نسخه چاپی
روند افزایشی قیمت دلار در روزهای بعد نیز ادامه داشت، به طوری که تا روز دوشنبه، ۱۷ مهرماه قیمتها از کانال ۵۲ هزار تومان هم عبور کرد.
اما در روزهای میانی هفته با تغییر در سیگنالهای سیاسی روند افزایشی متوقف شد و نمودار قیمت این ارز تغییر فاز داد. به عبارتی، بازارساز در این دوره سعی کرده با بمباران اخبار آزادسازی ارزهای بلوکه شده و خبردرمانی تا حدودی جلوی نوسانات ارزی را بگیرد و قیمت دلار را کنترل کند.
سیگنال جدید سیاسی با بازار ارز
دیروز خبری به نقل از روسایکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر در حاشیه اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول درباره داراییهای ارزی ایران در قطر منتشر شد.
محمدرضا فرزین، رییسکل بانک مرکزی در دیدار با رییسکل بانک مرکزی قطر عنوان کرد: با توجه به اینکه منابع ارزی آزاد شده ایران در قطر از طریق سوئیفت و با گشایشهای LC قابل استفاده است لذا هم اکنون ارتباطات فنی بین بانکهای قطری و ۶ بانک ایرانی در حال جریان است و بانکهای عامل با برقراری این ارتباطات فنی، دستور پرداختهای لازم را ارسال و عملیاتی میکنند.
فرزین با اشاره به محورهای توافق قبلی ایران با قطر درباره نحوه استفاده از این منابع ارزی در ۶ بانک ایرانی در قطر، بر تسریع موضوع به منظور شروع پرداخت در هفته آینده تاکید کرد.
شیخ بندر بنمحمد بن سعود آل ثانی، رییسکل بانک مرکزی قطر نیز در این دیدار تاکید کرد: قطر به کلیه تعهدات خود با ایران پایبند است و هیچ مانعی در توسعه روابط بانکی دو کشور وجود ندارد.
رئیسکل بانک مرکزی قطر با اشاره به اقدامات اساسی و خوبی که طی روزهای گذشته درباره استفاده از منابع ارزی ایران در قطر انجام شده است گفت: شایعات مطرح شده در این باره طی یکی دو روز گذشته ارزش واقعی ندارد و بیشتر یک شوخی و بازی رسانهای بود.
پیش از این روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در یکی از شمارههای اخیر خود ادعای جدیدی را در رابطه با دلارهای ایران مطرح کرده بود. در گزارش این روزنامه نوشته شده بود: «آمریکا و قطر توافق کردند تا زمان انجام تحقیقات در مورد حمله حماس به اسرائیل، جلوی دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلار موجود در بانکهای قطر گرفته شود.»
آخرین قیمت دلار در بازار
در هفته گذشته هر دلار آمریکا در نهایت تا مرز کانال ۵۰ هزار تومان پایین آمد و روی رقم ۵۱ هزار و ۱۷۰ تومان ایستاد.
آنطور که در روند بازار مشاهده میشود، در حال حاضر برخی از خریداران دلار در لاک احتیاطی فرو رفتهاند و به نوعی، معاملهگران در انتظار اخبار سیاسی یک هفته آینده هستند. فعالان بازار ارز عنوان میکنند: با وجود افزایش قیمت دلار اما روند عرضه و تقاضا در بازار در تعادل قرار داشت. این در حالی است که رصد اخبار توسط معاملهگران ضربانهای خرید و فروش در بازار ارز را مشخص کرد.
با این وجود بسیاری از فعالان بازار ارز احتمال بازگشت این اسکناس به کریدور ۴۰ هزار تومانی را کم میدانند. آنها معتقدند در صورتی که اخبار مساعد در حوزه رفع تحریمها و مذاکرات برجام روانه بازارها شود دلار به قیمت ۴۹ هزار تومانی قبلی برخواهد گشت. این عده احتمال وقوع این رخداد را نیز بسیار کم میدانند.
معاملهگران حرفهای در حال حاضر ترجیح میدهند در بازار پرتلاطم روزهای اخیر همچون خریداران عجول روزهای اخیرنقره داغ نشوند.
در این میان، عدهای از معاملهگران مدعی هستند که در شرایط فعلی خریدار در بازار نایاب شده است.