کد خبر: ۵۶۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
مردم خوزستان در شبکه‌های اجتماعی از تغییر در استانداری ابراز خشنودی کردند و گفتند دولت باید زودتر چنین تصمیمی می‌گرفت




اینکه مسئول باشی اما نتوانی از عهده وظیفه‌ای که در اختیارت گذاشته‌اند به خوبی بر بیایی، آنقدر که وقتی خبر رفتنت از آن پست یا مسئولیت را مردم می‌شنوند، ابراز خوشحالی کنند، رویدادی قابل تامل و صد البته تلخ در کارنامه شغلی ات به حساب می‌آید که به هیچ عنوان به سبب خاطرات تلخی که از خود به جا گذاشته ای، نمی‌توان آن را جبران کرد. این حقیقتی است که گریبانگیر غلامرضا شریعتی استاندار سابق خوزستان شده است. استانداری که به مواقع بحران خوزستان از جمله روزهایی که سیل و یا فاضلاب این شهر را فرا می‌گرفت و مردمش درمانده‌تر از هر زمان دیگری بودند، با مدیریت ناموفقش، آنها را به حال خود رها می‌کرد و بعضا برخوردهای نامناسبی را هم با مردم داشت. حالا شریعتی از استانداری خوزستان رفته و بدتر آنکه با این عملکرد غیر قابل قبولش به عنوان «رئیس سازمان ملی استاندارد ایران» منصوب شده است. اما نکته اینجاست که بسیاری از مردم خوزستان از رفتن شریعتی بسیار خوشحال شده اند. در این راستا سید نظام‌الدین موسوی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در توئیتی نوشته است:«‏اوج خشم از استاندار خوزستان را در جمع کارگران ‎هفت تپه دیده بودم. امروز هزاران نفر برای رفتن او پیام خوشحالی نوشتند و یک نفر را ندیدم که ابراز ناراحتی کند. البته دروغ نگفته باشم یک نفر از او راضی است. آقای روحانی که وی را به ریاست سازمان استاندارد گماشت»
> حلالیت می‌طلبم
با این وجود غلامرضا شریعتی استاندار پیشین خوزستان و رئیس جدید سازمان ملی استاندارد ایران در آخرین روز حضور خود در استانداری در پیامی ویدیویی با مردم این استان خداحافظی کرد. به گزارش ایرنا شریعتی با اشاره به ظرفیت‌ها، مشکلات، چالش‌ها و ابعاد مختلف استان خوزستان در تمامی حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و دیگر حوزه‌ها گفت: «یکی از بزرگترین الطاف خداوند به بنده این بوده‌است که در این برهه توفیق خدمت‌گزاری به هم استانی‌های صبور و شریف را به مدت چهار سال و هشت ماه داشته‌ام. اما همه به خوبی می‌دانید این استان وارث چه مشکلات و مسائل مزمن، تاریخی و حل نشده‌ای بوده است و علاوه بر همه این مشکلات تاریخی،در این ایام شاهد ریزگردها، قطعی برق، سیل و خشکسالی شدید بودیم و شاهد بزرگترین پاندومی یکصد سال اخیر در حوزه بیماری ناشی از ویروس کرونا و در کنار آن شاهد ظالمانه‌ترین و ناجوانمردانه‌‌ترین تحریم‌ها علیه ایران عزیز بودیم.»استاندار پیشین خوزستان تاکید کرد:« بیشتر تاثیرات اقتصادی این تحریم‌ها بر استان ما تحمیل شده و به علت تحریم کالای اصلی و دُر اصلی این کشور بنام نفت که خاستگاه ‌آن خوزستان عزیز است فشارهای بیشتری بر مردم وارد شد.» وی در ادامه این پیام افزود: «تلاش کردم استاندار پشت میز نشین نباشم، هم استاندار باشم هم مردمدار، نگذارم مردم فاصله‌ای بین خود و مدیر ارشد اجرایی استان احساس کنند و تلاش کردم نقطه‌ای در استان نباشد که از معرض دید و بازدید و بررسی مشکلات آن توسط استاندار پنهان باشد.»وی اضافه کرد: «تلاش کردم با تکیه بر خرد جمعی و با استفاده از همه نیروهای استانی فارغ از جناح‌ بندی‌های رایج و قومیت و جنسیت « همه با هم » به سمت پیشرفت و آبادانی استان پیش برویم و ما با هم موفقیت‌هایی مهم و دستاوردهای بزرگی در این مدت و به رغم این مشکلات بدست آوردیم و توانستیم برای استان و هم‌استانی‌های عزیز به ارمغان بیاوریم.» وی در پایان این پیام خطاب به مردم خوزستان اعلام کرد:« امروز من باید در پیشگاه شما از همه ضعف‌ها، قصورها و تقصیرها عذرخواهی و طلب حلالیت کنم، از همه شما می‌خواهم هر کوتاهی و ضعفی بوده است به بزرگی روح بلندتان بر این فرزند کوچکتان ببخشید هر جا باشم و در هر مسئولیتی خود را فرزند خوزستان می‌دانم و قلبم برای خوزستان عزیز این قلب تپنده ایران عزیز می‌تپد.»

> رئیس استاندارد شد چون استاندار بوده!
اما در این خصوص عصرایران طی یادداشتی به قلم مصطفی داننده نوشته است: «غلامرضا شریعتی استاندار سابق خوزستان به عنوان «رئیس سازمان ملی استاندارد ایران» منصوب شد. خیلی از مردم خوزستان از شنیدن این خبر خوشحال شدند، چون آنچه از عملکرد شریعتی دیده بودند، چنگی به دل نمی‌زد و دعا می‌کردند که او دیگر نباشد. از سوی دیگر بخشی از جامعه شاخ درآوردند که چگونه امکان دارد یک مدیر ناموفق بر اساس آماری که خود وزارت کشور منتشر کرده است، به پست مهمی مثل ریاست سازمان استاندارد برسد. در سال 98 فهرستی از سوی وزارت کشور منتشر شد که در آن استانداری‌ها بر اساس عملکرد رتبه‌بندی شدند و استانداری خوزستان در پله آخر ایستاد. استانداری خوزستان در 8 محور؛ ارتقاء امنیت پایدار داخلی، توسعه مشارکت و نشاط سیاسی، هماهنگی امور اجتماعی و فرهنگی، محور توسعه شهری و روستایی، مدیریت بحران، هماهنگی امور اقتصادی و زنان و خانواده مورد ارزیابی و نسبت به سایر استان‌ها در متزلزل‌ترین جایگاه ممکن قرار گرفت. در بحران‌هایی مثل سیل هم دیدیم که مدیریت جناب شریعتی چندان موفقیت آمیز نبود و مردم از استاندار و تیم او گلایه داشتند، گلایه‌هایی که در بسیاری از موارد به حق بود. با توجه به این شرایط، حالا باید دولت به این سوال جواب بدهد، چرا به چنین مدیری با این سابقه، پست مدیریتی جدید داده است؟ مگر نه اینکه بر اساس کارنامه افراد به آنها مسئولیت داده می‌شود پس چرا در ایران هرکه مدیر ناموفق‌تری بوده باشد، پست بهتری می‌گیرد؟ کاش دوستان خبرنگاری که به نشست خبری سخنگوی دولت می‌روند، این سوال را از جناب ربیعی بپرسند و دلیل این انتصاب را جویا شوند. شاید جواب این سوال‌ها این یک جمله باشد که دولت فکر کرده که شریعتی چون استاندار بوده، می‌تواند رئیس استاندارد هم باشد. چرا باید مدیران کشور از این سازمان به آن سازمان بروند؟ از این استانداری به آن استانداری بروند؟ بدون اینکه تخصصی داشته باشند یا با مناطق مختلف ایران آشنایی داشته باشند. به طور مثال چرا فردی از جنوب کشور باید استاندار استانی در شمال کشور باشد؟ مگر نه اینکه یک مدیر استانی باید به حوزه کاری خود تسلط کافی داشته باشد؟در کشورهای عادی، اگر مدیری ناموفق بود دیگر به او کار نمی‌دهند در ایران اما برعکس است. مثلا در فوتبال یک مربی چندین تیم را به دسته پایین‌تر برده است اما باز وقتی فصل شروع می‌شود به او تیم می‌دهند. این رفتار یعنی هزار رابطه پشت یک انتصاب هست.‌ای کاش کسی پیدا می‌شد و راز این انتصاب‌ها را با مردم در میان می‌گذاشت. گاهی برخی تصمیم‌ها جدا از اینکه مشکلات بزرگی برای کشور به بار می‌آورند، خیانت به کلمات هم هستند. قطعا سال‌هاست شایسته سالاری در ایران، معنای اصلی خود را از دست داده است و مردم به این باور رسیده‌اند که پارتی و آشنا داشتن، تنها راه رسیدن به موفقیت در سیستم اداری کشور است.»
> واکنش کاربران
همانطور که عنوان شد بسیاری از رفتن شریعتی ابراز خوشحالی کرده اند.
یکی از کاربران نوشته است:«آدم بسیار نامدیری بود بهتر که رفت. منتظر شیرین کاری هاش تو سازمان استاندارد بمونید».
دیگری نوشت:« خیلی زودترباید میرفت. خوزستان باید یک استاندارمتخصص وتوانمند داشته باشد».
کاربر دیگری گفته است:« من اهل آذربایجانم ولی از رفتن ایشان واقعاً خوشحال شدم و می‌دانم مردم خوزستان عزیز هم خوشحالند».
یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «انتصاب این آقا نشانگر ضعف و ناتوانی در سیستم مدیریتی کشور است. این آقا باید پاسخگوی خرابکاری و نابسامانی اخیر در استان خوزستان باشد نه انتصاب در پست سازمان استاندارد ».
کاربران دیگر نوشته اند:«خوزستان نفس راحتی کشید ولی خدا به داد سازمان ملی استاندارد ایران برسه »، «چه روز خوبیه برای مردم خوزستان همین که غلامرضا شریعتی از اون استان می‌ره یه اتفاق تاریخی براشونه چی سر سازمان استاندارد میاد راستش دیگه خیلی مهم نیست کاش اقلا خوزستانیا چند وقتی یه نفسی بکشن و از این همه سوءمدیریت خلاص شن».
نام:
ایمیل:
* نظر: