واکنش به حملات صهیونیستها، شهرک صهیونیستنشین اوفاکیم را هدف حمله موشکی قرار داده که به زخمی شدن ۲۰صهیونیست و هلاکت دو نفر از آنان منتهی شده است. پس از اوفاکیم، عسقلان، اشدود، سدیروت، رعیم، کیسوفیم، بئرالسبع و منطقه صهیونیست نشین أشکول، پایگاههای نظامی «اوریم»، «صوفا»، «ناحل عوز»، ایرز هم زیر رگبار حملات موشکی، راکتی و خمپارهای نیروهای مقاومت فلسطینی قرار گرفتهاند. پیش از این حملات، شبکه الجزیره اعلام کرد که سه فروند راکت از لبنان به سمت منطقه الجلیل در شمال اراضی اشغالی شلیک شد و همزمان هواپیماهای جاسوسی رژیمصهیونیستی نیز در منطقه گشتزنی کردند. آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیمصهیونیستی تعداد هواپیماهای جاسوسی را شش فروند اعلام کرد. هیدای زیلبرمن، سخنگوی ارتش رژیمصهیونیستی نیز روز سهشنبه ضمن رد احتمال دستداشتن جنبش مقاومت «حزبالله» در این عملیات گفت بعد از ارزیابیهای به عمل آمده، به این نتیجه رسیدند که یک گروه کوچک فلسطینی مسئول شلیک شبانه چند فروند راکت از خاک لبنان به شمال فلسطین اشغالی است.
گزارش ارتش رژیمصهیونیستی درباره حملات راکتی از غزه در روز دوشنبه نیز حاکی از این است که فقط طی ۱۲ ساعت (۷ صبح تا ۷ عصر) روز دوشنبه دست کم ۱۹۰ راکت به سوی شهرکهای صهیونیستی شلیک و در جریان حمله خمپارهای مقاومت به سوی نظامیان صهیونیست در اطراف غزه نیز دست کم یک نظامی مجروح شده است. ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام به صهیونیستها هشدار داد: «دشمن جنایتکار صهیونیست طی ساعتهای گذشته بمباران خانهها و منازل مسکونی غیرنظامیان را افزایش داده است و بر این اساس به دشمن هشدار میدهیم، در صورتی که بلافاصله بمباران خانههای مسکونی را متوقف نکند، ما بار دیگر بمباران تلآویو را از سر میگیریم و آن را در تیررس موشکهای خود قرار خواهیم داد.»
فرار از تلآویو، پناه در پناهگاه
روزنامه عرب۲۱ روز سهشنبه به نقل از منابع آگاه نوشت که روند مهاجرت از تلآویو از بیم موشکهای مقاومت از چند روز پیش آغاز شده و پاسخ موشکی گروههای مقاومت فلسطینی، بسیاری از صهیونیستهای ساکن تلآویو را وادار کرده است به صورت دستهجمعی به سمت شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری بروند. در حالی که مقامهای رژیمصهیونیستی درباره اثر وحشت در میان اسرائیلیها سکوت کردهاند، تساحی دافوش، خبرنگار رادیو ارتش رژیمصهیونیستی درباره اثرات حملات اخیر حماس بر زندگی روزمره ساکنان اراضی اشغالی گفت: «حماس ۷۵ درصد از ساکنان سرزمینهای اشغالی را مجبور کرد به پناهگاهها بروند.» این یعنی اینکه (بدون احتساب عربهای اسرائیلی) حدود ۵/۵ میلیون نفر از ساکنان اراضی اشغالی به پناهگاهها رفتهاند. دافوش این را هم گفت که حماس طی یک هفته ۳ هزار و ۶۰۰ موشک به عمق فلسطین اشغالی شلیک کرده که بیشترین تعداد موشکی است که در یک دوره ۹ روزه، از زمان تشکیل اسرائیل به آن شلیک شده است.
خسارت ۸ روز مساوی با ۵۰ روز
روزنامه یدیعوت آحارونوت با ارزیابی اینکه خسارتهای ناشی از شلیک موشکها از نوار غزه به اراضی اشغالی طی هشت روز مساوی با کل خسارتهای ناشی از عملیات ۵۰ روزه صخره سخت است، نوشت: «طی عملیات نظامی اسرائیل حدود ۳ هزار و ۵۰۰ موشک از نوار غزه شلیک شد. طی عملیات «صخره سخت» در تابستان ۲۰۱۴ که ۵۰ روز طول کشید، ۴ هزار و ۵۰۰ موشک شلیک شد. طی این عملیات میزان خسارتهای ناشی از شلیک موشکها به املاک خصوصی در «اسرائیل» به حدود ۲۰۰میلیون شکل (۶۱ میلیون دلار) رسید. در عملیات کنونی حدود ۱۰۰خانواده اسرائیلی از ساختمانهایشان که ویران شده بود به اماکن دیگر منتقل شدند.» در این گزارش آمده است: «بیش از ۴ هزار اسرائیلی تاکنون گزارشهایی را درباره خسارتهای هنگفتی که به دلیل شلیک موشکها از نوار غزه به منازل، ساختمانها، خودروها و وسایل منزل و دیگر املاکشان وارد شد، ارائه کردند. همچنین خسارتهای سنگینی به کارخانهها و انبارهای کالاها در شرکتها و فروشگاهها و مناطق کشاورزی واقع در منطقه غلاف غزه به دلیل آتشسوزیهای ناشی از شلیک موشکها وارد شده است.» یدیعوت آحارونوت نوشت که هزینه جنگ برای ارتش اسرائیل به حدود ۱۲۰میلیون شکل در روز (حدود ۳۷میلیون دلار) میرسد. براساس این مسئله هزینه هشت روز جنگ ۹۶۰میلیون شکل (۲۹۳ میلیون دلار) است.
رکوردشکنی شلیک موشک
نشریه انگلیسی «کانورسیشن» نیز در گزارشی به توان موشکی حماس پرداخت و نوشت: «گروههای غزه فناوری راکتی و تاکتیکهایشان را ارتقا دادهاند. این وضعیت یادآور سال ۲۰۰۸ است که اسرائیل آسیبپذیری بیشتری در برابر راکتها داشت و یک عملیات نظامی سه هفتهای را علیه غزه آغاز کرد.» در بخشی از این گزارش آمده است: «محسوسترین تغییر در سال جاری شلیک تعداد بیشتری راکت است. گروههای مستقر در غزه ظرف ۲۴ ساعت اول پس از شروع درگیریها ۴۷۰ راکت و به طور متوسط روزانه ۴۰۸ راکت شلیک کردهاند. این ارقام به سادگی رکورد شلیک روزانه ۳۱۶ راکت در سال ۲۰۱۲ و ۱۹۲ راکت در سال ۲۰۱۴ را میشکند. همچنین شلیک این راکتها هم از هماهنگی بیشتری برخوردار شده است و دقت راکتهای گروههای مقاومت هم افزایش پیدا کرده است. گروههای مقاومت علاوه بر این، اکنون به موشکهای بزرگتر و دوربردتر دسترسی دارند. در جریان درگیریهای قبلی، بیشتر این شهرهای جنوبی فلسطین اشغالی بودند که هدف شلیک واقع میشدند. این بار تلآویو در مرکز فلسطین اشغالی به آسانی هدف گرفته میشود.
روزنامه امریکایی واشنگتنپست هم پیش از این با اشاره به پیشرفت توان راکتی حماس در مقایسه با سال ۲۰۱۴ نوشته بود که حماس اکنون قادر است راکتهایی را که نزدیک ۱۰۰ مایل بُرد دارند در داخل غزه تولید کند و این از لحاظ فنی بخش اعظم اسرائیل را در تیررس راکتهای بومی این گروه قرار میدهد.
اسامه حمدان، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در سخنرانی خود در ضاحیه جنوبی بیروت با تأکید بر ادامه مقاومت در برابر اشغالگران گفت: «مقاومت با در هم شکستن رژیمصهیونیستی در لبنان و غزه این رژیم را در مسیر پایانش قرار داد. جنگ غزه ملت فلسطین را از بحر تا نهر برای مقاومت در برابر اشغالگران متحد کرد. ما به زودی داستان پیروزی و قصه پایان کار رژیم اسرائیلی و نابودی آن را خواهیم نوشت.» حمدان تصریح کرد: «مقاومت ما برای آزادسازی است نه بازگشت به مذاکرات. هیچ طرح سیاسی یا مذاکراتی با دشمن وجود ندارد بلکه ما تنها طرح مقاومت را داریم که معادلات را میسازد.»