کد خبر: ۶۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
یکی از مهمترین اتفاقاتی که اخیرا درباره مسئله واکسیناسیون در کشور افتاده کمبود چشمگیر واکسن برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا به شهروندان دارای اولویت از جمله سالمندان است.




به طوری که آن‌ها هنگام مراجعه به مراکز درمانی برای زدن دوز دوم واکسن با جمله «واکسن نداریم» مواجه می‌شوند. از همین رو چالش تامین دوز دوم واکسن کرونا از سوی برخی مسئولان وزارت بهداشت، بسیاری از شهروندان را دچار نگرانی و سردرگمی کرده است. حال در این شرایط خبر می‌رسد که این واکسن‌ها که بسیاری چشم انتظار آن هستند صرف ستادهای انتخاباتی شده است. موضوعی که واکنش‌های انتقادی را در پی داشته است. البته از زمانی که واکسن کرونا وارد ایران شد انتظار می‌رفت که این چنین مورد سوءاستفاده قرار بگیرد کما اینکه پیشتر هم شاهد بودیم که برخی از مدیران شهرداری و کارکنان صدا و سیما بدون آنکه در اولویت تزریق واکسن باشند، واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
> ردپای واکسن سالمندان در ستادهای انتخابات
در خصوص استفاده از واکسن کرونا در ستادهای انتخاباتی تجارت نیوز طی گزارشی می‌نویسد: «به دستور رئیس جمهور و مصوبه ستاد مقابله با کرونا قرار بود حدود یک میلیون کارگزار انتخابات کشور، واکسن کرونا بزنند اما نزده‌اند چون واکسن نبوده. اما حالا خبر رسیده که واکسن سالمندان به ستادهای انتخاباتی رفته است.
> واکسن اسپوتنیک زدند؟

سهیل. ف یکی از افراد فعال در ستاد انتخاباتی... است که می‌گوید دو هفته قبل واکسن کرونا زده. واکسن اسپوتنیک روسیه. محمد. ب یکی دیگر از افرادی است که می‌گوید برادرش در ستاد انتخاباتی .... فعال بوده و به او هم پیشنهاد داده که می‌تواند از سهمیه این ستاد برای واکسیناسیون استفاده کند. مریم. د هم می‌گوید برادرش از اعضای فعال یکی از ستادهای انتخابات استان تهران
است و او هم واکسن اسپوتنیک زده است. او می‌گوید اطلاع موثق دارد که برخی از روسا و اعضای فعال ستاد انتخابات واکسن زده‌اند. اما جز این اخباری که به دست تجارت‌نیوز رسیده است، اخبار رسمی دیگری هم وجود دارد که اعضای ستاد انتخابات وزارت کشور در استان‌های مختلف رسما اعلام کرده‌اند که واکسن کرونا زده‌اند.
> واکسیناسیون ۳۴ هزار نفر در هرمزگان؟
یکی از این افراد رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی است که ۱۷ خردادماه به ایرنا گفته بود: ۱۵۰ نفر از اعضای این ستاد واکسن زده‌اند و از هفته آینده (یعنی هفته جاری) واکسیناسیون دیگر اعضای شعب اخذ رای در استان آغاز می‌شود. او گفته بود تعداد این افراد «چند ده هزار نفر» است. ستاد انتخابات هرمزگان هم ۱۴ خرداد ماه خبر داد تزریق واکسن کرونا به اعضای ستادها در شهرستان‌ها انجام شد. او گفته بود تعداد عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی انتخابات در هرمزگان حدود ۳۴ هزار نفر است. در مرحله اول اعضای ستادها در شهرستان‌ها و بخشداری‌ها واکسن دریافت کرده‌اند و واکسیناسیون باقی این افراد هم در حال انجام است. اگرچه او نگفته چه تعداد از این ۳۴ هزار نفر واکسن کرونا زده‌اند. این تنها بخشی از آمار تایید شده تزریق واکسن کرونا به اعضای ستاد انتخابات استان‌هاست. روسای ستاد انتخاباتی استان‌های دیگر هم گفته بودند واکسیناسیون اعضای این ستادها در دستور کار است و قرار است انجام شود. از لرستان و کردستان و قزوین گرفته تا دیگر استان‌ها. استان‌هایی که اعضای ستاد آن‌ها بین ۵ تا ۴۰ هزار نفر هم عنوان شده بود. البته رئیس ستاد انتخابات کشور گفته امسال ۷۲ هزار شعبه اخذ رای در کشور وجود دارد و بیش از یک میلیون نفر در ستاد انتخابات استان‌ها در حال فعالیتند. به عبارتی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا واکسیناسیون کل یک میلیون نفر بوده است. اما اینکه چند نفر از این یک میلیون نفر واکسن زده‌اند، یا اینکه چند دوز واکسن کرونا به ستادهای تبلیغاتی کاندیداها رفته مشخص نیست. اما تاکنون چند دوز واکسن کرونا وارد کشور شده و چند میلیون دوز واکسن تزریق شده است؟ سیامک پیربابایی، عضو اتاق ایران چندی پیش اعلام کرد از بهمن ۹۹ تا ۲۴ اردیبهشت سال جاری، حدود ۵/۷ میلیون دوز واکسن کرونا به کشور وارد شده است. براساس آمارهای وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا ۴/۸ میلیون دوز این واکسن‌ها تزریق شده است. اما با وجود آنکه ۹۰۰هزار دوز واکسن هنوز تزریق نشده بود، روند واکسیناسیون در بسیاری از شهرها و مراکز متوقف شده است. پس ۹۰۰ هزار دوز از واکسن‌های وارداتی کجاست؟
> اعضای ستاد انتخابات واکسن ایرانی زده‌اند؟
البته مقامات وزارت کشور تزریق واکسن کرونا را رد می‌کنند. مثلا روح‌اله جمعه‌ای، مشاور وزیر کشور در توییتی اعلام کرده بود: «قرار است واکسن کارگزاران انتخاباتی از طریق بخش خصوصی و واکسن ایرانی تامین شود.» اما واکسنی که این افراد دریافت کرده‌اند، واکسن ایرانی است یا واکسن وارداتی بخش خصوصی؟ یا اینکه سهمیه واکسن سالمندان است که اتفاقا روند آن دقیقا از دو هفته قبل به این سو متوقف شده است؟ ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو می‌گوید: «واکسن بخش خصوصی هنوز وارد نشده و واردات آن حداقل دو هفته دیگر طول می‌کشد. بنابراین اگر انتخابات به دور دوم بکشد، ستاد انتخابات می‌تواند از واکسن بخش خصوصی استفاده کند.» اگرچه به گفته ناصر ریاحی «۱۰۰ هزار دوز واکسن وارداتی بخش خصوصی سهم کارگران بخش صنعت است» نه اعضای ستادهای انتخاباتی. آیا اعضای ستاد انتخابات واکسن ایرانی زده‌اند؟ روح‌اله جمعه‌ای، مشاور وزیر کشور می‌گوید: «تولید واکسن ایرانی هنوز به حدی نرسیده که بتوانیم آن را به اعضای ستاد انتخابات بزنیم.» پس واکسیناسیون با واکسن ایرانی هم منتفی است. قطعا نه ستادهای انتخاباتی کاندیداها و نه ستاد انتخابات کشور هم مستقلا برای خود واکسنی وارد نکرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت بخشی از ۹۰۰ هزار دوز واکسن کرونای وارداتی سر از ستادهای انتخاباتی کاندیداها و ستاد انتخابات کشور درآورده است. اگرچه روح‌اله جمعه‌ای، مشاور وزیر کشور این موضوع را قویا رد می‌کند و می‌گوید قرار بود کل اعضای ستاد انتخابات کشور واکسن بزنند. اما واکسن ایرانی که نبود. چین و روسیه هم بدقولی کردند و واکسن جدیدی وارد نشد. پس هیچکدام از این اعضا از طریقی که ما می‌خواستیم واکسن کرونا نزده‌اند.
> فعلا واکسن نداریم!
اما از طرق دیگر چطور؟ مانند همان شیوه‌ای که ۳۰۰۰ کارمند صداوسیما واکسن کرونا زدند؟ او می‌گوید ممکن است از طریق دیگری انجام شده باشد. ما در جریان نیستیم. اما مسئله این است که هم پیگیری‌های تجارت‌نیوز و هم اخبار رسانه‌های رسمی نشان می‌دهد که برخی از اعضای ستادهای کاندیداها و برخی از اعضای ستاد انتخابات استان‌ها واکسن کرونا زده‌اند. نکته جالب‌تر این است که واکسیناسیون سالمندان درست از دو هفته قبل متوقف شد. درست از زمانی که کم کم اخباری از ضرورت واکسیناسیون اعضای فعال در انتخابات شنیده شد.
> واکنش کاربران
حالا این موضوع مورد اعتراض کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.
یکی از کاربران در این مورد نوشته است: «با این وضعیت کیفی و کمی واکسیناسیون حالا حالاها در خدمت کرونا هستیم».
دیگری نوشت: «دقت دارید که بیشترمون از واکسیناسیون منظم سراسری برای همه
(از جمله خودمون) ناامیدیم و در نهایت راضی شدیم به واکسن زدن پدر و مادرهامون؟ که اونهم فعلا منتفی شده و در اختیار ستادهای انتخاباتی قرار گرفته سطح امید در همه عرصه‌های زندگی ما همین روند رو طی می‌کنه».
یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «خیلی از سالمندان که دوز اول واکسن زدن، حالا برای دوز دوم موندن چیکار کنن چون واکسن نیست. از اون طرف خبرگزاری‌ها می‌گن خیلی از اعضای ستادهای انتخابات و بعضی‌های دیگه این دو هفته اخیر واکسن زدن. واکسن ایرانی تازه امروز تایید گرفته. یعنی دوز دوم واکسنِ اون بیچاره هارو زدن به اینا!»
کاربران دیگر نوشته اند: «توقف واکسیناسیون کرونا در ایران، خطر شیوع موج پنجم را به همراه دارد. با اینکه اعلام شده بود فاصله زمانی بین تزریق دوز اول و دوم ۲۸ روز است اما حالا این ۲۸ روز برای برخی از سالمندان تمام شده و این در حالی است که هنوز موفق به دریافت دوز دوم نشده‌اند»، «چقدر درد داره وقتی سالمندان دوز دوم واکسن ندارن که بزنند اما ستادهای انتخاباتی به راحتی سهمیه آن‌ها را استفاده می‌کنند».
نام:
ایمیل:
* نظر: