کد خبر: ۳۱۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
جنیفر گرین، نویسنده آمریکایی که حدود یک سال است در ایران بسر می برد، در گزارش خود که سایت مدیوم آن را منتشر کرده می‌نویسد پس از آنکه دو بار بلیط او برای برگشت لغو شد، ابتدا احساس نگرانی کرده است.

سرویس سیاسی-جنیفر گرین، نویسنده آمریکایی که حدود یک سال است در ایران بسر می برد، در گزارش خود که سایت مدیوم آن را منتشر کرده می‌نویسد پس از آنکه دو بار بلیط او برای برگشت لغو شد، ابتدا احساس نگرانی کرده است. وی ادامه می دهد؛ اما پس از خواندن اخبار رسانه‌های غربی مبنی بر حمله مردم به فروشگاه ها از روی ترس و وحشت و خالی کردن یکباره آنها از مواد ضدعفونی کننده، ماسک و حتی ماکارونی، فکر کردم بهتر است به جای برگشتن به آمریکا در ایران بمانم!
گرین در ادامه می‌نویسد؛ این روزها میادین تره بار و فروشگاه ها در ایران مقداری شلوغ است اما من هیچ کمبودی حس نمی کنم، مردم برای خرید همدیگر را هل نمی دهند، دعوا نمی کنند، چنگ نمی زنند.
گرین در ادامه می نویسد؛ البته در ایران هم مثل همه جای دنیا برخی دنبال سودجویی خود هستند که نمود آن در افزایش برخی اقلام مانند زنجبیل و الکل و سیر دیده می شود اما حرکت‌های زیبای بسیاری هم وجود دارد؛ برخی افراد داوطلبانه دستگاه های خودپرداز را ضدعفونی می‌کنند، برای افراد بی خانمان دستکش تهیه می‌شود، برخی صاحبخانه ها دو ماه از مستاجران خود کرایه نمی گیرند، در برخی مناطق به درب منازل می روند و رایگان دستکش و مواد ضدعفونی کننده به مردم می دهند، برخی کارگاه تولید ماسک راه اندازی کرده اند، کمپینی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده به راه افتاده است و....
گرین در ادامه می نویسد؛ این چیزها را با سایر نقاط دنیا مقایسه کنید و ببینید ایران چقدر متفاوت است. من آرزو می کنم بقیه مردم دنیا در مواجهه با کرونا، از ایرانیان یادبگیرند. اینها در حالی است که مردم ایران تحت تحریم هستند. با این وضعیت، به نظرم من اگر در ایران باشم آرامش بیشتری دارم تا اینکه به آمریکا برگردم. چون در اینجا لازم نیست علاوه بر ویروس وحشتناک کرونا، با ویروس وحشتناک رفتار اطرافیانم هم روبرو باشم.  گفتنی است طی روزهای گذشته و در پی شیوع جهانی ویروس کرونا، ویدئوها و تصاویری از قفسه های خالی فروشگاه ها و مراکز خرید آمریکا، آلمان و انگلیس در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد تا جایی‌که برخی کاربران ایرانی در فضای مجازی، هجوم شهروندان آمریکایی به فروشگاه ها و کمبود مواد بهداشتی و درمانی در این کشور را دستمایه طنز و تمسخر قرار دادند.
خیلی گناه داریم
 به دادمان برسید!
گفتنی است در یکی از این ویدئوها، یکی از ایرانیان مقیم ایالات متحده آمریکا با نشان‌دادن یکی از صف‌های طولانی شهروندان آمریکایی در مقابل فروشگاه‌های این کشور، گوشه‌ای از واقعیات این روزهای کرونایی در آمریکا را نشان می‌دهد. این خانم ایرانی مقیم آمریکا در فیلم می‌گوید: «۴۵ دقیقه است که در صف ایستاده‌ام اما هنوز به ورودی این مرکز خرید نرسیده‌ام. از ایران برایمان بفرستید. به داد ما برسید. خیلی گناه داریم. شما همه چیز دارید. اینجا دستمال و غذا و نان و برنج گیرمان نمی‌آید.»
تعجب سفیر انگلیس در تهران
از هجوم نیاوردن
به قفسه دستمال توالت!
جالب آنکه راب مک ایر سفیر انگلیس در تهران نیز ضمن انتشار تصویری از قفسه‌های پر فروشگاه‌های کشورمان در حساب توئیتری خود، از رفتار ایرانی‌ها در هجوم نیاوردن به قفسه دستمال توالت تعجب کرد، این در حالی است که هموطنان وی پس از رسمی شدن شیوع کرونا در انگلیس در عرض یک ساعت به فروشگاه‌ها و مراکز خرید حمله‌ور شدند و قفسه‌های فروشگاه را خالی کردند.
رویترز: پُر کردن دوباره قفسه‌ها، دغدغه اصلی فروشگاه‌های آمریکاست
حتی رویترز هم نتوانست این واقعیات را انکار کند و چیزی نگوید.
این رسانه انگلیسی در گزارشی نوشت: «تصاویر منتشر شده از فروشگاه‌های سرتاسر آمریکا در چند روز گذشته حاکی از هجوم دیوانه‌وار مردم برای خرید آذوقه و لوازم بهداشتی است.
چندین مورد درگیری نیز در این فروشگاه‌ها گزارش
شده است.
حالا دغدغه اصلی فروشگاه‌ها و شرکت‌های توزیع در آمریکا
پُر کردن قفسه‌ها شده است.
در این میان وضعیت دستمال توالت بسیار وخیم‌تر است و حتی شرکت آمازون که بزرگترین فروشنده آنلاین در جهان است اعلام کرده برای تهیه دستمال توالت
کم آورده است.
بسیاری از فعالان خرده‌فروشی در سطح آمریکا می‌گویند اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، بسیاری از فروشگاه‌های آمریکا بسته خواهند شد چرا که توان اداره وضعیت موجود را نخواهند داشت.
درواقع مردم اجازه نمی‌دهند چیزی روی قفسه فروشگاه‌ها باقی بماند و همین مدیریت ماجرای کرونا را برای آمریکایی‌ها سخت‌تر کرده است.»
نام:
ایمیل:
* نظر: