کد خبر: ۴۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
در حالی که قیمت مسکن روند رو به رشدی داشت، یک باره متوقف شد اما باید بدانیم که این مهم مقطعی است و افزایش ساخت و ساز، تولید مسکن و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا بر کاهش قیمت خانه تاثیر بسزایی دارد.


در حال حاضر سالانه به یک میلیون واحد نیاز داریم که معمولا ۳۰۰ هزار واحد آن را مردم و ۲۰۰ هزار واحد دیگر در روستاها ساخته میشود، از این رو سالانه با کمبود ۵۰۰ هزار مسکن مواجه هستیم از طرفی بر اساس سرشماری سال ۹۵ ، ۶/۵ میلیون مستاجر در کشور وجود دارد بر همین اساس جهت کنترل قیمت مسکن ضمن برقراری تعادل در عرضه و تقاضا باید بازار مسکن را از سفتهبازی خارج کنیم که راه حل آن نیز در ساماندهی و نظارت بر بنگاههای معاملات املاک و سایتهای غیر قانونی است. در این شرایط اخذ مالیات برخانههای خالی مولفه اصلی برای پایان دادن به سفته بازی در بازار مسکن است. به همین دلیل از انبوه سازانی که مسکن را در اختیار مردم قرار میدهند حمایت میکنیم، اما باید از افرادی که خانهها را برای سفته بازی خالی نگه میدارند مالیات اخذ کنیم. بر اساس سرشماری سال ۹۵ ، دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خالی در کشور وجود دارد که ۵۰۰ هزار واحد آن در تهران است، البته این آمار به اصلاح هم نیاز دارد چرا که تعداد واحدهای خالی در شهرهای جدید بودن زیرساخت باید از آمار مذکور کسر شود. برخی در سایه خلاء نظارتی در بازار مسکن و با هدف سفته بازی خانهها را خالی نگه میدارند اما با طرح "اخذ مالیات از خانه های خالی" میتوانیم بازار مسکن را تا حدی کنترل کنیم.

در این رابطه مجلس شورای اسلامی نیز نقض آفرینی کرده و کلیات طرح دو فوریتی جهش تولید و تامین مسکن در صحن مجلس و جزئیات آن در کمیسیون عمران به تصویب رسیده و باید سریعتر به سرانجام برسد چرا که معتقدیم با عملیاتی شدن طرح، بازار مسکن کنترل و کاهش قیمتها انجام می شود.

برچسب ها: روزنامه ، تجارت ، مسکن
نام:
ایمیل:
* نظر: