کد خبر: ۴۵۷۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
عَقلا بين بد و بدتر، بايد بد را انتخاب کنيم و اگر بين دو چيز قرار گرفتيم که يکي بد بود و ديگري بدتر، طبيعتا عقل حکم مي‌کند که از بد استفاده کنيم و بدتر را رها کنيم. همانطور که در متون ديني، دفع افسد به فاسد به معناي رهاکردن ناجورتر و پيوستن به ناجور سفارش شده و امام صادق(ع) مي‌فرمايند: «لَيسَ العاقِلُ مَن يَعرِفُ‌الخَيرَ مِنَ‌الشَّرِّ وَلکِنَّ العاقِلُ مَن يَعرِفُ خَيرَالشَّرَّينِ».

عَقلا بين بد و بدتر، بايد بد را انتخاب کنيم و اگر بين دو چيز قرار گرفتيم که يکي بد بود و ديگري بدتر، طبيعتا عقل حکم مي‌کند که از بد استفاده کنيم و بدتر را رها کنيم. همانطور که در متون ديني، دفع افسد به فاسد به معناي رهاکردن ناجورتر و پيوستن به ناجور سفارش شده و امام صادق(ع) مي‌فرمايند: «لَيسَ العاقِلُ مَن يَعرِفُ‌الخَيرَ مِنَ‌الشَّرِّ وَلکِنَّ العاقِلُ مَن يَعرِفُ خَيرَالشَّرَّينِ». عاقل آن نيست که خوب را از بد تشخيص دهد که تشخيص خوب از بد کار آساني است. ما دل به آمريکا نبسته‌ايم ولي از شکست شرورترين آدم‌ها، قاتل سردار سليماني و کسي که در دوران کرونا، دارو را از مردم ما دريغ کرد، خشنوديم. دو حزب جمهوريخواه و دموکرات به دو پرنده بازها و کبوترها تشبيه شده‌اند و کبوتر‌ها از آرامش بيشتري در ظاهر برخوردارند کما اينکه حدود دو سال مذاکره کرديم و وقتي برجام در کشور حاکم بود، ملت از فوايد آن استفاده کرد. تورم 40 درصدي به 10 درصد رسيد، رشد اقتصادي و تراز تجاري مثبت شد. نفت را به اندازه سهميه اوپک مي‌فروختيم و صرف کشور مي‌کرديم و در نهايت يک نوع آرامش نسبي حاکم بود. ترامپ که زير ميز برجام زد و دنيا را به تهديد به تحريم کرد، شرايط سخت حاکم شد. هرچند انکارناپذير است که امکان اتخاذ روش‌هاي مطلوب از سوي دولتمردان وجود داشت که برخي اشتباهات اتفاق نيفتد ولي عامل اصلي و مهم اين همه فشار، تفکر و وجود ظالمانه ترامپ بود. بنابراين چون در گذشته با حزب دموکرات و 1+5 مذاکره داشتيم، الان هم راه مذاکره با توجه به قول‌هاي جو بايدن و به شرط بازگشت آمريکا به برجام باز مي‌شود. دنيا از شکست ترامپ خوشحال شده و بوريس جانسون، نخست‌وزير انگليس در نطق خود از ترامپ به‌عنوان رئيس‌جمهور سابق نام برد. مذاکره با آمريکا برگ نجات ما نيست، چراکه اقتصاد ما از درون مشکل دارد و بايد يک جراحي اقتصادي دروني انجام دهيم ولي فشار ترامپ مشکل را مضاعف و گرفتاري مردم را دوبرابر بلکه چندبرابر مي‌کرد. وگرنه في‌نفسه اقتصاد ما بيمار است و بايد معالجه شود. يکي از راه‌ها بلکه مهم‌ترين راه علاج اقتصاد، سرمايه‌گذاري است که اول از سرمايه‌گذاري داخلي شروع مي‌شود اما چون اميدي به سرمايه‌گذاري در داخل ندارند، بعضا سرمايه را برداشته و فرار مي‌کنند. اولين هنر مجلس و بقيه ارکان ازجمله دولت و ساير دستگاه‌ها و نهادها اين است که آرامش را به کشور بازگردانند و توپخانه‌ها را خاموش کنند و اميد را در دل مردم زنده کنند تا سرمايه‌گذار داخلي مبادرت به سرمايه‌گذاري کند و ايرانياني که دل در گروي سربلندي کشور دارند، يکي پس از ديگري برگردند تا با سرمايه‌گذاري رشد اقتصادي محقق ‌شود. درصورتي که برجام حاکم شود، ورود سرمايه هر غيرايراني اعم از اروپايي يا آمريکايي بلامانع باشد چراکه ورود هر سرمايه‌اي به کشور، موجب آرامش و امنيت بيشتر مي‌شود.
 دولت در اين زمينه تمام تلاش و مساعي خود را در 9 ماه باقيمانده به‌کار گيرد و به‌ويژه ديپلماسي بسيار قوي و مقتدري که بحمدا... قدم‌هاي مثبتي در مرحله اول برداشت مجددا مذاکرات را در چارچوب همان برجام آغاز کنند و برجام که حاکم شد، کشورهاي اروپايي که از عمل به تعهدات خود سر باز زدند و آمريکايي که لگدپراکني کرد، به تعهدات خود عمل کنند. خودِ عمل به تعهدات تورم انتظاري را برطرف مي‌کند و البته از ايجاد سرمايه‌گذاري واقعي با ترتيب سه‌گانه نيز غافل نشويم. عجله بايدن از ما چون به آمريکايي‌ها قول داده، بيشتر است. در داخل آمريکا يک تضاد وجود دارد و ترامپيسم حائز اکثريت نيست. اعلام آمادگي بازگشت به برجام قدم اول بسترسازي مذاکره است و بنا به فرمايش رهبري با دولت ترامپ به دليل بدعهدي مذاکره نمي‌کنيم، بنابراين دولت روحاني بايد راه را براي خودش و دولت بعدي باز کند.
نام:
ایمیل:
* نظر: