تزریق قطره چکانی واکسن کرونا و چرایی تأخیر در تزریق واکسنهای وارداتی از جمله پرسشهای بحث بر انگیزی است که این روزها در پی طغیان بیسابقه ویروس کرونا درمحافل علمی و پزشکی کشورمطرح است تا جایی که انتقادها به بحثهای پیرامون عدد و رقمهای واردات واکسن کرونا، توزیع، تزریق و گروههای دریافت کننده واکسن و چگونگی نظارت بر تزریق واکسن کرونا از سوی افکار عمومی بیشتر شده است.
همچنین کاربران شبکههای اجتماعی هم بهدنبال خیز بیسابقه ویروس کرونا و افزایش روند ابتلا و فوتیها از شفاف نبودن آمارهای وزارت بهداشت در این باره سخن میگویند. البته متخصصان حوزه سلامت و تحلیلگران اجتماعی در این باره معتقدند دسترسی به واکسن نسخه مهم عبور از وضعیت فعلی است. این مطالبه در حالی مطرح میشود که رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا نیز چندی پیش از وزارت بهداشت درخواست کرد اطلاعات مربوط به اعداد و ارقام میزان واکسنهای وارداتی و هر آنچه را که تاکنون تزریق شده است در دسترس مردم قرار دهند. با وجود این طبق اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از زمان شروع واکسیناسیون سراسری در ایران یعنی در ۲۱ بهمن ماه ۹۹ و تا ۲۵ فروردین ماه از مجموع ۸۹۵هزار دوز واکسن توزیع شده، میزان واکسنهای تزریق شده ۴۶۲هزار و ۶۴۲ دوز بوده که این رقم در ۲۶ فروردین ماه با افزایش حدود ۵۲۰۰تایی به ۴۶۷هزار و۸۷۱ دوز رسیده است که از این میزان تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. دیروزهم وزیر بهداشت در این باره گفت آنچه که روسها برای واکسن به ما دادند با هزار
کش و قوس ۴۰۰ هزار دوز بود.همزمان با چینیها نیز ما وارد مذاکره شدیم که آنها درخواست داشتند مرحله ۳ بالینی را در کشور ما انجام بدهند که زیر بار این موضوع نرفتیم و تنها راه آزمایش روی مردم را ساخت مشترک واکسن با چینیها ذکر کردیم. البته در ادامه قرار شد واکسن داخلی را در مرحله ۳ انجام دهیم که این کار را با رضایت مردم انجام خواهیم داد . به هر حال با چینیها قرارداد خرید ۴۲۰ هزار دوز واکسن را انجام دادیم که ۲۰۰ هزار به ما دادند و قراردادی با هندیها برای خرید ۲ میلیون دوز واکسن بستیم که پول ۵۰۰ هزار دوز آن را پرداخت کردیم و آنها ۱۲۵ هزار دوز را به ما دادند و ۳۷۵ هزار دوز دیگر در زمان حمل در فرودگاه دهلی هند به دستور دادستان این کشور متوقف شد که هنوز هم در سردخانه فرودگاه هند قرار دارد. سعید نمکی افزود: با کواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن قرارداد بسته و پول آن را نیز پرداخت کرده بودیم و قرار بود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز تا قبل از سال به ایران برسد که با تأخیر سه هفتهای ۷۰۰ هزار دوز به ما دادند. وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰۰ هزار نفر را در کشور واکسینه کردهایم، گفت: واکسیناسیون ۸۰۰ هزار نفر را آغاز کردهایم و انشاءالله با کمک بسیج و طرح شهید سلیمانی واکسیناسیون ادامه خواهد یافت.