کد خبر: ۱۵۸۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
بلیت فروشی برای حضور زنان در ورزشگاه آزادی
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ی: ورود زنان به استادیوم آزادی یک گام به پیش است.بالاخره بعد از سال‌ها مطالبه گری زنان درباره ورود آزاد به ورزشگاه‌ها، با پیگیری‌های مسئولان دولت ، نمایندگان مجلس و فعالان حوزه زنان، درهای ورزشگاه آزادی به روی زنان گشوده شد.

مهسا قوی قلب
خبرنگار
بالاخره بعد از سال‌ها مطالبه گری زنان درباره ورود آزاد به ورزشگاه‌ها، با پیگیری‌های مسئولان دولت ، نمایندگان مجلس  و فعالان حوزه زنان، درهای ورزشگاه آزادی به روی زنان گشوده شد. پس از اعلام باز شدن سایت تا دیشب حدود 4هزار بلیت فروخته شده البته با وجود ظرفیت یکصدهزار نفری استادیوم هنوز این رقم، بسیار پایین است؛ این در حالی است که تا همین جا هم به‌نظر می‌آید گام‌های بسیار مثبتی برداشته شده است و بخشی از زنانی که مشتاق ورود به استادیوم بودند از این اتفاق بسیار خرسند هستند.
معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری ضمن ابراز خرسندی از برآورده شدن بخشی از مطالبات زنان به «ایران» می‌گوید: به حمد الهی، توانستیم طی سال‌های متمادی در مراحل مختلف، مطالبات و خواست‌ها و انتظارات زنان را در قالبی که واقعاً با قوانین، شرع و ضوابط همخوانی داشته باشد، برآورده کنیم. نمونه آن هم روز پنجشنبه ابلاغ نهایی لایحه تابعیت ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی بود که به نتیجه رسید.
به‌گفته معصومه ابتکار، موضوع استادیوم مطالبه بخشی از زنان ایرانی است که با تدابیری که پیش‌بینی شد و اقدامات انجام گرفته مشکلات تا اندازه زیادی برطرف شد. تنها در دولت دوازدهم دو سال پیگیر فراهم کردن زیرساخت‌ها بودیم، آقای سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان هم در خصوص ایجاد زیرساخت‌های لازم تلاش‌های زیادی داشتند.
وی در ادامه می‌افزاید: در ابتدای دولت شیوه نامه‌ای داشتیم که ابعاد مسأله از جمله زیرساخت‌ها، مسائل انتظامی، بحث هواداران و فضای فرهنگی مناسب در آن لحاظ شد، لازم است هواداران حضور زنان در ورزشگاه را در نظر داشته باشند، البته در بازی‌های بین‌المللی نگرانی‌ها کم‌تر است. البته چند ماه پیش هم مواردی داشتیم که زنان در استادیوم حضور داشتند اما به این صورت که بلیت‌ها آزادانه فروخته شود، اولین بار است که اتفاق افتاده و همین گواهی این است که یک قدم به پیش رفته‌ایم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه ورزشگاه‌ها باید سالم‌ترین فضاهای جامعه باشند، ادامه می‌دهد: باید برای دستیابی به نشاط بیشتر، به ترویج فرهنگ ورزش کمک کرد. ورود به استادیوم مطالبه بخشی از زنان ایرانی بوده که محقق می‌شود.
البته متأسفانه در عرصه ورزش          بهره‌برداری‌هایی از برخی نقاط می‌شود و این تصور را القا می‌کنند که خانم‌های ایرانی نمی‌توانند وارد ورزشگاه شوند. از این بابت بسیار آزرده خاطر می‌شوم چون زنان ما با حجاب و حفظ ضوابط در عرصه ورزش فعالانه حضور دارند و مدال می‌آورند. در بازی‌های آسیایی یک سوم تیم دختران هستند و جالب اینجا است یک سوم مدال آوران را هم دختران تشکیل می‌دهند. وقتی رئیس کمیته بین‌المللی المپیک قول می‌دهد که نیمی از ورزشکاران هیأت اعزامی خانم‌ها باشند، یعنی خیلی در این حوزه پیشرفت کرده‌ایم. این موضوع نه تنها برای زنان ایرانی پیشرفت محسوب می‌شود بلکه در سطح بین‌المللی هم انعکاس مثبتی در جهت باز شدن ورود ورزشکاران زن مسلمان داشته است.
ابتکار با تأکید بر اینکه تا همین چند سال پیش زنان به‌دلیل نوع حجاب و پوشش اجازه شرکت در مسابقات بین‌المللی نداشتند، بیان می‌کند: پس از انجام طراحی‌های مناسب برای لباس خانم‌ها چند سال است که زنان محجبه مسلمان هم در عرصه‌های بین‌المللی فعالیت‌های چشمگیری دارند. البته در این چند سال اخیر هم حضور زنان در پارک‌ها و انجام ورزش‌های همگانی بیشتر شده، ارتقای فرهنگ ورزش همگانی اهمیت بالایی دارد، از طرفی هم شاهد تعدد ساخت پارک‌های بانوان هستیم که در آن فضاها زنان می‌توانند بدون حجاب و با پوششی آزاد ورزش کنند هرچند هنوز تعداد چنین پارک‌هایی خیلی کم است.
او با اشاره به بحث شاخص‌های عدالت جنسیتی می‌گوید: به‌طور خاص در خصوص سند ارتقای وضعیت زنان، بحث عدالت در فضاهای ورزشی برای زنان لحاظ شده است. بازگشت ورزش به دوره ابتدایی دختران هم جای خوشحالی زیادی دارد، پس از تلاش‌های مستمر معاونت امور زنان و خانواده تاکنون 76 هزار معلم در حوزه تربیت بدنی آموزش دیده‌اند.
وی در خاتمه با بیان اینکه به احتمال زیاد در بازی پنجشنبه حاضر می‌شوم، اضافه می‌کند: چالش‌ها در زمینه‌های مختلف وجود دارد اما پیشرفت‌ها نشان‌دهنده همدلی حاکمیت در خصوص بهبود وضعیت زنان و خانواده است و ثابت‌کننده همت زنان ایرانی است که از مطالبه گری کوتاه نمی‌آیند.

بـــــرش
با من به ورزشگاه بیا

ساعتی پس از آغاز فروش آن‌لاین بلیت بازی فوتبال ایران و کامبوج، زنانی که موفق به خرید بلیت شده‌اند با هشتگ ‌های «بازی ایران - کامبوج با زنان»، «با من به ورزشگاه بیا» و «زنان_ورزشگاه» این خبر را در شبکه‌های اجتماعی فراگیر کردند. جایگاه بنفش فروش اینترنتی بلیت ورزشگاه به زنان اختصاص داشت که در همان دقایق اولیه به یکی از عکس‌های محبوب کاربران شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد. بسیاری از زنان بعد از خرید بلیت این عکس را به نشانه موفقیت منتشر کردند.
 یکی از کاربران تویترنوشت: این تصویر نخستین بلیتی است که برای تماشای فوتبال، از نزدیک، در ورزشگاه آزادی خریده‌ام. شعفی وصف‌نکردنی و بغضی در گلو. پنجشنبه، ما زنان، در آزادی؟ خواب‌هایمان دارد تعبیر می‌شود. برخی از کاربران مرد هم در این شادی سهیم شدند و برای زنان نوشتند: «خانومای عزیز برین سایت از قسمت بنفش رنگ بلیتی که حق شماست رو بخرین.امیدوارم بهتون خوش بگذره». کاربران زنان هم درباره واکنش مردان نوشتند: از دیشب مردان خانواده خودم و دیگر مردهارو دیدم که با ذوق، بلیت خریدند تا یا برای اولین بار یا بعد از سال‌ها، این بار با زنان به ورزشگاه برن. پنجشنبه، ورزشگاه به حضور بیشتر مردان و البته چه بهتر که مردانی آگاه و برابری‌خواه، نیاز داره. برخی از چهره‌های سیاسی هم به این حضور زنان در ورزشگاه آزادی واکنش دادند.
فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نوشت: بالاخره هرچند با محدودیت و قطره‌چکانی اما راه ورود زنان به استادیوم آزادی باز شد. معصومه ابتکارمعاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری هم در صفحه شخصی خودش نوشت: زنان مطالبات متعدد و متفاوتی دارند و حضور در ورزشگاهها هم یکی. در جامعه‌ای همدل، تلاش خودشان و مسئولان در کنار هم پاسخگوی مطالبات خواهد بود. در ایران ما فرصت‌های همدلی فراوان است خدا را شکر.‌‌..
نام:
ایمیل:
* نظر: