کد خبر: ۳۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
روز گذشته عليرضا زالي، فرمانده مبارزه با کرونا در تهران نيز اعلام کرد که تغييري در شرايط پايتخت به‌وجود نيامده و از گروه‌هاي پرخطر خواست از حضور در سطح شهر اجتناب کنند. فرمانده مبارزه با کرونا در تهران از لزوم بازنگري پروتکل‌هاي بهداشتي برخي مشاغل خبر داد و گفت: «به‌نظر مي‌رسد

روز گذشته عليرضا زالي، فرمانده مبارزه با کرونا در تهران نيز اعلام کرد که تغييري در شرايط پايتخت به‌وجود نيامده و از گروه‌هاي پرخطر خواست از حضور در سطح شهر اجتناب کنند. فرمانده مبارزه با کرونا در تهران از لزوم بازنگري پروتکل‌هاي بهداشتي برخي مشاغل خبر داد و گفت: «به‌نظر مي‌رسد پروتکل‌هايي که براي اين مراکز صادر شده در تناسب با شرايط جمعيت حاضر در آنها نيست.» همزمان حسين عرفاني رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت هشدار داده که هنوز با ايمني گله‌اي يا انبوه در ايران خيلي فاصله داريم. بنابراين اينکه عده‌اي از مردم فکر کنند ايمني پيدا کرده‌اند و مي‌توانيم وارد شرايط عادي زندگي شويم درست نيست. به گفته او، کمتر از نيم‌درصد ايرانيان به کرونا مبتلا شده‌اند، اين در حالي است که براي ايمني گله‌اي يا ايمني انبوه که برخي مطرح مي‌کنند بايد 70 تا75‌درصد جمعيت گرفته باشند. وي افزود: آمار وزارت بهداشت نشان مي‌دهد که کمتر از يک دهم‌درصد از افراد جامعه به کرونا مبتلا شده‌اند و اگر بخواهيم موارد خفيف شناسايي نشده را هم در نظر بگيريم مي‌توانيم اين عدد را در پنج ضرب کنيم که مي‌شود پنج در‌هزار يا نيم‌درصد جمعيت، پس حتي يک‌درصد جمعيت کشور هم به ويروس کرونا مبتلا نشده‌اند. وي در پاسخ به اين پرسش که آيا ممکن است همزمان با واکسن امسال آنفلوآنزا که حدود شهريور به بازار مي‌آيد، واکسن بيماري کوويد 19 هم به بازار بيايد، گفت: هنوز واکسن بيماري کوويد 19 در دنيا توليد نشده، بعد از توليد آن هم بين 6 ماه تا يکسال طول مي‌کشد تا به توليد انبوه برسد، بنابراين با توجه به شواهد موجود پاييز امسال به واکسن اين بيماري دسترسي نخواهيم داشت مگر اينکه معجزه‌اي اتفاق بيفتد.
موج دوم کرونا در راه است
در حالي 132 شهر کشور با معيارهاي دولت و وزارت بهداشت به وضعيت سفيد کرونايي رسيده‌اند که منوچهر جمالي، دبير کميسيون بهداشت مجلس نسبت به شروع موج دوم بيماري کرونا در مناطق سفيد به خاطر افزايش سفر‌ها، بازگشايي برخي مراکز و رعايت نکردن فاصله اجتماعي هشدار داد. وي تسنيم گفت: اگر مردم مثل سابق مسافرت‌هاي خود را آغاز کنند، بايد منتظر شيوع مجدد بيماري کوويد 19 باشيم. او از بازگشايي بسياري از کسب‌وکارها، برداشتن برخي از محدوديت‌ها، آغاز تردد‌هاي بين‌شهري، افزايش ميزان مسافرت‌ها و کمرنگ شدن برنامه‌هاي فاصله‌گذاري، به‌عنوان مهمترين بستر‌هاي آغاز دور جديد اين بيماري در کشور نام برد.
بازگشت محدوديت‌ها به خوزستان
محمد علوي، معاون دانشگاه علوم پزشکي اهواز و سرپرست مرکز بهداشت خوزستان، روند صعودي شيوع و ابتلا به کرونارا فراتر از پيش‌بيني‌هاي رسمي توصيف کرد و گفت: «موارد ابتلا به کرونا در خوزستان از حد انتظار ما فراتر رفته است». از سوي ديگر زمزمه‌هايي مبني بر بازگشت محدوديت به اين استان‌ها به گوش مي‌رسد و دور از ذهن نيست که تا چند روز ديگر محدوديت در رفت و آمد مردم، تعطيلي کسب و کارها و... در استان خوزستان اعلام شود. رضا نجاتي، سخنگوي ستاد مديريت کرونا در خوزستان اعلام کرد درست است بيماريابي در خوزستان افزايش يافته اما بخش عمده‌اي از افزايش موارد ابتلا، به عدم رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي برمي‌گردد و اگر شرايط اين‌گونه باشد، مطمئنا تصميمات يک ماه قبل، مجددا اتخاذ خواهد شد. بر اساس تصميمات ستاد استاني مديريت کرونا؛ مساجد، حسينيه‌ها و نماز جماعت تعطيل شدند و همه براي مقابله با اين ويروس همکاري خوبي داشتند اما پس از پايان تعطيلات و رفع محدوديت‌ها، آمار ابتلا افزايش داشت.
ميانگين سني مبتلايان
تا چند وقت پيش يکي از باورهايي که در رابطه با شيوع کرونا وجود داشت، اين بود که مرگ و مير ناشي از کرونا بيشتر در افراد سالمند است، اما نتايج يک اقدام آماري از سوي وزارت بهداشت نشان داد که ميانگين سني مبتلايان به کرونا در کشور طي 72 ساعت گذشته 8/51 سال بوده است. همچنين طبق بررسي‌هاي انجام شده ميزان ابتلا به کرونا در مردان 8/51‌درصد و در زنان 2/48‌درصد بوده است. در عين حال 1/26‌درصد مبتلايان به کرونا داراي حداقل يک بيماري زمينه‌اي بودند. همچنين طي 72 ساعت گذشته 2/12‌درصد بيماران در آي‌سي‌يو بستري شدند و 1/13‌درصد بيماران کرونايي نيز جزو موارد شديد بيماري محسوب مي‌شوند. بر اساس اعلام کميته اپيدميولوژيک وزارت بهداشت، در هفته گذشته ميانگين سني فوت شدگان ناشي از کرونا 8/66 سال و 5/73‌درصد فوت شدگان سن بالاي 60 سال داشته‌اند. 3/58‌درصد فوت شدگان در بين مردان و 7/41‌درصد نيز در ميان زنان مبتلا بوده است. همچنين 3/36‌درصد فوت شدگان حداقل يک بيماري زمينه‌اي داشته‌اند. در عين حال 80‌درصد فوتي‌هاي ناشي از کوويد19 در کشورمان يا در سن بالاي 60 سال قرار داشتند و يا داراي حداقل يک بيماري زمينه‌اي بوده‌اند.با اين حال محمدنفريه، رئيس ستاد مقابله با بيماري‌هاي واگيردار سازمان بهزيستي کشور تاکيد اين سازمان در خصوص «پيشگيري» از شيوع بيماري‌ کرونا را عامل کمتر‌بودن ابتلاي سالمندان به کرونا در کشور دانست.با توجه به گزارش‌هاي رسيده از کشورهاي ديگر که حتي قبل از ما موارد مثبتي داشتند نشان مي‌داد که موارد ابتلاي سالمندان در اين کشورها زياد است. براي مثال در آمريکا دومين فوتي ناشي از اين بيماري در يکي از مراکز سالمندان اتفاق افتاده بود. همچنين گزارش‌ها نشان مي‌داد در کشورهايي مانند ايتاليا، اسپانيا و فرانسه موارد ابتلا به سالمندان زياد است. اين درحالي بود که‌درصد آلودگي ما نسبت به کشورهاي ديگر بسيار کمتر بود.نفريه با بيان اينکه مرگ و مير سالمندان با دقت رصد مي‌شد، تصريح کرد: يکي از کارهاي سازمان اين بود که سامانه‌اي را راه‌اندازي کرد که به شکل آنلاين تعداد فوتي ها موارد مشکوک مثبت بستري و مثبت و مرگ مثبت يا مرگ در اثر بيماري‌هاي ديگر مانند آنفلوآنزا را نشان مي‌داد. هم براي مراکز و هم براي مددجوياني که درسطح جامعه بودند اين موارد ثبت مي‌شدند. با اين وجود آمار و ارقام کشور ما با کشورهاي ديگر در حوزه سالمندان هم‌خواني نداشت و کمتر بود. حتي ما نسبت به اين موضوع شک کرديم که شايد مسئولان اين مراکز موارد مذکور را در سامانه ثبت نکرده‌اند.
نام:
ایمیل:
* نظر: