کد خبر: ۱۲۲۷۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
بورس تهران در جریان معاملات این هفته با کاهش ۴.۷ درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و افزایش ۲۶۵ درصدی خروج جریان پول حقیقی از سهام مواجه بود. در این هفته تراز شاخص کل ریزش داشت و تراز شاخص هم‌وزن بورس تهران پایین‌تر از سطح انتهایی هفته گذشته ایستاد.


بورس تهران در روز ابتدای این هفته شاهد خروج ۹۳۴ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و فرار سرمایه حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در انتهای هفته قبل تراز ۳ همتی را تجربه کرده بود؛ در روز ابتدایی این هفته وارد سطح ۶ همتی شد، اما روز چهارشنبه این هفته به کانال ۳ همتی سقوط کرد.

به گزارش اقتصاد نیوز، در این هفته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۴.۷ درصد کاهش به نسبت هفته قبل تا سطح ۵ هزار و ۸۶ میلیارد تومانی پایین آمد. برآیند جریان پول حقیقی در هفته اول دی ماه منفی هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان بود و هفته دوم دی به منفی ۸۷۸ میلیارد تومان رسید و در هفته سوم دی خالص تغییرات مالکیت حقیقی تا منفی ۴۲۲ میلیارد تومان کاهش داشت.

 

در هفته قبل بار دیگر خروج جریان پول حقیقی اتفاق افتاد و از شدت بیشتری برخوردار بود و شاهد خروج ۸۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام بودیم. در این هفته شدت خروج جریان پول حقیقی به سطح ۳ هزار و ۹۴ میلیارد تومان رسید که ۲۶۵ درصد به نسبت هفته قبل افزایش داشت.

تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته قبل دو میلیون و ۱۸۵ هزار و ۹۷۹ واحد بسته شد و در روز انتهایی این هفته تا سطح ۲ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۶۴ واحدی کاهش داشت و بازدهی منفی ۲.۸۶ درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هم‌وزن بورس تهران نیز که در هفته چهارم دی ماه بازدهی ضعیف‌تری نسبت به شاخص کل داشت؛ در این هفته عملکردی انفجاری داشت و ۴.۵۱ درصد کاهش تراز یافت.

بازار سهام مهر و آبان ماه امسال را با رکود شدید معاملات سهام پشت سر گذاشت و در آذر ماه در دو مرحله عطش صعودی خود را نشان داد، اما با وجود تنش‌های سیاسی خاورمیانه افزایش شدید ریسک سیاسی اوراق سهام، ضربه محکمی به روند صعودی شاخص‌های سهامی وارد شد. هفته اول بهمن ماه نیز برای بورس تهران خوش یمن نبود و شاخص‌های سهامی یکی از نوسانات منفی سنگین در ماه‌ها اخیر خود را تجربه کردند.

شرایط بازار سهام؛ قبل از آغاز اولین هفته بهمن‌ماه

بورس تهران هفته اول بهمن ماه را با سطح حمایتی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل و سطح حمایتی ۷۲۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز خواهد کرد. در صورتی که روز شنبه هفتم بهمن ماه، شاخص‌های سهامی با افت تراز مواجه شوند؛ هفته دوم بهمن‌ماه از رشد تراز شاخص‌های سهامی محروم می‌شود، اما با ثبت رشد تراز در روز ابتدایی، احتمال گذر مجدد از سطح ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی شاخص کل و تراز ۷۵۰ هزار واحدی هم‌وزن افزایش می‌یابد. ریزش شاخص‌های سهامی در هفته گذشته بخشی از هیجانات بازار سهام را تخلیه کرده است و با این اوصاف در صورت عدم افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و یا رشد قیمت ارز و طلا در بازار آزاد امکان جبران روند اولین هفته بهمن ماه در هفته آتی وجود دارد.

در روز‌های اخیر شاهد افزایش چالش‌های سیاسی نظامی در خاورمیانه بودیم. افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی در خاورمیانه یکی از اصلی‌ترین عامل‌های از دست رفتن سطح حمایتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی شاخص کل و افت ارزش معاملات در هفته‌های اول و دوم دی ماه و هفته اول بهمن بود.

رشد ریسک سیاسی بازار سهام در کنار کاهش ظرفیت تولیدات پتروشیمی‌ها با محدودیت‌های گاز خوراک و علاوه بر آن اثر منفی کوتاه مدت افزایش نرخ ارز و طلا در بازار ازاد را می‌توان اصلی‌ترین سیگنال‌های منفی هفته پیش‌رو برآورد کرد. با این تفاسیر، همچنان اصلی‌ترین سیگنال برای تشخیص آغاز روند صعودی قدرتمند شاخص‌های سهامی سطح ۷ یا ۸ همتی ارزش معاملات خرد است.

در این هفته یکی از عواملی که اثرگذاری بالایی بر روند بازار سهام خواهد داشت؛ تقاضای دلار و طلا در مرکز مبادله و بازار آزاد خواهد بود. در این شرایط پیش بینی می‌شود هفته آتی، سطح ارزش معاملات خرد در مدار ۳ تا ۷ همتی قرار گیرد و بازار سهام در انتظار واکنش شاخص‌ها و ارزش معاملات به تخلیه شوک‌های سیاسی از رفتار معامله‌گران باشد.

برچسب ها: بورس
نام:
ایمیل:
* نظر: