کد خبر: ۳۳۵۲
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
موضوع تغییرات در جایگاه بازیگران نظام بین الملل در جهان پسا کرونا از جمله مباحثی است که هرچه از زمان شیوع این ویروس می گذرد اهمیت آن بیشتر شده و گمانه زنی ها نیز افزایش یافته است.

موضوع تغییرات در جایگاه بازیگران نظام بین الملل در جهان پسا کرونا از جمله مباحثی است که هرچه از زمان شیوع این ویروس می گذرد اهمیت آن بیشتر شده و گمانه زنی ها نیز افزایش یافته است.
با توجه به آغاز این ویروس از چین و موقعیت این کشور در روابط بین الملل پیش بینی هایی درباره احتمال تنش میان چین و آمریکا وجود داشت. موضوع مهمی که مطرح می شود انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر 2020 است. با توجه به اینکه ویروس کرونا منجر به بیکاری حدود
30 میلیون نفر در آمریکا شده و محبوبیت ترامپ نیز گفته می شود حدود 10 درصد کاهش یافته است شرایط برای رئیس جمهور ایالات متحده به منظور پیروزی در انتخابات آتی دشوار و پیچیده خواهد شد. همچنین با توجه به برگ برنده ای به نام کره شمالی که در اختیار چین است امریکا
خیلی نمی تواند فشار بر چین را افزایش دهد.
این تنش میان دو طرف درحالی است که موقعیت اتحادیه اروپا نیز مورد بحث هایی قرار گرفته به ویژه اظهار نظر جدید نماینده سیاست خارجی این اتحادیه که به نوعی حاکی از تمایل اروپا در تجدید نظردر روابط با چین است. با این حال اتحادیه اروپا تصمیمات خود را براساس برخی ملاحظه کاری‌ها خواهد گرفت. با توجه به اینکه آمریکا و به ویژه حزب جمهوری خواه چندان مایل به افزایش قدرت اروپایی‌ها نیستند، این اتحادیه برای ایجاد تنوع در روابط خود به روابط با چین نیاز دارد چرا که چین بازار بسیار مناسبی برای کشورهای اروپایی نیز به شمار می‌رود. البته اروپا همچنان بر روابط خود با ایالات متحده و تقویت همگرایی با این قدرت جهانی ادامه خواهد داد و اینگونه نیست که بگوییم واکنش اروپا به برخی فشارهای آمریکا نوعی جدایی را رقم خواهد زد. بنابراین به نظر می‌رسد آینده نظام بین الملل در پساکرونا اگرچه دارای تغییراتی خواهد بوداما محافظه کاری‌هایی در تصمیم گیری رهبران قدرت‌های جهانی مانع از این خواهد شد که تصمیماتی آنی یا تحولاتی یکباره و بزرگ را شاهد باشیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: