کد خبر: ۳۲۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
روند ابتلا به کرونا در کشور، سير نزولي دارد و به‌عنوان مثال روزانه حدود 300 بيمار جديد در تهران شناسايي مي‌شوند، اين در حالي است که تا دو هفته پيش اين آمار حدود 500 نفر بود، اما نکته نگران‌کننده افزايش تعداد موارد بستري در ICU و ابتلاي خانوادگي به ويروس کوويد-19 است.

آرمان ملي- رها معيري: روند ابتلا به کرونا در کشور، سير نزولي دارد و به‌عنوان مثال روزانه حدود 300 بيمار جديد در تهران شناسايي مي‌شوند، اين در حالي است که تا دو هفته پيش اين آمار حدود 500 نفر بود، اما نکته نگران‌کننده افزايش تعداد موارد بستري در ICU و ابتلاي خانوادگي به ويروس کوويد-19 است. بر اساس آمار رسمي اعلام شده از سوي وزارت بهداشت از جمعه (5 ارديبهشت) تا شنبه (6 ارديبهشت) با شناسايي 1134 مورد جديد کروناويروس جديد در کشور، مجموع مبتلايان کوويد19 به 89328 نفر رسيد. موارد بستري اين بيماري در کشور نيز روبه کاهش بوده و 3096 نفر از بيماران مبتلا به کوويد19 در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. در مدت مذکور، 76 بيمار کوويد19 جان خود را از دست دادند و به اين ترتيب مجموع جان باختگان اين بيماري به 5650 نفر رسيد. همچنين تاکنون 68193 نفر از بيماران، بهبود يافته و ترخيص شده‌اند. اما محمدمهدي گويا، رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگيردار وزارت بهداشت در حاشيه نشستي در بيرجند گفت: «شيوع بيماري کرونا در کشور يکسان نيست و در برخي از استان‌هاي مهمان‌پذير و پرتردد همچون آذريايجان‌هاي شرقي و غربي، تهران و فارس شاهد افزايش موارد ابتلا به کرونا هستيم.» محمدحسين قرباني نماينده تام‌الاختيار وزير بهداشت در گيلان نيز صحبت‌هاي او را تاييد مي‌کند و با اشاره به بازگشايي ورودي استان‌ها از تاريخ 31 فروردين گفت: «‌اين يک اشتباه استراتژيک براي عامه مردم بود زيرا تصور کردند که شرايط عادي شده و همين امر باعث شده در محورهاي ورودي لوشان، آستارا و رودسر پيک مبتلايان به کرونا را داشته باشيم.»
افزايش مراجعات خانوادگي
برخي مسئولان هشدار مي‌دهند اين روند شامل همه استان‌ها نمي‌شود و خطر آغاز موج‌هاي جديد ابتلا منتفي نيست. با اين حال ايرج حريرچي، معاون وزير بهداشت درباره برخي اظهارات ضد و نقيض در زمينه وضعيت کرونا در کشور و به‌ويژه در استان‌هايي مانند تهران، گفته است: در اظهاراتي که گفته و بيان مي‌شود از نظر من هيچ‌تناقضي وجود ندارد. روند نزولي در پذيرش بيماران بستري و مرگ و مير در اکثر استان‌هاي کشور وجود دارد، ‌اما نکته مهم اين است که وقتي روزانه 300 بيمار جديد در استان تهران بستري مي‌شود، گرچه نسبت به هفته‌هاي اخير کمتر است، اما باز هم هشداردهنده است. تعداد بيماران بستري در آي‌سي‌يو ما هنوز هشدار‌دهنده است. وي همچنين اظهار کرد: درست است که مرگ و مير ناشي از کرونا در استان‌هاي کشور به زير 100 کاهش يافته، اما هر يک مرگ هشدار‌دهنده است. 90 مورد مرگ در کشور يا 300 مورد بستري در تهران يا 1000مورد بستري جديد در کشور فقط عدد و رقم نيست، بلکه هر يک از اين افراد عزيزان يک خانواده هستند.
لطفا عجله نکنيد
در حال حاضر و با شروع ماه مبارک رمضان مراکز و اماکن مذهبي، مدارس و دانشگاه‌ها تعطيل است، اما به درخواست ستاد ملي مبارزه با کرونا که به رياست حسن روحاني، تشکيل مي‌شود، کسب و کار شهروندان و فعاليت اداره‌هاي دولتي به‌صورت عادي در جريان است. رئيس کل سازمان نظام پزشکي در نامه به رئيس‌جمهور، آخرين تلاش‌هاي اين صنف بزرگ را براي حفاظت از جان مردم در عدم بازگشايي مراکز عمومي بدون در نظر گرفتن همه جوانب به کار بست. در شرح اين نامه آمده است: به‌عنوان نماينده جامعه خدوم پزشکي کشور به استحضار مي‌رساند با توجه به شرايط اپيدميولوژيک کنوني بيماري در کشور و بر اساس اصول مسلم علمي و تجربيات جهاني، هرگونه تعجيل در بازگشايي غيرضروري و غيرقابل‌کنترل مکان‌هاي تجمعي از قبيل اماکن مذهبي، مدارس، دانشگاه‌ها و... موجب گسترش و سرکشي مجدد بيماري و آسيب جان و سلامت مردم و هدر رفتن زحمات گذشته و فرسودگي کادر درماني کشور خواهد شد. يقينا توجه و تبيين دو اصل مهم «حدود ضرورت‌هاي قطعي در بازگشايي اماکن و مراکز» و نيز «امکان نظارت اجرايي و کنترل اصول بهداشتي فعاليت‌ها در آن مراکز» در سياستگذاري و اتخاذ تصميم مستقل و علمي و با رعايت مصالح و اولويت مقوله سلامت مردم توسط آن ستاد محترم مدنظر و عمل قرار خواهد گرفت.
تخلف در حوزه دارو
چندي پيش تعدادي از پزشکان و داروسازان در نامه‌اي به وزير بهداشت، مبني بر استمرار برخي شيوه‌هاي سودجويانه در حوزه دارو ابراز نگراني کردند. وزير بهداشت نيز در نامه‌اي به دکتر محمدرضا شانه‌ساز رئيس سازمان غذا دستور بررسي اين ادعا را صادر کرد. در نامه سعيد نمکي آمده است: «اخيرا مکتوبي توسط تعدادي از افراد صاحب‌نام در حوزه پزشکي، دارويي، اقتصادي و اجتماعي دريافت شد که به تفصيل ضمن اشاره به رفتار فساد ستيزانه و شفافيت‌گراي مديريت کنوني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به‌خصوص در عرصه دارو و توليد و واردات فرآورده‌هاي دارويي، از استمرار بعضي از شيوه‌ها که هنوز منافع جريان‌‌هاي خاص را تامين مي‌‌کند گله‌‌مند بودند. ضروري است دست هرگونه رانتخوار از مجموعه را کوتاه کنيد و در صورت بروز هرگونه فساد بلافاصله بدون مصلحت انديشي برخورد نماييد. افرادي که پايه‌‌هاي رانت و سودجويي گروه‌هاي فشار را تثبيت مي‌‌کنند سريعا جابه‌جا و پرونده‌هايي که حاکي از سوء استفاده و رانت‌جويي است را به مقامات قضائي منعکس نماييد.
نام:
ایمیل:
* نظر: