کد خبر: ۱۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
القاب ناخوشایندی را در اینستاگرام از آن خود کرده است. القابی چون؛زامبی، ژانر وحشت و حتی عروس مرده. همه این عناوین هم به لطف فتوشاپ، گریم‌های حرفه‌ای و عمل‌های جراحی است که بر روی چهره‌اش انجام داده است.

آفتاب یزد – گروه شبکه: القاب ناخوشایندی را در اینستاگرام از آن خود کرده است. القابی چون؛زامبی، ژانر وحشت و حتی عروس مرده. همه این عناوین هم به لطف فتوشاپ، گریم‌های حرفه‌ای و عمل‌های جراحی است که بر روی چهره‌اش انجام داده است. او را با نام سحر تبر در فضای مجازی می‌شناسند. سیمای وحشتناکی که از خود ساخته، سبب شده که فالوئرهای زیادی در این فضا پیدا کند. حتی چهره هیولایی‌اش، مدتی به سوژه‌ای ناب برای رسانه‌های اروپایی تبدیل شده بود. اوایل حضورش در فضای مجازی بسیاری گمان می‌کردند که سحر با عمل‌های جراحی متعدد می‌خواهد شبیه آنجلینا جولی بازیگر سرشناس هالیوودی شود اما او با این کار می‌خواست دیده شود حتی به قیمت دیوانه خواندنش. انصافا هم دیده شد.
او پیشتر طی مصاحبه‌ای گفته بود که مردمی که او را نمی‌شناسند با دیدن یک عکس درباره‌اش قضاوت می‌کنند و فحش می‌دهند. این برایش عجیب است چرا که عکس‌ها از نظر خودش ساده و معمولی است و نیازی به فحش و ناسزا نیست.سحر تبر گفته است دنبال حاشیه نیست و این سبک زندگی را انتخاب کرده، چون دوستش دارد. اما این دوست داشتن حالا برایش گران تمام شده است. چرا که روز شنبه در خبرها آمده بود:« فاطمه خ. مشهور به سحر تبر که به واسطه عمل‌های متعدد زیبایی و گریم‌های مشمئزکننده و هنجارشکن، اقدام به جذب فالوئر در حساب اینستاگرام خود می‌کرد، پس از ارسال پیام‌های متعدد مردمی به سامانه دادسرای ارشاد و درخواست پیگیری، به دستور دادسرای ارشاد تهران بازداشت شد. از جمله جرایم این چهره هنجارشکن، ترویج خشونت، تحصیل مال از طریق نامشروع، توهین به مقدسات، توهین به حجاب اسلامی، گسترش اباحه گری و تشویق جوانان به فساد می‌باشد».
> چرا امثال «سحر تبر» مهم هستند؟
در این رابطه عصرایران به قلم احسان محمدی طی یادداشتی نوشته است:« از بازداشت او ذوق‌زده نیستم، در مورد مسائل قانونی و حقوقی این ماجرا سوادی ندارم و نمی‌دانم آیا می‌شود کسی را به خاطر این اقدامات دستگیر کرد یا نه، اما از آنجایی که بازداشت یک دختر جوان همواره با خودش نوعی مظلومیت همراه می‌آورد از منظری دیگر به این ماجرا ورود می‌کنم که «چرا سحر تبر مهم است»؟ بیشتر از 25میلیون ایرانی عضو اینستاگرام‌اند. رتبه ششم بیشترین صفحه در جهان. آن هم در شرایطی که ما از لحاظ جمعیتی هجدهمین کشور دنیا به شمار می‌رویم. دلایل این استقبال متعددند. اینستاگرام ایرانی شهری شگفت‌انگیز است که در آن داوود هزینه دلبری می‌کند، اکستنش تهرانی عشوه می‌ریزد، بهادر وحشی میکس هشت پا با تخم‌مرغ گندیده می‌بلعد، تتلو آواز می‌خواند، وحید خزایی فحش می‌دهد، ساشا سبحانی به ریش ملت می‌خندد و ... اینها شاخ‌ها و پلنگ‌های اینستاگرام هستند. یعنی وقتی وسط این جنگل راه می‌روی باید مواظب باشی آنها و هوادارانشان تکه پاره‌ات نکنند. سحر تبر هم یکی از این چهره‌ها به شمار می‌رفت. آخرین بار که صفحه‌اش را دیدم تقریباً 200 هزار نفر بیشتر از کل مردم کشور ایسلند او را دنبال می‌کردند. با گریم عجیب و غریب شبیه جن‌زده‌ها، بدنی استخوانی، موهایی نارنجی و صدایی تودماغی جلوی دوربین جیغ می‌زد و هزاران هزار نفر او را لایک می‌کردند! همین! او با همین شمایل و کارها تبلیغ می‌گرفت و درآمد داشت. اگر عضو اینستاگرام هستید و او را نمی‌شناسید شما در شهری زندگی می‌کنید که رهبران اثرگذارش را نمی‌شناسید. مواظب باشید یک وقت پلنگی، شاخی خفت‌تان نکند! این شاخ‌ها و پلنگ‌ها دارند سبک زندگی ما را عوض می‌کنند. ممکن است کسی بگوید: اینها؟ اصلاً تو این حد و اندازه‌ها نیستند! اما همین «اینها» بازار را دست‌شان گرفته‌اند. با تبلیغ یک کالا، فروش آن را تضمینی می‌کنند. گاهی برای تبلیغ یک محصول دهها میلیون تومان می‌گیرند. برای همان استوری که شما ثانیه‌ای می‌بینید و رد می‌شوید. فکر می‌کنید اهل بازار مغز گنجشک خورده‌اند که چنین پولی را محض رضای خدا بدهند به «اینها»؟ همین «اینها»، روی فروش پوشاک، لوازم آرایش، مواد غذایی و حتی کالاهای فرهنگی مثل موسیقی آنقدر عمیق اثرگذارند که ذائقه را هم تغییر داده‌اند. برخی از خواننده‌ها پول می‌دهند که همین «اینها»، رویش حرکات موزون کنند و دابسمش‌اش را بسازند و هزاران نفر ببینند و فروش و محبوبیت بیشتر...
اگر حال این دختر رقت‌انگیز به نظر می‌رسد و اگر از دستگیری او ناراحت هستید، در شکل‌گیری این اتفاق هرکدام از ما که او و امثال او را با فالو کردن به رسمیت می‌شناسیم، اعتبار می‌دهیم و تشویقش می‌کنیم، مقصریم. ما تکثیرشان می‌کنیم و آنها ذائقه فرهنگی ایجاد می‌کنند و دختران و پسران کم سن و سال‌تر به جای آنکه بروند هنری بیاموزند با چنین معرکه‌گیری‌های بی‌فایده‌ای به شهرت و ثروت می‌رسند. امثال این چهره‌ها به دیگران هم می‌گویند لازم نیست کار خاصی بلد باشید، زحمتی بکشید، کتاب بخوانید، عمرتان را صرف آموختن موسیقی کنید، کافی است به هر قیمتی متفاوت باشید تا «دیده و پسندیده شوید». این یعنی ایجاد ذائقه فرهنگی. یعنی این افراد مهم هستند و انکار کردن آنها خطاست. وقتی غر می‌زنیم که فرهنگ و شعور از این مملکت‌رفته، مغزها فرار کرده‌اند و ببوها مانده‌اند، یادمان نرود که خودمان هم با میدان دادن به افراد کم‌مایه، بی‌سواد و بی‌هنر مقصریم. فقط تقصیر حکومت نیست. تقصیر ماست که با لایک و فالو کردن به بقیه می‌گوییم این راه دیده شدن و موفقیت است. سحر تبر جوان است و دو وسوسه «شهرت» و «ثروت» زانوی پیران دنیا دیده را هم می‌لرزاند، شاید کمترین گناه را بشود به نام او نوشت، با دستگیری‌اش هم اتفاق خاصی نمی‌افتد، سحرتبرها و امیر تتلوها و ساسی مانکن‌ها تکثیر شده‌اند، یادتان می‌آید ترانه «جنتلمن» چطور یک کشور را درگیر خودش کرد؟ جز این است که این افراد دارای ضریب نفوذ بالایی میان نسل جدید شده‌اند؟در کنار همه عوامل می‌توان به یک نکته هم اشاره کرد: وقتی به دلایل مختلف فضا را برای کار و فعالیت آنها که می‌اندیشند، هنر و شعور و خردی دارند تنگ می‌کنیم، کار کردن‌شان پرهزینه و کم‌قدر و منزلت می‌شود، عرصه به دست این افراد می‌افتد و جولان می‌دهند و ستاره می‌شوند و ذائقه خلق می‌کنند... از سحر تبر ننالید، از ماست که برماست!»
> واکنش کاربران
این ماجرا مانند هر ماجرای اینچنینی با واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه رو شده است.
یکی از کاربران در این مورد نوشته است: «واقعا باید فکری کرد. وقتی شخصیت‌های فاخر ادبی، فرهنگی، هنری را خانه نشین می‌کنیم، به جایش این افراد خودنمایی می‌کنند»
کاربر دیگری گفته است:« همه غولها و شاخها را خودمان بزرگ کردیم. مثالش در صنعت خودرو که این غول‌های خودرو ساز را خودمان بزرگ کردیم»
دیگری نوشت:« سلیقه جوون‌ها فرق کرده تا وقتی نپذیریم و معیارها ،حرف‌ها و تاییدات همچنان معیارهای دهه 60 باشه افردی مثل این دختر خانم برای جوون‌ها پررنگ میشن»
کاربران دیگر نوشته‌اند:« اصل مشکل جایی دیگر است. اینکه چرا اپلیکیشن‌های اینترنتی اینقدر در ایران نسبت به سایر کشورها پرطرفدار هستند. شاید محدودیت تفریحات و وجود آزادی‌های نامحدود در فضای مجازی و دهها و دهها دلیل دیگر باشد خوب بعضی‌ها هم از این فرصت برای کسب محبوبیت و در پی آن کسب درآمد استفاده می‌کنند»،‌« این فرد بیمار است و نیاز به درمان دارد»،« اولین سوالی که با انتشار عکس‌های سحر تبر برام پیش اومد این بود که کدوم جراح پلاستیکی این عمل‌های جراحی را روی صورت این موجود انجام داده؟»، « فضای مجازی مخصوصا اینستاگرام داره با سبک زندگی و طرزتفکر جوونا چیکار می‌کنه که یه انسان همچین بلایی سر خودش میاره؟»، « وقتی امثال سحر تبر رو میبینم فقط به این فکر می‌کنم که چجوری یه آدم به اینجا میرسه؟»
نام:
ایمیل:
* نظر: