طرح "اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر" به ابتکار وزارت صمت اجرا میشود و در گام نخست اجرای این طرح، تفاهمنامههای همکاری بین وزارت صمت و 5 شرکت از بین شرکتهای برتر تولیدی شامل شرکتهای معدنی و صنعتی چادرملو، شیرین عسل، آلومینیوم المهدی، نفت سپاهان و ماشینسازی اراک منعقد گردید.
این تفاهمنامهها شامل 62 پروژه در زمینه معدن و صنایع معدنی، صنایع غذایی، ماشینسازی و صنایع پالایشگاهی است و هدف از تنظیم و امضای آنها ایجاد امنیت سرمایهگذاری و تشویق بنگاهها برای توسعه و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با تکیه بر توانمندیهای داخلی است.
در آیین امضای تفاهمنامههای توسعه سرمایهگذاری اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، استانداران، نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی و مدیران ۵ شرکت امضاکننده حضور داشتند.
- احصاء هزار هزار میلیارد تومان فرصتهای سرمایهگذاری بخش صمت در سال آینده
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین امضای تفاهمنامههای توسعه سرمایهگذاری اقتصاد مقاومتی، از احصاء هزار هزار میلیارد تومان فرصتهای سرمایهگذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت در سال آینده خبر داد.
علیرضا رزمحسینی با بیان این مطلب، افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت چندین ماموریت دارد که یکی از مهمترین آنها جذب سرمایهگذاری، افزایش تولید و اشتغال است.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم کشوری قدرتمند باشیم باید اقتصاد قوی داشته باشیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی به اقتصاد درون زا با نگاه به بیرون به منظور صادرات تاکید داشتند که وزارت صنعت، معدن و تجارت در همین راستا حرکت میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در چارچوب برنامههای اقتصاد مقاومتی میخواهیم از شرکتهای توانمند برای توسعه سرمایهگذاری، افزایش تولید و اشتغال استفاده کنیم که در این راستا یکصد شرکت برتر معرفی شده است.
رزمحسینی با اشاره به امضاء تفاهم نامهها با پنج شرکت از میان این یکصد شرکت در نخستین گام با حضور ارکان حکومتی، تصریح کرد: روسای دادگستری، استانداران، نمایندگان مجلس از پنج استان محل استقرار این شرکتها در کنار معاون قضائی دادستان کشور در این آیین حضور داشتند که نشانگر نقش و جایگاه حائز اهمیت ارکان حکومتی در اجرای طرح اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر است. وی همچنین اضافه کرد: در نخستین گام از اجرای طرح اقتصاد مقاومتی تفاهم نامههای وزارت صمت با پنج شرکت برتر به ارزش بیش از ۱۵۲ هزار میلیارد تومان در قالب ۶۲ پروژه منعقد گردید.
وزیر صمت با تاکید بر اینکه باید فضا را به سمت ایجاد اشتغال ببریم، بیان کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و باید این نقدینگی به سمت اشتغال، تولید و ارزش افزوده بالاتر برای توسعه کشور هدایت شود.
وی تکمیل زنجیرههای تولید را از اولویتهای وزارتخانه در راستای جذب این نقدینگیها دانست و گفت: در زنجیره تامین رشتههای فولاد، صنایع پتروشیمی، آلومینیوم، خودرو، پوشاک، مواد غذایی، قطعه سازی، لوازم خانگی، شیرینی و شکلات و... برنامههای توسعهای داریم و هزار هزار میلیارد تومان فرصتهای سرمایهگذاری را سال آینده احصاء مینماییم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از رسانهها خواست که با انعکاس مطلوب دستاوردهای حوزه تولید و اشتغال به ایجاد امیدآفرینی در جامعه، جذب سرمایهگذاری و ارتقاء تولید کمک نمایند.
nپیادهسازی نگاه نوین تامین منابع مالی و سرمایهگذاری با حضور رزم حسینی در وزارت صمت
معاون طرح و برنامه وزارت صمت نیز در این آیین ضمن تشریح طرح"اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر" بیان کرد: با حضور علیرضا رزمحسینی در وزارت صنعت، معدن و تجارت نگاه نوینی را در تامین منابع مالی و سرمایهگذاری در کشور پیادهسازی میکنیم. سعید زرندی تصریح کرد: جهتگیری جدی ما توسعه سرمایهگذاری در کشور و افزایش سرمایهگذاری برای آینده مناسب ایران است.
وی تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی را از جمله تدابیر و سیاست گذاریهای جدی وزارت صمت عنوان کرد و افزود: به دنبال بهبود تراز تجاری کشور از طریق جایگزینی واردات، ساخت داخل، ارتقای کیفیت، تنوع محصول و ورود به بازارهای جهانی
هستیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با تاکید بر اهمیت بنگاههای کوچک و متوسط و شرکتهای بزرگ در کنار هم، اضافه کرد: تقویت بنگاههای کوچک و متوسط را با شکلگیری بنگاههای بزرگ اقتصادی دنبال میکنیم و این دو حوزه از هم قابل تفکیک نیستند.
زرندی تنظیمگری بنگاههای کوچک و متوسط با شبکهسازی بنگاههای بزرگ را یک ضرورت دانست و این موضوع را از برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد.
وی همچنین با نگاهی به فعالیت دیگر کشورها در حوزه توسعه بنگاههای بزرگ، بیان کرد: رتبهبندی واحدها و بنگاههای صنعتی، معدنی و تولیدی را در کشور اجرا و پیادهسازی میکنیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت، افزود: از میان ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی با اشتغال بیش از
۱۰ نفر، براساس شاخصهای مختلف مانند اشتغال، صادرات و ارزش افزوده ۱۰۰ شرکت برتر شناسایی و انتخاب شدهاند که از این تعداد ۳۹ شرکت در بخش پالایشگاهی، پتروشیمی و شیمیایی، ۲۱ شرکت در حوزه غیرفلزی، ۲۰ بنگاه در حوزه معدن و صنایع معدنی و ۲۰ بنگاه نیز در بخش ماشینسازی و نیرومحرکه فعالیت دارند. زرندی با بیان اینکه فرصتهای سرمایهگذاری به این
۱۰۰ شرکت معرفی شده است، گفت: ۲۳ شرکت از میان این شرکتها برای سرمایهگذاریهای جدید اعلام آمادگی نمودند و ۸۰ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۲۴۰ هزار میلیارد تومان از سوی آنان
پیشنهاد شد.
nرویکرد وزارت صمت موجب بهره وری بیشتر ظرفیتهای کشور شده است
استاندار یزد نیز در حاشیه این آیین با اشاره به تدابیر و سیاستهای جدید وزارت صمت، گفت: رویکرد نوین این وزارتخانه موجب افزایش بهره وری قابیلیتها و ظرفیتهای کشور شده
است.
محمد علی طالبی گفت: تدابیر و سیاستهای جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت موجب افزایش بهره وری قابلیتها و ظرفیتهای کشور شده است که با همین رویکرد دیروز و امروز شاهد تحقق دو اتفاق بزرگ و تاریخی یعنی ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به شرق و فلات مرکزی کشور و انعقاد تفاهم نامه بسیار مهم توسعه سرمایهگذاری شرکتهای برتر بودیم.
وی با اشاره به تثبیت سیاست توسعه تولید و همچنین هدایت سرمایهها به بخش تولید در وزارت صمت افزود: با ابتکار وزارت صنعت، معدن و تجارت، امروز شاهد یک حرکت جدید در تامین منابع و سرمایهگذاری شرکتها هستیم که منجر به هم افزایی هر چه بیشتر تمامی دستگاههای مسئول در رفع موانع توسعهای شرکتهای برتر کشور خواهد شد.
استاندار یزد با تاکید بردغدغه مندی وزارت صمت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و نگاه عدالت محورانه حاکم بر این وزارتخانه، تصریح کرد: احیای ظرفیتهای راکد و نیمه فعال بخشهای صنعتی و معدنی کشور در کنار مسئولیت پذیری اجتماعی وزارت صمت، برای مردم مناطق مختلف کشور امید بخش و اشتغال آفرین خواهد بود.
وی ضمن تقدیر از تلاشها و فعالیتهای اخیر وزارت صمت در تحقق اقدامات مهمی همچون خط انتقال امید و فراهم نمودن شیوههای جدید توسعه سرمایهگذاری شرکت ها، خاطرنشان کرد: با تکمیل فازهای مختلف با پیشرفت در تکمیل فازهای ابر پروژه خط انتقال امید و عینیت بخشیدن به طرحهای توسعه سرمایهگذاری شرکت ها، نگرانیها در خصوص عدم پایداری جمعیت در افق آینده استانهایی همچون استان یزد را به شدت کاهش داده و تاثیر به سزایی بر رشد و شکوفایی این مناطق خواهد داشت.
گفتنی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای سیاست توسعه متوازن تولید و صنایع و معادن در کشور و ایجاد فرصتهای جدید سرمایهگذاری، اقدام به شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و معرفی آنها به 100 شرکت تولیدی برتر کرده است و امروز دوشنبه 25 اسفند، در مرحله اول اجرای این طرح، تفاهم همکاری با حضور 5 شرکت در قالب 62 پروژه و با سرمایهگذاری بالغ بر 152 هزار میلیارد تومان، مبادله شد تا نقطه آغازی برای ایجاد یک تحول بزرگ در جهت توسعه سرمایهگذاری و حمایت از کالای ایرانی باشد.
این اقدام وزارت صمت در راستای حمایت از سرمایهگذاران برتر و ارتقاء امنیت سرمایهگذاری در کشور صورت گرفته است و موجب ایجاد هزاران فرصت شغلی، افزایش ارزش افزوده و توسعه صادرات در کشور خواهد شد.
اجرای این طرح علاوه بر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی با هدف تابآوری اقتصادی و افزایش کیفیت و تنوع در محصول، موجب جایگزینی واردات و بهبود تراز تجاری کشور، توسعه نوآوری و کارآفرینی فناورانه، تکمیل زنجیره ارزشی و جلوگیری از خام فروشی و رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی و امیدآفرینی در جامعه خواهد بود.