نسخه چاپی
شاخص کل بورس درحالی نسبت به روز گذشته نزولی پنج درصدی را تجربه کرده است که برخی این سوال را مطرح کردهاند که آیا سازمان بورس موظف است نسبت به بسته شدن بازار اقدام کند یا خیر؛ موضوعی که یک حقوقدان بازار سرمایه به آن پاسخ داد.
بورس تهران در جریان معاملات امروز تا لحظه تنظیم این مطلب، با ریزش 121 هزار و 922 واحدی روبرو شده است.
شاخص کل بورس با افت 5 درصدی به سطح 2 میلیون و 318 هزار و 244 واحد کاهش یافته است. شاخص کل هموزن نیز با ریزش بیش از 35 هزار واحدی به عدد 804 هزار واحدی رسیده است. بازدهی این شاخص نیز منفی 4.21 درصد بوده است.
این درحالی است که براساس شنیده ها،جلسه هیات مدیره بورس تهران جهت توقف معاملات بازار سرمایه تشکیل شده است.
اما نکته قابل تامل اینجاست که چنین ریزشی در بازار سرمایه بی سابقه بوده و به گفته برخی از کارشناسان تنها در شرایط خاص مانند خطر جدی جنگ یا تنشهای سیاسی منطقی خواهد بود.
برهمین اساس، طبق دستورالعمل اجرایی شرایط اضطراری بورس، سازمان بورس می تواند با ریزش 5 درصدی شاخص کل، معاملات در بورس را متوقف کند.
حمید اسدی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بستن بازار شرایط خاصی دارد، عنوان کرد: این اقدام فرمول و الزامات قانونی خاص دارد. طبق بند سه ماده چهار دستورالعمل نحوه تشخیص شرایط اضطراری موضوع ماده ۳۲ قانون بازار اوراق بهادار در صورتی که بازارهای بورس یا خارج از بورس (بازار پایه) در طول یک روز معاملاتی بیش از پنج درصد کاهش داشته باشد، سازمان بورس و اوراق بهادار مجاز است با تشخیص شرایط اضطراری موضوع را برای تصمیم گیری جهت تعطیلی سه روزه بازار سرمایه در شورای عالی بورس مطرح کند.
وی ادامه داد: در صورت تصویب در شورا بازار سرمایه می تواند سه روز متوقف شود. البته نبستن بازار نیز تخلف نیست.
بر اساس این گزارش، شاخص کل بورس تا این ساعت نسبت به روز گذشته بیش از پنج درصد کاهش داشته است.