کد خبر: ۲۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
طیف تندروی اصولگرایی از شورای ائتلاف به اسم شور انتخاباتی خارج شد
بازی پایداری‌ها با اصولگرایان بالاخره به پایان خط خود رسید و راه خود را برای معرفی لیست از آنها جدا کردند. اصولگرایان تلاش زیادی کردند تا پایداری‌ها در این دوره از انتخابات وارد ائتلاف اصولگرایی شود اما باز در این مورد به بن‌بست رسیدند.

الهام برخوردار
بازی پایداری‌ها با اصولگرایان بالاخره به پایان خط خود رسید و راه خود را برای معرفی لیست از آنها جدا کردند. اصولگرایان تلاش زیادی کردند تا پایداری‌ها در این دوره از انتخابات وارد ائتلاف اصولگرایی شود اما باز در این مورد به بن‌بست رسیدند. هرچند از همان ابتدا مشخص بود که وقتی قدرت پایداری‌ها و تعداد نامزدهای آنها نسبت به دوره‌های قبل افزایش پیدا کرده است خیلی محکم‌تر روی شروط خود پافشاری کنند. درست در شرایطی که اکثر اصولگرایان روی سرلیستی قالیباف اجماع کردند، پایداری‌ها از مخالفان و درواقع رقیب اصلی قالیباف در رسیدن به صندلی ریاست بهارستان شدند. آنها که توانستد طی این سال‌ها موانع زیادی را از پیش پای خود بردارند که یکی از آنها علی لاریجانی و حذف او بود، قطعا روی شروط خود مصمم‌تر خواهند بود و انتظار معرفی لیست جداگانه از این طیف تندرو می‌رفت. هرچند آنها خودشان تاکید دارند که همچنان اصولگرا هستند و این افتراق درواقع شور انتخاباتی را رقم خواهد زد، امری که چندان به مزاج اصولگرایان خوش نیامده است.
آیا اصولگرایان از پایداری‌ها عبور خواهند کرد؟
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا معقتد است که اگر این روند جدایی‌طلبی پایداری‌ها ادامه داشته باشند آنها دیگر طیف و جناح اصولگرایی محسوب نخواهند شد چرا که ادامه این روند باعث شکست ائتلاف اصولگرایی و درنهایت شکست در انتخابات خواهد شد.
این فعال سیاسی در گفت‌وگو با «ابتکار» گفت: پایداری‌ها شروطی داشتند و جلسات متعددی با آنها برگزار شد که روی چندین مبحث اختلاف‌نظر داشتند. آنها معتقد بودند که نظرات‌ آنها حتما باید لحاظ شود که حالا مشخص شد آنها با ائتلاف اصولگرایی به نتیجه نرسیدند. بنابراین اگر می‌بینیم که می‌خواهند یک لیست جداگانه معرفی کنند نشان از عدم توافق آنها با اصولگرایان است. البته باید توجه داشت که این خواست آنهاست و از نظر اصولگرایان این لیستی که قرار است از سوی پایداری‌ها معرفی شود به نام و اسم اصولگرایی نخواهد بود. آنها آزاد هستند با هر اسم و عقبه سیاسی وارد انتخابات شوند اما توجه داشته باشند اگر بخواهند با نام اصولگرایی وارد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شوند باید در شورای ائتلاف این جریان قرار داشته باشند.
این فعال سیاسی اصولگرایی خاطرنشان کرد: اگر طیف پایداری باعث شکسته شدن آراء و کل جریان اصولگرایی در این رقابت شوند، باید پاسخگو باشند. چرا که بنا را بر آن گذاشته‌اند که با جمع حرکت نکرده و خودشان انفرادی در مسیر انتخابات گام بردارند و به نوعی افتراق در این جریان سیاسی ایجاد کنند.
مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری پیش از این با تایید «افتراق بین اصولگرایان» گفته بود: ارائه لیست‌های مختلف، وحدت را نفی نمی‌کند و «می‌توان لیست مستقل ارائه داد». در همین راستا روز گذشته مجید متقی‌فر، سخنگوی این تشکل نیز از تعدد لیست‌های اصولگرا در انتخابات حمایت کرد و حتی آن را باعث افزایش شور انتخاباتی دانست.
کنعانی‌مقدم در واکنش به این اظهارات گفت: به نظر من طرح چنین مباحثی توجیحی بیشتر نیست و درواقع برای توجیه رفتار جدایی‌طلبی خودشان چنین مطالبی را بیان می‌کنند. در حالی که ما می‌دانیم اگر یک لیست با التزام و وحدت همه جناح‌های اصولگرایی بسته نشود، احتمال شکسته شدن آراء وجود دارد و البته باید منتظر شکست آن هم باشیم.
در این دوره اصولگرایان با توجه به شکست‌هایی که در دوره‌های قبلی انتخابات داشتند، تلاش زیادی کردند تا این بار یک وحدت درون‌جناحی ایجاد کنند و سازوکاری را طراحی کنند تا دیگر افتراقی در آن ایجاد نشود. بعد از جمنا، اصولگرایان در قالب‌های مختلف در این راستا حرکت کردند که هیچ کدام به نتیجه نرسید و بالاخره شورای ائتلاف مورد موافقت همه طیف‌ها قرار گرفت و در شرایطی که رقیب آنها حضوری بسیار کم‌رنگ و بی‌رمق دارد آنها میدان‌دار انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شدند. در این شرایط جریان اصولگرا تصمیم بر حمایت از قالیباف و نواصولگرایی او گرفت و اجماع بر سرلیستی او بیشتر از دیگر چهره‌ها بود. مذاکرات با قالیباف درنهایت به نتیجه رسید. اما در این میان پایداری‌ها که نسبت به دوره‌های قبل هم قدرت بیشتری کسب کرده و هم کاندیداهای بیشتری در این دوره دارند زیر بار سرلیستی قالیباف نرفتند و از مطالبات خود در جریان اصولگرایی کوتاه نیامدند.
آنها می‌خواهند در تهران سرلیست شوند اما اصولگرایان با مطالبات این طیف تندرو موافقت نکردند. در روزهای گذشته خبرهای زیادی مبنی بر توافق همه جناح‌ها در انتخابات پیش‌ رو بر معرفی یک لیست منتشر شد. اما مصطفی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری در سخنانی بر افتراق در جریان اصولگرایی صحه گذاشت و گفت که ارائه لیست‌های مختلف، وحدت را نفی نمی‌کند و «می‌توان لیست مستقل ارائه داد». این سخنان دو پهلوی پایداری‌ها نشان از جدایی دارد اما این جدایی درواقع سهم‌خواهی است و می‌خواهند اسم اصولگرایی همچنان روی آنها باشد. آیا اصولگرایان این‌بار نیز کوتاه می‌آیند و افتراق پایداری‌ها را به جان می‌خرند؟
کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا دراین‌باره گفت: اصولگرایی به دنبال سرلیستی نیست بلکه آنچه که برای ما اهمیت دارد یک لیست واحد است که همه طیف‌ها و جناح‌های اصولگرایی در آن حضور داشته باشند. لیستی که افراد اصلح و معقول در آن حضور داشته باشند و مردم آن را قبول داشته باشند. به نظر من پایداری‌ها مشکلی با ائتلاف در این دوره ندارند بلکه این طیف درواقع مشکل اصلی‌شان شخص آقای قالیباف است و سرلیستی. آنها نمی‌خواهند محمدباقر قالیباف به عنوان سرلیست جریان اصولگرایی معرفی شود.
این فعال سیاسی در ادامه افزود: ما در شورای ائتلاف مسیر خودمان را می‌رویم و پایداری‌ها باید توجه داشته باشند که مردم یک تابلو بیشتر برای جریان اصولگرایی نمی‌پسندند. ما تجربه‌های شکست گذشته را داشتیم. به عقیده من پایداری‌ها همچنان هم به آن صورت که ادعا می‌کنند جدا نشدند و رقابت بیشتر با آقای قالیباف و نواصولگرایی ایشان دارند. جامعه روحانیت مبارز جلسات متعددی با جبهه پایداری و شخص آقاتهرانی داشت. آنها یک سری خطوط قرمز داشتند که نمی‌شد آنها را لحاظ کرد. در حال حاضر توافق در جریان اصولگرایی با قالیباف است تا جبهه پایداری.
نام:
ایمیل:
* نظر: